Als het weer mee werkt gaan we op weg naar een volledige speelronde in de vierde klasse op zaterdag en zondag. Enkele regioclubs morsten nog geen punten, maar elders hoefde er nog weinig rekenwerk aan te pas te komen om de punten op te tellen. Komend weekend een boeiend programma dus een rondje langs de velden is weer wenselijk.

Zaterdag

4A

In de derde speelronde van het seizoen nemen de enige twee ploegen die nog zonder puntverlies zijn in 4A het tegen elkaar op. Haagse Hout, dat vorig seizoen naast promotie greep door in de p/d-duels het onderspit te delven, ontvangt zaterdag het uit de derde klasse gedegradeerde Roodenburg. Een ware test dus voor de mannen van Henk Buyn, die Oosterheem en VV Leiden reeds aan de zegekar bonden. Was het tijdens de seizoensouverture in Zoetermeer (5-2 zege) Ricardo Bekooy die de Leidenaren bij de hand nam, gold tegen Leiden Jeroen van Hooidonk als grote uitblinker dankzij twee fraaie treffers (3-1). Het plezier bij de blauwzwarte vereniging lijkt terug. Na een weinig florissant seizoen voor zowel de zaterdag- als zondagtak, staan nu beide elftallen bovenaan in respectievelijk zaterdag 4A en zondag 4A.

Na een onwennige voorbereiding met onder meer drie grote nederlagen in de beker, lijkt de zaterdagtak van UDO haar draai net op tijd te hebben gevonden, resulterend in een 4-0 zege op Wilhelmus en afgelopen zaterdag een 2-2 gelijkspel bij Football Factory, waarbij de piepjonge Oegstgeestse ploeg tot tweemaal toe terugkwam van een achterstand. Komende zaterdag wacht de op papier zwaarste wedstrijd tot noch toe, thuis tegen LSVV ’70. De Leidse studentenclub begon vol goede moed aan het avontuur een niveautje lager dan afgelopen seizoen, maar wacht na twee duels nog op de eerste overwinning. Uit bij VVSB was de 1-1 die na afloop op het wedstrijdformulier werd ingevuld niet eens zo’n slecht resultaat, maar de 1-1 van afgelopen weekend tegen Blauw-Zwart, hoewel volgens Leidse kant ontstaan door een onterechte penalty voor de Wassenaarders, moet zorgen baren. Een zege behalen op de Voscuyl, zoals het eerder in de voorbereiding deed tegen de zondagtak van UDO, is meer dan gewenst voor de studentenclub. Er werd immer al langer dan een seizoen gewacht op een voltreffer in competitieverband.

vv Leiden hoopt zaterdag af te rekenen met een hardnekkig symptoom. De ploeg van Maurice Jansen zette de trend van vorig jaar in de eerste speelrondes wederom voort: te goed voor de kleintjes (10-1 tegen nieuwkomer VUC), te min voor de titelkandidaten (3-1 nederlaag bij Roodenburg). Komende zaterdag wacht opnieuw een tegenstander in de laatstgenoemde categorie, als VVSB op bezoek komt in de Mors. ,,We zullen weer volop de borst nat moeten maken, om toch op zes uit drie te komen. Want we willen natuurlijk wel bovenin mee blijven draaien, als Leiden zijnde”, stipte centrumverdediger Danny Sjaardema na afloop van de verliespartij bij Roodenburg de belangen alvast aan voor het duel met de Noordwijkerhouters. Vorig seizoen werd het in Leiden 0-1 voor de paarsgelen.

Voor de neutrale kijker waren de eerste twee wedstrijden van Leidsche Boys het aanzien meer dan waard. De uiterst doelpuntrijke confrontaties brachten de Boys wisselend succes. Waar bij titelkandidaat Haagse Hout nog met 6-4 werd verloren, boekte de ploeg van Houssin Bezzai haar eerste zege van het seizoen op Oosterheem; 4-3. Komende zaterdag wacht een tweestrijd met SV Wassenaar, dat eveneens afgelopen weekend haar eerste zege bijschreef door Boshuizen met 5-4 te passeren. De ontmoeting tussen Leidsche Boys en Wassenaar op Sportpark de Vliet lijkt dan ook een garantie voor doelpunten en spektakel.

Het LVV Football Factory van speler/trainer Nino Poulina is nog ongeslagen in de competitie, maar won ook nog niet. Dat hoopt de universiteitsclub zaterdag voor het eerst te doen op de Schulpwei, de accommodatie waar Blauw-Zwart haar thuiswedstrijden afwerkt. Afgelopen seizoen werd het 4-2 voor de formatie van Jos van der Helm. Ook FC Boshuizen won nog niet, maar lijkt daarvoor een uitgelezen kans te hebben als het slecht begonnen Wilhelmus op bezoek komt aan de Boshuizerkade. De Leidenaren vinden het net tot nu makkelijk, maar in defensief opzicht dient er nog wel sleutelwerk te worden verricht.

4C

Woubrugge lijkt net als vorig seizoen met onder meer Nieuwkoop de dienst uit te gaan maken in 4C. Waar de dorpelingen vorig seizoen zeer onfortuinlijk naast promotie grepen, hoopt de ploeg van Erwin van der Zee dit seizoen op het kampioenschap. Na uit de eerste twee duels het volle pond te hebben geslagen, wacht zaterdag een lastige proef in Zegveld bij Siveo ’60. De dorpsclub kwam tijdens de eerste speelronde door afgelasting niet in actie, maar zegevierde afgelopen weekend knap oog in oog met het hoog aangeschreven Alphia; 3-2. Woubrugge ziet de teller al op zes staan, maar van een geoliede machine is vooralsnog geen sprake.

Zondag

4A

Tegen ieders verwachting in gaat Roodenburg fier aan de leiding in 4A. Na Houtwijk (0-3 zege) moest ook SV Wassenaar eraan geloven: 2-0. Wil de blauwzwarte brigade de koppositie behouden, dan lijkt een zege zondag vereist, gezien drie andere tegenstanders ook al zonder puntverlies bleven tijdens de eerste twee speelrondes. Het is echter Roodenburg dat -vooral dankzij de tot nu toe waterdichte defensie- er het beste doelsaldo op nahoudt. Aan uitdager van komend weekend, Leidsche Boys, de taak om de Roodenburg-muur te slechten. De ploeg van Ronald Mink ging na een 3-0 zege op Oosterheem afgelopen zondag door een ‘bizar slechte’ eerste helft onderuit bij Escamp in de Haags getinte competitie in 4A. In de vorige competitie bleven de drie punten met 3-1 aan de Vliet liggen.

Warmunda kent hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen. Des te groter zal de klap zijn geweest toen de Warmonders tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen, afgelopen weekend, onderuit gingen bij Delfia; 3-1. Daarbij viel eerder al de van SJC overgekomen Vincent Solleveld weg tijdens een bekerduel met Leiden. Een fikse aderlating voor de formatie van trainer Alan Campfens. Komende zondag wacht tijdens de eerste thuiswedstrijd van de competitie een op het oog lastige kluif. Kickers ’69, dat vorig seizoen roemloos uit de derde klasse degradeerde, komt op bezoek op Sportpark Overbos. De Leimuidenaren vormen een van de ploegen die Roodenburg in de nek hijgt door overwinningen op Wanica Star (2-1) en Oranjeplein-Postduiven (5-4).