Vierde klasse A (zaterdag)- Dat waren ze niet gewend bij de voetballende Leidse studenten. Al na twee minuten een doelpunt maken en dus vroeg op voorsprong komen en dat dan nog in een uitwedstrijd ook bij een titelkandidaat. Sander Mulder was de scorende held. Het bleek echter niet genoeg voor de overwinning. Frank Eisenga tekende in de tweede helft voor de gelijkmaker namens de Noordwijkerhouters.

De ingevallen middenvelder Michiel Ebbing: ,,We hielden de controle over de wedstrijd na onze rappe opening en VVSB kreeg weinig kansen. Alleen vlak voor het rustsignaal mikten ze de bal op de lat.” Dee tweede helft liep heel anders. De Leidenaren raakten de controle kwijt en er vielen gaten. De thuisploeg produceerde dan ook al vrij snel de gelijkmaker en LSVV’70 kwam in last. In het laatste uur werd het wat tumultueus op De Boekhorst.

Allereerst werd de grensrechter van VVSB weggestuurd vanwege onder meer enkele discutabele vlagbewegingen. Daarna een paar situaties voor een penalty, dan wel afhankelijk van uit welk oogpunt bezien, misschien net wel of geen penalty en de daarbij behorende emoties. Tot overmaat van ramp kwam keeper Thomas Waasdorp in een scrimmage met zijn hoofd in aanraking met het hoofd van een VVSB-aanvaller. Het hoofd van de keeper was blijkbaar wat minder stevig dan dat van zijn opponent, want de wedstrijd moest zo’n tien minuten stil gelegd worden om de bloedende Waasdorp vol te plakken met bloedstelpende pleisters. Daarna werd de wedstrijd hervat en kwamen er wat kansen over en weer.

Volgens Ebbing had zijn ploeg iets meer recht op een treffer dan de Noordwijkerhouters, maar het had net zo goed anders kunnen uitpakken. Ebbing: ,,Ik heb gemengde gevoelens over de uitslag, maar toch ben ik wel tevreden. Dat allemaal zonder coach en in een uitwedstrijd. Freek Jansen zit namelijk in Turkije om Oranje te volgen. Wel hadden we vanmiddag veel steun aan onze “technisch directeur” Wim Mugge, die weer eens aanwezig kon zijn. Die man is voor ons onmisbaar.”

Wie ook niet aanwezig was…Simon Cziommer. Afgelopen week maakte de studentenclub een grap waar een deel van zelfs de landelijke pers mee aan de haal ging (lees gerust eerder bericht op onze website,red.). Cziommer zou getekend hebben, maar de ex-prof kwam natuurlijk niet richting het Leidse.

Tenslotte Mugge over het gelijke spel: ,,VVSB is een technisch vaardige ploeg en daar hebben we ons goed tegen gewapend. Bij vlagen was het van onze kant best okay. Over de inzet heb ik ook geen klagen. Na de 1-1 kon het alle kanten op. Het evenwicht in de score is al met al wel billijk te noemen.”