Voorbeschouwing nacompetitie- Woubrugge is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om een plek in de derde klasse te bemachtigen. Op zich zeker geen straf, in de wetenschap dat Woubrugge afgelopen seizoen in de vierde klasse uitkwam, maar toch wringt het bij de groenwitten. NSV ’46 deed in de kampioenswedstrijd een beroep op een speler die de wedstrijd daarvoor een rode kaart kreeg, werd vervolgens in staat van beschuldiging gesteld door de KNVB, maar woensdagmiddag toch weer vrijgesproken.

Daardoor krijgt Woubrugge niet alsnog het kampioenschap toebedeeld, maar komt het ‘gewoon’ uit in de nacompetitie.
,,Jammer”, reageert doelman Sven Tourné. ,,In het begin had ik niet veel hoop dat het onze kant op zou keren. Maar toen NSV in staat van beschuldiging werd gesteld, dacht ik: hier kunnen ze niet meer omheen. Dan is het jammer dat ze toch vrijuit gaan. Aan de andere kant zou zo’n kampioenschap een beetje gestolen voelen. Als we via de nacompetitie promoveren, voelt dat toch beter.”

Sven Tourne
De 19-jarige Tourné (foto) maakt tijdens zijn debuutseizoen indruk onder de lat bij Woubrugge, na eerdere periodes bij Alphense Boys en ARC. Nadat Tourné voor het tweede seizoen op de bank belandde bij Alphense Boys besloot hij terug te keren op het oude nest. De goede prestaties van Tourné in de vierde klasse bleven niet onopgemerkt. De Alphenaar voerde gesprekken met Voorschoten ’97 en Nootdorp, maar gaf afgelopen zaterdag zijn jawoord voor nog een seizoen Woubrugge.

,,Ik speel al een tijdje met een scheurtje in mijn meniscus, daardoor kon ik daar niet meetrainen. Maar ik heb het hier uitstekend naar m’n zin en het komt ook wel goed uit met m’n studie om hier nog een jaar te blijven. Daarna wil ik wel verder kijken. Dan moet je al gauw denken aan een eersteklasser.”

 
Het tekent de jonge sluitpost dat hij ondanks zijn blessure toch het Woubrugse doel verdedigt. ,,Ik laat m’n team niet in de steek. Zo zit ik niet in elkaar. Ik kijk er erg naar uit om in de derde klasse te keepen. Woubrugge is er aan toe. Afgelopen twee seizoenen lukte het niet, maar ik denk dat we dit seizoen sterker zijn. Er staat een goede groep met goede begeleiding. Bovendien denk ik dat Erwin van der Zee (nu nog trainer DOSR, red.) ons nog beter kan maken. Het was een rare competitie waar we inzaten. Normaal gesproken word je gewoon kampioen met maar twee nederlagen. Maar nu moeten we het doen via de nacompetitie. Mijn knie is wel toe aan rust, dus laten we het maar zo snel mogelijk afmaken.”

Woubrugge is ingedeeld in poule 38 en zal gaan strijden tegen Maense uit Rotterdam en Rohda’76 uit Bodegraven. De havenclub kwam afgelopen seizoen uit in klasse 3C en werd daar elfde. Woubrugge start volgende week dinsdag met een uitwedstrijd bij Maense. Vier dagen later komt Rohda’76, de derde periodekampioen van de vierde klasse D, in actie tegen de verliezer en op 30 mei volgt de finale.