Vierde klasse A (zaterdag)- De verschillen in de vierde klasse A zijn dit seizoen levensgroot te noemen. Sommige trainers moeten alles uit de kast halen om wekelijks een team op de been te brengen en er zijn een aantal trainers die op voorhand weten dat hun team zich freewheelend naar zekere overwinningen kunnen spelen. Het verbaasde dan ook van geen kant dat Lugdunum met twee vingers in de neus en in een schommelstoel van Boshuizen won. Met 0-6 deed de ploeg uit de Kikkerpolder het zuinig aan.

Middenvelder Jarrel Blikman ontvangt de laatste instructies van stand-in Frans Stouten
Middenvelder Jarrel Blikman ontvangt de laatste instructies van stand-in Frans Stouten

Voor Mohammed Fathi is de lol er wel zo ongeveer vanaf. De aanvaller van Boshuizen snakt nu al naar het einde van het seizoen. ,,Het begon veelbelovend, maar onderweg zijn we tal van spelers kwijtgeraakt. Een soort van kettingreactie. Nu is het elke week koppen tellen. En in het veld weten we het allemaal beter. Ik zag Lugdunum kansen missen, waar ik een moord voor zou doen om die te krijgen. Ik moet het doen met één balcontact per kwartier.”

Henk de Cler hoorde het relaas aan na afloop en gaf de tegenstander een tip mee. ,,Ze moeten veel meer inzakken tegen titelkanshebbers. Dan hadden ze het ons lastiger gemaakt. Nu kregen we vooral na rust kans op.”

Fenno Doelman redde wat er te redden viel voor FC Boshuizen
Fenno Doelman redde wat er te redden viel voor FC Boshuizen

Of die spelopvatting Boshuizen had geholpen, valt ernstig te betwijfelen. In de eerste helft deed Boshuizen nog wel een halfuur mee en werd het zelfs een paar keer gevaarlijk. Peter du Prie liet de thuisploeg echter voor het eerst aftrappen en vanaf dat moment werd het eenrichtingsverkeer, zonder dat Lugdunum toen al een keuze kon maken uit een scala aan kansen en mogelijkheden.

Kort na rust werd het 0-2 en gingen alle sluizen open en zat er kop noch staart aan de ploeg van Frans Stouten, die de zieke Charl van Goozen verving. Dat Lugdunum niet boven de tien goals uitkwam, was een wonder. Met meer daadkracht had de 0-15 nederlaag van Boshuizen, eerder geleden tegen VVSB, overtroffen kunnen worden. ,,Dat is wel vaker ons euvel”, mokte De Cler na de nietszeggende overwinning.

Ozan Isitir is Ilias Akouch weer te snel af
Ozan Isitir is Ilias Akouch weer te snel af

Het zaterdagteam van Boshuizen fungeert, zo is de bedoeling, als opleidingsteam voor de zondagtak en heel af en toe komt het eruit dat een paar spelers wat zouden kunnen toevoegen. Op dit moment heeft de club meer de zorg om per week genoeg spelers aan de start te krijgen. Van Goozen noemde het eerder ‘bezigheidstherapie’. Bijna tien spelers namen tussentijds de kuierlatten en daardoor moet er regelmatig een beroep worden gedaan op B-junioren, omdat de club niet beschikt over A-jeugd.

Henk de Cler beleefde weinig lol aan de ongelijke strijd
Henk de Cler beleefde weinig lol aan de ongelijke strijd

Lugdunum heeft dat soort zorgen niet en heeft zich zo tot doel gesteld om direct terug te keren naar de derde klasse, waaruit het vorig seizoen degradeerde. De Cler: ,,Onze selectie is wel groot, maar dat is ook nodig want we zitten al op achtentwintig wedstrijden schorsing met spelers. Niet omdat we een schopploeg hebben, maar voor mindere vergrijpen werden we ook getrakteerd op forse schorsingen. In elk geval liggen we nog op koers en wordt het de hoogste tijd dat we weer elke week competitie gaan spelen. Op dit soort verplichte nummers zitten we niet te wachten.”

De vraag is eigenlijk voor wie dat wel geldt overigens. Trainingspartijen en oefenvormen zijn immers bedoeld voor doordeweeks. De mening van Fathi liet niets aan duidelijkheid te wensen over in elk geval.

Mohamed Fathi is er maar bij gaan zitten
Mohamed Fathi is er maar bij gaan zitten

Boshuizen-Lugdunum 0-6 (0-1). 30. Du Prie 0-1, 46.Schaafstra 0-2, 62.Tolud 0-3, 74.Isitir 0-4, 76. Tolud, 86. Vrede 0-6. Scheidsrechter: Maurits. Toeschouwers: 70.

Boshuizen: F.Blikman, Akouch, Bouchlal, Martis, Mouchih, Madesh, J.Blikman, Uygun (69.Amro), Fathi, Evren (60.Kök), Graafi.

Lugdunum: Wassenaar, Atif (46.Vrede), Brandt, De Cler, Du Prie, Poulina, Matahelumual (69.Azarfane), Schaafstra (64.Serray), Isitir, Brooks, Tolud.

Bron: LD/HK