Heeft Lugdunum zich in de eigen voet geschoten voor de titel of kan Hazerswoudse Boys de druk niet aan in de slotfase van de competitie. De titelstrijd ligt nog immer open. Kan VV Leiden het seizoen nog verlengen of zit het er bijna op, zoals dat voor veel andere clubs ook het geval is? Komt op zondag Leidsche Boys nog toe aan een zege en kan Rodenburg de rode lantaarn nog elders stallen? Een rondje langs de velden met een vooruitblik op de speelronde van 25 en 26 april.

Lugdunum kwam niet voorbij aan VV Leiden. Henk de Cler baalde van hier tot morgenochtend. Is de titel uit handen gegeven?
Lugdunum kwam niet voorbij aan VV Leiden. Henk de Cler baalde van hier tot morgenochtend. Is de titel uit handen gegeven?

Zaterdag
4A
Slechts vijf dagen mocht Lugdunum zich koploper noemen met een gelijk aantal gespeelde wedstrijden als Hazerswoudse Boys. Mede door het missen van drie levensgrote kansen in de slotfase bij VV Leiden, kwamen de Kikkers zaterdag niet verder dan 1-1 en nam de concurrent uit Hazerswoude het stokje weer over. Afgelopen dinsdag leek de ploeg van Manfred van den Bosch de titel te verspelen door niet te scoren in het inhaalduel bij KSD-Marine (0-0), maar in de stadsderby bij Leiden beging Lugdunum op haar beurt een misstap. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de ploeg van Henk de Cler niet langer topfavoriet. Komende zaterdag wacht voor de groenwitte brigade de uitwedstrijd bij LVV Football Factory. De universiteitsclub verloor pijnlijk bij hekkensluiter Wilhelmus, maar blijft desondanks het rechterrijtje aanvoeren omdat ook Oosterheem en Warmunda een nederlaag incasseerden. Voor Nino Poulina betreft de wedstrijd van zaterdag een speciale. De huidige aanvoerder van Lugdunum neemt het zaterdag op-zonder zelf te spelen vanwege een schorsing- tegen de club die hij volgend seizoen als coach onder zijn hoede heeft. Normaal gesproken zal Lugdunum het treffen eenvoudig naar zich toe moeten kunnen trekken, eerder werd het 3-0 op de Kikkerpolder.

 

 

VV Leiden hoopt in de derde periode nog wat aan te kunnen richten, en moest daarvoor in ieder geval niet verliezen in de confrontatie met Lugdunum. Dat lukte, zij het met een kleine helpende hand van Vrouwe Fortuna, en dus houdt het al tijden zwaar gehavende team van Maurice Jansen de hoop op nacompetitie levend. Echter beschouwden de Morsbewoners het gelijkspel enigszins als een nederlaag, gezien het een sterke eerste helft geen gevolg kon geven in het tweede bedrijf. Komende zaterdag gaan de roodwitten op bezoek bij het naar de twaalfde plaats afgedaalde sv Wassenaar, waarvan Leiden eerder met 3-1 won. De eerste van de drie laatste competitiewedstrijden voor Leiden. Volgende week zaterdag wacht het laatste thuisduel met Wilhelmus en het seizoen wordt besloten met een uitwedstrijd tegen Blauw-Zwart.

De bank van VV Leiden. Nacompetitie kan nog steeds, maar het koord is dun..
De bank van VV Leiden. Nacompetitie kan nog steeds, maar het koord is dun..

 

Nummer tien Warmunda kruist zaterdag op eigen terrein de degens met nummer dertien Boshuizen, een duel dat eerder dit seizoen onbeslist eindigde; 1-1. Voor Warmunda betekent de confrontatie met Boshuizen de op één na laatste thuiswedstrijd in de zaterdag vierde klasse in de geschiedenis. Afgelopen zaterdag kregen de Warmonders tijdens hun afscheidstournee langs de velden flink klop van KSD-Marine, dat met 4-0 te sterk bleek. Of ook Boshuizen bezig is aan de laatste reeks wedstrijden als standaardelftal op zaterdag, valt te bezien. De intentie om door te gaan is er, maar de personele sores houdt aan. Ook andere randzaken steken zo nu en dan de kop op. Zo weigerde een speler van de formatie van Charl van Goozen afgelopen zaterdag het veld te verlaten nadat de arbiter van dienst hem de rode kaart had getoond. Ondanks dat beide ploegen vervolgens akkoord gingen met een reguliere 0-3 uitslag in het voordeel van het bezoekende Hazerswoudse Boys, dacht de scheidsrechter daar anders over. Hij hield het bij de 0-1 die tot dan toe op het scorebord prijkte.

 

Tot slot Leidsche Boys, dat zaterdag weer eens reden had tot lachen. Johan Peper en de zijnen rekenden ruimschoots af met Oosterheem (5-2) en klommen daardoor naar de elfde plek. Of het lachen de Vlietbewoners snel zal vergaan, lijkt een inkoppertje. Komende zaterdag wacht de aartsmoeilijke uitwedstrijd bij lijstaanvoerder Hazerswoudse Boys. Het elftal van Peper zal vooral creatief moeten zijn om de muurdichte defensie van de koploper te kraken. Op eigen veld incasseerde Hazerswoudse Boys slechts acht tegentreffers in elf duels, uit kreeg het zeven doelpunten te verwerken in twaalf wedstrijden. Geen enkele van die zeven kwam van Leidsche Boys. Aan de Vliet werd het eerder 0-2.

 

4C
Ook in 4C staan er nog drie competitierondes op het programma. Voor Woubrugge te beginnen met de uitwedstrijd bij NSV ’46. Een kraker van jewelste. De gastheren uit het pittoreske Noorden verdedigen momenteel de koppositie met een voorsprong van drie punten op de Woubruggenaren. De ploeg van Arie van Duijn bleek tot dusver het enige team dat NSV succesvol kan bestrijden. Op eigen terrein won Woubrugge eerder nipt met 3-2 en bracht NSV daarmee de enige nederlaag van het seizoen tot op heden aan. Alles zal uit de kast moeten worden getrokken om ook in Noorden een zege uit het vuur te slepen, eigenlijk het enige dat telt voor Van Duijn en de zijnen. Afgelopen zaterdag deed Woubrugge nog uitstekende zaken door Nieuwkoop van zich af te schudden middels een spectaculaire 4-3 overwinning. Nu of nooit komende zaterdag?

De titel kan dichterbij komen voor Woubrugge, maar winst op NSV'46 is dan wel een vereiste.
De titel kan dichterbij komen voor Woubrugge, maar winst op NSV’46 is dan wel een vereiste.

Zondag

 

4A
Het volop in de race voor directe promotie zijnde FC Rijnland komt komende zondag niet in actie. De equipe van Henk Brandt kan zich alvast opmaken voor de stadsderby van een week later tegen hekkensluiter Roodenburg. De geplaagde ploeg uit Leiden-Noord won zondag prompt weer eens. Het eveneens laag geklasseerde Moordrecht moest er met 3-0 aan geloven op Sportpark Noord. Komende zondag wacht opnieuw een thuisduel voor het elftal van Nour Essaoui en Ramon Paardekooper. Ditmaal is Altior de tegenstander. Een taaie ploeg, weet ook stadgenoot Rijnland, dat zich stukbeet op de ploeg uit Langeraar en niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Roodenburg zelf verloor de eerdere confrontatie met de ploeg van Jan Wouters ruim; 3-0.

 

Het op de tiende plaats staande Leidsche Boys ging zondag aan de thee met de brilstand bij Stolwijk, maar na de rust veegde de nummer vijf van de competitie de vloer aan met de Leidenaren; 5-0. Komende zondag wacht in het voorlaatste thuisduel van het seizoen een ontmoeting met nummer zeven Bernardus, dat onder leiding staat van geboren Leidenaar Ronald Rosdorff. Eerder trok de ploeg uit Hazerswoude aan het langste eind; 3-2. Bij de Vlietploeg zal Siem van der Linden, eerder al verbonden aan de club als trainer, de laatste wedstrijden begeleiden. Deze week zijn er gesprekken voor een nieuwe trainer met het oog op het seizoen 2015-2016.