Vierde klasse A (zaterdag)- Het leek een herhaling te worden van het treffen met Aarlanderveen. Begin februari kon Woubrugge de muur van de laagvlieger niet slechten en dat leidde tot duur puntenverlies (0-0). Ook DOSR leek de gelederen gesloten te houden aan de Bateweg Noord, maar een minuut of zes voor tijd viel de bevrijdende treffer van Joris van der Hoorn. Woubrugge zag daarnaast een van de andere concurrenten, NiTA, punten verspelen en dus waren er weer tevreden Woubrugse tevreden gezichten te zien.

Joris van der Hoorn kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar
Joris van der Hoorn kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar

Sven Tourné hoefde zich na afloop niet langdurig te douchen, want DOSR kwam zelden in zijn buurt. Het was Woubrugge dat de klok sloeg, maar dat ging dit keer zonder al teveel overtuiging. De doelman daarover: ,,DOSR wilde niet voetballen en bleef met tien man achter de bal. Vooral na de rust heb ik ze niet meer van dichtbij gezien. Ik moet zeggen dat we moeizaam speelden. Maar ga er ook maar aan staan. Ze trekken een muur op en hoe langer je niet scoort, des te moeilijker wordt het. Op een zeker moment kreeg een speler zijn tweede gele kaart (Jordy Klein, red.) en daar konden we van profiteren. Dennis Boer stuurde Bob van der Geyn weg, die op zijn beurt Jimmy van der Weijden vond. Zijn inzet ging via Van der Hoorn het netje in. Dat zorgde voor veel opluchting, want anders hadden we het ‘Aarlanderveen-gevoel’ weer gehad.”

De teruggekeerde routinier Stan Verwoerd kan Woubrugge net wat extra's brengen de komende tijd
De teruggekeerde routinier Stan Verwoerd kan Woubrugge net wat extra’s brengen de komende tijd

Trainer Arie van Duijn had zijn team ook zien zwoegen, maar was net als Tourné vooral blij met de drie punten. De trainer stelde terecht dat 1-0 net zoveel waard is als 5-0 en zo is het ook. We hebben in veel wedstrijden er flink op los gescoord, maar soms lukt dat simpelweg niet. Toch moet je het blijven proberen en onze missie is uiteindelijk geslaagd. Dat telt in de titelrace.”

Sander Helmig ligt op de loer om de bal te ontfutselen aan een DOSR-speler
Sander Helmig ligt op de loer om de bal te ontfutselen aan een DOSR-speler

De betrouwbare goalie had weinig op met de tegenstander. ,,Ik kan me niet voorstellen dat het leuk voetballen is zo. Ze wilden alleen maar tegenhouden en het boeide ze niet dat ze amper aan de bal waren. Wat is daar nu leuk aan? Wat hebben ze dan te verliezen? In de vierde klasse kan je niet degraderen en wat maakt het nou uit of je negende of tiende wordt. Maak er gewoon een leuke wedstrijd van. Echt onbegrijpelijk wat mij betreft.”

Jimmy van der Weijden wordt gevloerd
Jimmy van der Weijden wordt gevloerd

De defensieve opvatting van de Veners kwam Woubrugge dus bijna duur te staan, maar averij bleef uit. ,,Heel prettig, want nu breken de weken van de waarheid aan. NiTA verspeelde vijf punten in twee wedstrijden en lijkt gezien. Het moet ook een afvalrace worden, waarin wij dan overblijven als beste. Siveo’60 is onze volgende uitdaging. Een stugge ploeg. Die zullen in elk geval meer willen voetballen en dan komen wij ook beter tot ons recht. Gelukkig krijgen we enkel KDO nog van de kleintjes. Ik ben wel klaar met dat soort ploegen. Van KDO moeten we zeker met twee vingers in de neus winnen.”

Dennis Boer stond aan de basis van de enige goal
Dennis Boer stond aan de basis van de enige goal

Van Duijn geeft regelmatig aan erg gecharmeerd te zijn van de keeperskunsten van Tourné. ,,Die geluiden hoor ik ook en dat is leuk. Ik heb zelf veel ambitie en ga graag met Woubrugge naar de derde klasse. Bij deze club heb ik het prima naar mijn zin. Ik barst van de ambitie. Ik ben pas 19 dus heb nog wel de tijd. We hebben trouwens sowieso nog een jonge ploeg. Het is daarom goed dat Stan Verwoerd er weer bij is. Samen met Ties Meijer zorgt hij voor de ervaring en die kunnen we goed gebruiken in de finale van de competitie.”

DOSR beperkte zich veelal tot (uit)verdedigen
DOSR beperkte zich veelal tot (uit)verdedigen

Basisopstelling Woubrugge: Tourné, Helmig, B. van der Geyn, Verhoef, Luling, Verwoerd, Boer, Van der Weijden, T.van der Geyn, Van der Hoorn, Meijer.

Foto’s: met dank aan Niels Verwoerd