Na een wat rommelige vijfde speelronde, vanwege 2 en 3 oktober, spelen de Leidse zaterdagvierdeklassers dit weekend weer gewoon op hun vaste speeldag. Op zondag is het de vraag hoe Roodenburg de dreun die Kickers ’69 (10-0) uitdeelde, verwerkt is door de mannen van Nouri Essaoui. En zijn er wel meer vragen. Nog geen antwoorden, wel de wekelijkse voorbeschouwing.

Vierde klasse zaterdag

LSVV ’70 was de enige Leidse ploeg in 4A die wel ‘gewoon’ op zaterdag in actie kwam. Eventuele bierbenen braken de (oud-)studenten niet op, want de ploeg van Freek Jansen zorgde er met een 1-4 zege voor dat het Haagse VUC nog altijd puntloos is. De trainer/speler was zelf één van de doelpuntenmakers tegen de Pinguïns. Zaterdag ontvangen de roodhemden op het eigen Wim Mugge Sportpark het Zoetermeerse Oosterheem. Vooralsnog een treffen in de subtop/middenmoot

Dat FC Boshuizen komend weekend, op basis van de ranglijst althans, als lichte favoriet begint aan de uitwedstrijd tegen (de tot nu toe teleurstellende) titelkandidaat VVSB mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden. Vorig seizoen kregen de Leidenaars nog met 15-0 klop van de Noordwijkerhouters. Het (troosteloos onderaan bungelende en uiteindelijk zelfs uit de competitie genomen) FC Boshuizen van toen is echter niet meer het (flink versterkte) FC Boshuizen van nu. Dat toonde het woensdagavond (30/9) nog maar eens aan in het doelpuntenfestijn met UDO. Mede door vier goals van Bolli Armond en drie treffers van Oktay Gezici bleven de geelblauwen aan de goede kant van de score: 9-5.

Voor de Oegstgeestenaars betekende het alweer de derde zeperd op rij, terwijl ze juist nog alleraardigst aan het seizoen begonnen, met 4 uit 2. Dit weekend hoopt UDO de draad dan ook weer op te pakken, maar dat zal tegen het sterke Blauw-Zwart zeker geen vanzelfsprekendheid zijn. De Wassenaarders zijn nog ongeslagen en moeten voorlopig alleen Haagse Hout voor zich dulden.

Pal onder Blauw-Zwart bivakkeert VV Leiden. Ook de ploeg van Maurice Jansen maakte midweeks geen fout. Donderdagavond werd met 6-3 gewonnen door SV Wassenaar, al maakten de Morsbewoners het zichzelf na een vlotte 5-0 voorsprong – mede door twee razendsnelle goals van de van GHC overgekomen Roman Donders – nog wel onnodig lastig. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat dat zaterdag weer gebeurt, want de roodwitten vereren dan hekkensluiter Wilhelmus met een bezoekje. Wellicht kan er dan zelfs flink aan het doelsaldo gewerkt worden, want de ‘lekke’ Voorburgse afweer krijgt er gemiddeld 7,4 per wedstrijd tegen, terwijl Leiden juist één van de meest productieve ploegen van de afdeling heeft.
Twee andere Leidse ploegen in 4A treffen elkaar: het Football Factory van Nino Poulina fungeert als gastheer voor het Leidsche Boys van Houssin Bezzai. De kans is overigens groot dat de twee Leidse voetbaliconen zelf ook gewoon vrolijk mee hobbelen in de wei, want ze mogen dan officieel coach zijn, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Bovendien kunnen beide clubs hun voetbalkwaliteiten goed gebruiken. Football Factory stelt – met 2 uit 5 – vooralsnog wat teleur, al moet daar wel bij vermeld worden dat de ‘fabriekswerkers’ een pittige start kenden. Leidsche Boys doet het zes punten wel iets beter, maar verloor afgelopen donderdag nog wel, weliswaar geflatteerd, met 0-4 van Roodenburg. Hoofdverantwoordelijke daarvoor was Chafik Ochan, die twee keer raak prikte voor de equipe van Henk Buyn, die prima meedraait in de top van het klassement. Dit weekend brengt VUC een bezoek aan sportpark Noord.
In 4C herstelde Woubrugge zich prima van de mokerslag die het door Alphia (1-4) een week eerder kreeg uitgedeeld. De mannen van de ambitieuze Erwin van der Zee hadden weinig moeite met Kamerik: 0-3. Ook de komende tegenstander mag geen probleem vormen. Aarlanderveen is na drie wedstrijden nog puntloos en is normaal gesproken een maatje te klein voor de Woubruggenaren, al kent Van der Zee wel een overvolle ziekenboeg.

Vierde klasse zondag

Het was dan misschien wel tegen de uitgesproken titelfavoriet (Kickers ’69), maar met 10-0 verliezen doet altijd zeer. Het is dan ook de vraag in welke mentale staat Roodenburg zondag aan de aftrap verschijnt voor het thuisduel met Warmunda. De Warmonders hielden in ieder geval een beter gevoel over aan de vijfde speelronde, want het elftal van Alan Campfens bracht Escamp het eerste puntenverlies toe: 2-2. Neemt niet weg dat ook Warmunda er nog lang niet is. Met versterkingen als Vincent Solleveld (SJC) en Patrick Kalkema (Oegstgeest, ex-Ter Leede) hoopt Campfens dit seizoen een rol van betekenis te gaan spelen, maar de competitiestart was, met 4 uit 4, niet al te overtuigend. Tegen Escamp, zonder de genoemde aanwinsten, speelden de Warmonders wel een puike pot.
Leidsche Boys doet het vooralsnog een stuk beter. Ronald Mink heeft het aardig op de rit aan de Vliet, zo bleek tegen Toofan eens te meer: 1-3. Dat geldt niet voor de trainer van de komende opponent, SV Wassenaar, dat inmiddels zelfs op -2 punten staat omdat het SV Houtwijk afgelopen weekend per email afzei. Onze redactie meldde inmiddels dat de club de zondagtak zelfs uit competitie zou hebben genomen wegens ‘onderlinge ruzie’, maar het wachten is nog op de officiële berichtgeving vanuit Zeist. Voorlopig staat de wedstrijd nog wel ingepland, maar of deze ook daadwerkelijk doorgang zal hebben, is dus hoogst onzeker.