Sinterklaas doet dit weekend zijn intrede, de verwarming in huis gaat weer steeds vaker aan, kortom: Koning Winter is in aantocht. Een periode waarin onze vierdeklassers zo langzaam maar zeker toch de balans kunnen opmaken.

Vierde klasse zaterdag

Verrassend was de 0-2 zege van FC Boshuizen bij VV Leiden. Speler/coach Anouar Hamdi was zelf de maker van het tweede doelpunt, de openingstreffer kwam op naam van Murat Bayrak, oud-speler van GOL Sport en Lugdunum. Maurice Jansen zag zijn ploeg domineren, maar op het meest essentiële onderdeel van het voetbal – namelijk het maken van goals – falen. Waar de Kadebewoners een weekendje vrij hebben, hoopt VV Leiden zich in eigen huis tegen het Zoetermeerse Oosterheem goed te herstellen van de zeperd in de Leidse derby.

Football Factory verraste eind oktober met een klinkende 2-0 overwinning op Roodenburg, maar toonde een week later zijn wisselvalligheid aan. Op bezoek bij Wassenaar werd in de dying seconds een punt uit handen gegeven: 2-1. Dit weekend reist de ploeg van Nino Poulina af naar VVSB in Noordwijkerhout, dat na een moeizame seizoensstart aan een opmars bezig is. De winnaar van het treffen tussen de nummer 6 (VVSB) en 7 behoudt de aansluiting met de top-5 van de ranglijst va 4A, dus de belangen zijn duidelijk.

Ondanks twee treffers kon ook Michel Schouls de nederlaag van Leidsche Boys tegen datzelfde VVSB niet voorkomen. Na een 2-1 ruststand toonden de Noordwijkerhouters zich in het tweede bedrijf toch een maatje te groot voor het elftal van Houssin Bezzai en verlieten de Vliet met een 2-5 overwinning. Dit weekend gaan de Leidenaren op bezoek bij een andere ‘LAV-club’, namelijk UDO. De Oegstgeestenaren boden Oosterheem afgelopen zaterdag dapper weerstand, maar trokken niettemin aan het kortste eind: 5-3. Namens de geelzwarten deed Denny Scheurwater (2) van zich spreken.

In 4C gaat het voor titelpretendent Woubrugge nog niet zo als dat men aan de Bateweg Noord verwacht had. De 3-4 nederlaag tegen Sportief betekende alweer de derde mispeer van het seizoen voor Erwin van der Zee en de zijnen, die voorlopig genoegen moeten nemen met een vierde plaats. Het feit dat een 3-1 voorsprong uit handen gegeven werd, waarbij de winnende Noordse treffer in blessuretijd viel, maakte het verlies nog pijnlijker. Om het gat met koploper Nieuwkoop – nu al zeven punten – niet nog verder te laten oplopen, kan Woubrugge zich komende zaterdag, als het op bezoek gaat bij nummer 5 Linschoten, geen nieuwe misstap veroorloven. Van het duel van Woubrugge van j.l. zaterdag overigens beelden via RTV Lokaal in ons eerder geplaatste Lopend Vuurtje.

Vierde klasse zondag

Op zondag lijkt Roodenburg de smaak te pakken te hebben. Na de winst op Delfia moest nu ook (het tot de verbeelding sprekende) Oranjeplein-Postduiven eraan geloven: 3-5. De club uit Leiden-Noord staat nu negende. Dit weekend hoopt de ploeg van Nouri Essaoui weer een plaatsje te stijgen door op eigen veld vormbehoud te tonen tegen het Haagse WIK, dat slechts een plekje hoger staat.

In de strijd der subtoppers hielden Warmunda en Leidsche Boys elkaar keurig in evenwicht: 1-1. De Warmonders, getraind door Alan Campfens, blijven daardoor vierde (met 15 uit 9) en gaan dit weekend op bezoek bij een andere ploeg uit het linkerrijtje, nummer 6 Wanica Star, dat twee punten minder heeft maar ook een wedstrijd minder speelde. Ook voor Leidsche Boys staat er een belangrijke pot op het programma, want bij winst op Delfia komt de tweede plek – achter het ongenaakbare Kickers ’69 – in beeld voor het elftal van Ronald Mink. Omdat er dit seizoen maar twee periodes zijn in de zondag vierde klasse A, volstaat een plekje bij de eerste vier aan het eind van de rit (hoogstwaarschijnlijk) voor deelname aan de nacompetitie.