De strijd om de titel gaat onverminderd door in 4A en 4C op zaterdag. Trekt Hazerswoudse Boys aan het langste eind of toch Lugdunum of VVSB? Of Woubrugge, als ‘vreemde eend in de bijt’ in 4C? En gaat FC Rijnland op zondag op voor de nacompetitie? En zo zijn er nog wel meer vragen. Even een wekelijks rondje langs de velden.

VIERDE KLASSE ZATERDAG

De topper in 4A tussen Lugdunum en Hazerswoudse Boys leverde geen winnaar op: 1-1. Door die puntendeling bedraagt de achterstand van de Leidenaars op de koploper nog altijd drie punten en dus blijft de ploeg van Henk de Cler voorlopig in de achtervolging. Die jacht wordt vervolgd met een uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde Warmunda, dat bijna een maand geleden zijn laatste competitiewedstrijd speelde. Die verliep op bezoek bij Haagse Hout (5-1) overigens weinig succesvol voor de mannen van Jan Wansink, die wel weer eens een overwinning kunnen gebruiken.

Tussen de nummers één en drie staat overigens nog VVSB, dat zaterdag als gastheer fungeert voor Leidsche Boys dat dit kalenderjaar nog ongeslagen is. Sterker, de enige officiële wedstrijd van 2015 – het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen Wilhelmus – werd in een 1-0 zege omgezet. Nog 24 minuten diende er uitgespeeld te worden aan de Vliet en in één van de laatste daarvan scoorde Azis Abdough de winnende voor het elftal van John Peper. Die wordt na dit seizoen overigens opgevolgd door niemand minder dan Houssin Bezzai, de oud-prof die momenteel nog speelt voor GHC en eerder ook al voorzitter was van FC Boshuizen.

VV Leiden deed tegen Football Factory wat het aan zijn stand verplicht is: 8-3. Erik Bakker was met drie goals de grote man aan de zijde van de ploeg van Maurice Jansen, die door de winst steeg van de zevende naar de zesde plaats. Komend weekend zou de Morschclub zomaar weer een plaatsje kunnen stijgen, want de nummers vier en vijf – respectievelijk Haagse Hout en Blauw-Zwart, treffen elkaar daarin. Dan moet het zelf natuurlijk eerst wel winnen bij Oosterheem. De thuiswedstrijd leverde – een dag na 3 oktober (!) –  een benauwde 4-3 zege op.

Ook Football Factory, tiende op de ranglijst, kan een plekje stijgen. Daarvoor dient het internationale studentenkorps van Pieter van Schie in en tegen Wassenaar aan de goede kant van de score te blijven. De fabriekswerkers bewaren alvast goede herinneringen aan het thuisduel, dat met 3-1 gewonnen werd. Daarin was Jason Choi met twee piekfijne treffers de gevierde man.

Een ‘tobber’. Zo zou je het staartduel tussen FC Boshuizen en Wilhelmus, de enige ploeg die de Leidenaars nog onder zich weten, kunnen noemen. Bij winst dragen de Voorhouters de rode lantaarn echter aan de ploeg van Charl van Goozen over. Boshuizen wacht ondertussen al meer dan vier maanden op een driepunter. Het wordt weer eens tijd, zou je dan ook zeggen.

In de titelstrijd in 4C verspeelde Woubrugge twee weken terug twee kostbare punten tegen Aarlanderveen, om een week later – zonder zelf in actie te komen – onttroont te worden als koploper door NiTA. Wellicht is het deze zaterdag alweer stuivertje wisselen, want de nieuwe nummer één wacht het lastige thuisduel met Alphia, terwijl de ploeg van Arie van Duijn op bezoek gaat bij het bepaald niet denderend presterende RODA 23.

VIERDE KLASSE ZONDAG

De vernieuwde zondagtak van Roodenburg, met veel A- en zelfs een paar B-junioren in de gelederen, pakte tegen Warmunda zijn eerste punt sinds de grondige renovatie begin februari, die tevens gepaard ging met een trainerswissel. Kees de Roode ging, Nouri Essaoui en Ramon Paardekoper kwamen. Daarmee lijkt de rust op Noord teruggekeerd. Zondag ontvangt de piepjonge hekkensluiter het Zoetermeerse Oosterheem.

De nummer twee van onderen, Warmunda, heeft aan ASW, de nummer twee van boven, ongetwijfeld een harde noot om te kraken. De Warmonders verkeren niet in hun beste vorm, maar wellicht is het duel met de koploper af een mooie gelegenheid voor de equipe van Stephan Spruijt, die na dit seizoen wordt opgevolgd door Alan Campfens (Ter Leede) om zich op te richten.

Voor Leidsche Boys viel er afgelopen zondag eindelijk weer eens wat te vieren. Niet alleen nam het de punten mee uit Moordrecht (1-2), door goals van Ricardo van der Reijden en Ricardo Hereur, ook maakten Jeffrey van Dijk en Tavin van der Hulst na lang blessureleed hun rentree. Twee welkome versterkingen voor trainer Richard de Graaf, want erg dik in de spelers zit hij niet. Sterker, enige tijd terug moest Leidsche Boys nog verstek laten gaan bij Stolwijk wegens personele problemen. Zaterdag gaan de Vlietbewoners op bezoek bij Cabauw, dat met een dertiende plek twee plaatsen lager staat dan de bezoekers.

FC Rijnland gaf vorig weekend alvast het goede voorbeeld, want Henk Brandt en de zijnen wonnen overtuigend met 3-0 van de ploeg uit Lopik. De groengelen vinden zichzelf inmiddels terug op een keurige vierde plaats, een plek die aan het einde van de rit volop perspectief biedt op deelname aan de nacompetitie. De weg is echter nog lang. Een overwinning op Ammerstol, dat uit al met 0-2 werd opgerold, zou in ieder geval weer een stap in de goede richting betekenen.