Hoewel de kans groot is dat er weer een streep zal gaan door wedstrijden vanwege de aanhoudende regen deze week kijkt onze redactie toch even naar het programma van komend weekend. Bijna in alle klassen zijn er geen achterstalligheden dus wordt er vooral nog druk geoefend of de laatste hand gelegd aan de basis voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Toch dus wat geprogrammeerde wedstrijden met als inzet drie punten.

Zaterdag

Lugdunum en VV Leiden halen tegen elkaar in voor een Leids onderonsje. De kikkers lijken klaar voor een missie richting de titel en een terugkeer naar de derde klasse. Zo won de ploeg van Henk de Cler onlangs een zaalvoetbaltoernooi met onder meer deelname van clubs uit de eerste en derde klasse. J.l. dinsdagavond werd FC Rijnland betrekkelijk eenvoudig aan de kant geschoven in een oefenpot. De groenwitten wonnen met 0-5. Lugdunum zal evenwel meteen flink aan de bak moeten. VV Leiden zal zich uiteraard niet zonder slag of stoot naar de slachtbank willen laten leiden en heeft zelf ook nog plannen om mee te doen in de kopgroep. Bij winst van VV Leiden gaan de mannen van Maurice Jansen liefst van plek zeven naar vier. Loopt het niet goed af dan blijft VV Leiden stationair op de zevende stek staan, want volger Oosterheem, de nummer acht, staat op ruime achterstand. Lugdunum gaat bij winst over VVSB heen en komt dan op gelijke hoogte met Hazerswoudse Boys. Die ploeg heeft dan ook nog wel een wedstrijd open staan en wel tegen laagvlieger FC Boshuizen. De volgende ontmoeting van Lugdunum is die tegen de Boys thuis en daarmee is het belang uitgelegd van de Leidse tweestrijd. Nu enkel nog meewerkende weergoden. En als het doorgaat: na afloop is er een leuke muzikale afsluiting in de kantine en zou het maar zo heel gezellig kunnen worden!

Onderin staat er nog een deel van de tweede helft open van de ontmoeting tussen Leidsche Boys en Wilhelmus. Eerder werd dit treffen gestaakt bij een 0-0 stand. De scheidsrechter had moeite met de verwikkelingen op het veld en gaf er voortijdig de brui aan, tot ongenoegen van de nummers dertien en veertien. Wanneer de score in tact blijft, zal er weinig veranderen in de kelder. Wint de Voorburgse formatie alsnog dan betekent dat niet alleen de eerste winst, maar zal Leidsche Boys de rode lantaarn overnemen. Pakt de thuisploeg alsnog de winst dan klimt de formatie van Johan Peper juist en wel ten koste van stadsgenoot FC Boshuizen.

Zondag

FC Rijnland kan direct vol aan de bak. De Leidse ploeg treft namelijk op eigen veld ASW, de koploper en grootste titelkandidaat. De ploegen kwamen nog niet tegen elkaar uit. ASW heeft 34 punten en dat zijn er elf meer dan FC Rijnland. Een titel lijkt er niet in te zitten voor de Morsbewoners, maar bij winst wordt het gat wel wat kleiner gemaakt. Deze week werd er geoefend tegen Lugdunum en dat ging met een uitslag van 0-5 niet geheel naar wens. FC Rijnland is overigens als een van de weinigen al over de helft van het aantal te spelen wedstrijden.

Hillegersberg is de opponent van Leidsche Boys. De beide ploegen kwamen al eerder tegen elkaar uit en dat leverde voor de manschappen van Richard de Graaf een pijnlijke middag op. Aan de Vliet werd het niet minder dan 1-9 en daar begrepen de roodwitten geheel en al niets van. Tijd dus voor revanche, maar gezien de ranglijst zal dat geen eenvoudige kwestie worden. Hillegersberg is de huidige nummer drie en Leidsche Boys is elfde met zeven punten minder. Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te concluderen dat Leidsche Boys bij een zege weer aansluiting heeft met de subtop.

Die subtop is voor Roodenburg heel erg ver weg. De ploeg van Kees de Roode staat laatste met slechts negen punten op de teller. Dat aantal had elf kunnen zijn, maar de KNVB strafte de Leidenaren met twee minpunten. Maar dan nog zou een laatste plaats zijn bezet. Komende zondag komt Ammerstol op bezoek in Leiden-Noord. De teams troffen elkaar nog niet. Ammerstol is de nummer acht en is daar middenmoter mee. Omdat Roodenburg wel wat minder vaak in de wei kwam, zou een zege wel kunnen betekenen dat er weer wat tegenstanders in zicht komen.

Het complete programma voor de tweede seizoenshelft is overigens nog niet bekend. Door het toetreden van Oosterheem, later in de competitie, moest de indeling op de schop en dus is het nog flink puzzelen. Weldra, zo liet de KNVB West 2 weten, zal het restprogramma definitief worden vastgesteld en gepubliceerd.