Na drie speelronden krijgen de ranglijsten in de verschillende afdelingen hun eerste voorzichtige contouren. Woubrugge ligt voorlopig op (titel?)koers en ook Roodenburg doet het, zowel op zaterdag als op zondag, vooralsnog aardig. Al liepen de Leidenaars afgelopen weekend op beide speeldagen wel tegen hun eerste nederlaag aan. Op zondag wacht het ambitieuze Warmunda nog altijd op het eerste succesje.

Vierde klasse zaterdag

Op bezoek bij het eveneens nog zonder puntenverlies zijnde Haagse Hout verspeelde Roodenburg afgelopen weekend zijn ongeslagen status: 2-1. Ricardo Bekooy leek een punt veilig te stellen voor de Leidenaren, maar in de slotfase ging het toch nog mis. Zaterdag moet door de ploeg van Henk Buyn de draad weer opgepakt worden tegen FC Boshuizen, dat met 4 uit 3 een redelijke start kende en in de derde speelronde de eerste overwinning wist bij te schrijven. Dat was er wel meteen eentje uit de categorie ‘monsterzege’: het povere Wilhelmus werd met 9-1 verslagen, onder meer door drie treffers van Oktay Gezic.

VV Leiden wist eindelijk eens een ‘topper’ – voor zover daar zo vroeg in het seizoen al sprake van kan zijn – te winnen. Maurice Jansen zag zijn spelers tegen VVSB een 0-2 achterstand ombuigen in een 3-2 zege, door toedoen van Erik Bakker, Danny Sjaardema en Wesley Schreuder. Gevierde man aan Leidse zijde werd echter doelman Sven Vinkeles, die in de slotfase een penalty keerde. Zaterdag fungeert een andere Leidse club, LSVV ’70, als gastheer voor de Morsbewoners. De degradant is nog zonder nederlaag, al verspeelden de studenten wel al punten tegen datzelfde VVSB (1-1) en ook Blauw-Zwart (1-1). Tegen UDO volgde echter een overtuigende driepunter (7-1), de eerste sinds mei 2014!

Voor UDO betekende die zeperd juist de eerste nederlaag van het nog prille seizoen. Dit keer is het de beurt aan de piepjonge Oegstgeestenaren om in Noordwijkerhout – op bezoek bij VVSB – op jacht te gaan naar eerherstel. De paarsgelen worden door velen beschouwd als titelkandidaat, maar maken die status vooralsnog niet waar.

Na een nederlaag, een winstpartij en wederom een verliesbeurt is het voor Leidsche Boys nu weer tijd voor een overwinning. Die moet tegen het nietige VUC gestalte kunnen krijgen voor de ploeg van speler/coach Houssin Bezzai. Wellicht dat Michel Schouls, die in de eerste drie duels al vijf keer trefzeker was, zijn doelpuntentotaal tegen de Haagse pinguïns verder kan opschroeven.

Ook Football Factory hoopt de wrange nasmaak van een nederlaag dit weekend weg te kunnen spoelen. De ploeg van Nino Poulina ging met 3-1 onderuit bij Blauw-Zwart en ontvangt dit keer Haagse Hout. Een goed resultaat is zeker geen vanzelfsprekendheid, want de Hagenaars zijn als enige in deze afdeling nog niet op een foutje te betrappen geweest. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de jongste Leidse club eraan komt in de competitie, dus mogelijkerwijs krijgen de bezoekers te maken met een flink portie weerstand.
In 4C mikt Woubrugge dit seizoen opnieuw op het kampioenschap dat het de vorige jaargang net misliep. De start is alvast voortvarend voor de nieuwe eindverantwoordelijke, de van DOSR overgekomen Erwin van der Zee. Na zeges op Oudewater (0-3) en Rijnstreek (2-1) moest nu ook Siveo ’60 eraan geloven: 0-1. Justin Verberg maakte de enige treffer van de middag. Ondanks de goede resultaten laat het spel van de Woubruggenaren nog wel te wensen over. Van der Zee zal zijn ploeg op eigen veld tegen Alphia dan ook ongetwijfeld meer willen zien sprankelen. De start van de Alphenaren is tot dusverre niet al te florrisant te noemen overigens.

Vierde klasse zondag

Op zondag riep de ene Leidse ploeg de zegereeks van een andere sleutelstadclub een halt toe. Leidsche Boys bracht Roodenburg de eerste mispeer toe: 1-0. Daarmee kregen de elf van Ronald Mink volgens collega Nouri Essaoui teveel. ,,Er werd door beide partijen slecht gevoetbald en weinig gecreëerd. Toevalsvoetbal zou ik willen zeggen. In mijn ogen was het een typische 0-0 wedstrijd.’’ Matchwinner Ricardo Heruer besloot evenwel anders. Beide clubs hebben nu 6 uit 3 en zullen de aansluiting met de top van het klassement graag willen behouden. Leidsche Boys heeft op papier een ‘makkie’ aan hekkensluiter Houtwijk, al is de realiteit doorgaans weerbarstiger. Roodenburg ontvangt op sportpark Noord het eveneens uit de Hofstad afkomstige Wanica Stars, dat voorlopig ergens onderaan de middenmoot bungelt.

Het Warmunda van Alan Campfens kreeg flink op de broek van Kickers ’69 (1-5) en wacht nog altijd op het eerste succesje. De oud-spits van Ter Leede heeft hoge verwachting van zijn debuutseizoen in Warmond, maar – mede door het nodige blessureleed – is de start daarvan ronduit teleurstellend. Om niet meteen behoorlijk achter de feiten aan te lopen, volstaat tegen SVH/Celeritas dan ook niets minder dan de drie punten.