donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagVierde klasseSven Vinkeles pakt dit keer heldenrol bij VV Leiden

Sven Vinkeles pakt dit keer heldenrol bij VV Leiden

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Doelman Sven Vinkeles was vorige speelronde nog de schlemiel in het duel met Roodenburg (3-1 verlies). Vinkeles ging onder meer in de fout bij de 3-1 van Jeroen Hooidonk, terwijl zijn ploeg op dat moment nog in de wedstrijd zat. Tegen VVSB toonde hij dit keer zijn klasse onder de lat door in de 91e minuut een penalty te keren. Mede dankzij zijn inspanningen boekte VV Leiden een belangrijke 3-2 thuisoverwinning op de ploeg uit Noordwijkerhout.

Ook in de eerste helft had Vinkeles al de nodige doelpunten voorkomen. ,,Ja, ik zat lekker in de wedstrijd. Ik kreeg veel ballen. Als ik de hele wedstrijd geen bal had aangeraakt, dan had ik die penalty waarschijnlijk niet gepakt.’’ Desondanks moest de doelwachter twee keer vissen binnen twintig minuten. Zowel Rolf als Timo van der Raadt troffen doel namens de Sint Bavo. De thuisploeg werd overlopen in de eerste helft en het mocht daarom van geluk spreken dat de achterstand niet hoger opliep.

Achterin leek het volgens Vinkeles wel op een gatenkaas, vooral over de rechterkant. ,,De linksbuiten van VVSB kon continu gevaarlijk worden. Hij speelde ook een sterke wedstrijd, maar onze rechtsback (Michael Heppener, red.) had duidelijk de nodige moeite om hem af te stoppen.’’ Dat was de reden dat trainer Maurice Jansen Marco van Schie als rechtsback posteerde en Heppener tijdens de rust wisselde.

Bovendien vond Jansen dat zijn ploeg compacter moest staan. Verder ontbrak de scherpte in de duels. ,,We zeiden tegen elkaar: ,,als je niet de bal hebt, dan de man’’, vervolgt Vinkeles. ,,Misschien was dat een vreemde uitspraak, maar het hielp ons wel om feller te zijn. We hoopten eigenlijk direct na rust de aansluitingstreffer te maken.’’

Die kwam er ook, want aanvaller Erik Bakker bracht VV Leiden terug in de wedstrijd. Danny Sjaardema maakte vervolgens – met nog twintig minuten te spelen – de gelijkmaker uit een vrije trap, die via de paal en de keeper enigszins met geluk het doel invloog. Jansen wist dat er in de slotfase nog wat te behalen viel en hij besloot één-op-één te spelen.

Pas in de slotfase van het duel werden de rood-witten in het zadel geholpen door een rode kaart aan de kant van VVSB. De vrije trap die daaruit volgde, ging net over de goal. ,,De 3-2 hing in de lucht’’, voelde Vinkeles op dat moment. Verdediger Wesley Schreuder bracht zijn ploeg in de 90e minuut uiteindelijk op 3-2. De overwinning leek binnen. Maar direct vanaf de aftrap werden de bezoekers wederom gevaarlijk vanaf de linkerkant en die aanval leidde nog tot een penalty. Vinkeles toonde zich tot held door de strafschop te pakken.

,,Niet alleen voor mezelf was dit belangrijk, zeker na vorige week, maar nog meer voor mijn team’’, geeft Vinkeles aan. ,,We willen dit jaar echt om het kampioenschap meedoen. En daarom was vorige week zo teleurstellend. Maar tegen een sterke ploeg als VVSB winnen we. Met name op de manier waarop, vind ik erg knap. Normaal overkomt het ons dat we een 2-0 voorsprong weggeven. Nu beginnen we aan een 2-0 achterstand en winnen we met 3-2. Dat moet ons vertrouwen geven. Eindelijk eens winnen in een topper, dat viel ons nog wel eens te verwijten vorig seizoen.”

Komend weekend staat de derby tegen LSVV ’70 op het programma. De Leidse studenten deelden de punten nog in speelronde 1 met VVSB (1-1). Voor VV Leiden is LSVV dus wederom een lastige tegenstander. De studentenploeg rolde in de voorbije speelronde UDO met 1-7 op.