Met Lugdunum en VVSB en Woubrugge versus NiTA staan er twee toppers op het programma komend weekend. Maar er is meer dus een rondje langs de velden van wat er zoal gespeeld zal worden. Per week neemt de spanning toe. De prijzen komen in zicht.

Zaterdag

4A:

,,Aan ons de taak om volgende week eens een hele wedstrijd ons ware gezicht te laten zien”, sprak Lugdunum-trainer Henk de Cler na afloop van de ruime 2-6 overwinning op Warmunda afgelopen weekend. Het is aan de mannen van De Cler om de woorden van hun coach om te zetten in te daden, want een goed resultaat is broodnodig. Koploper VVSB komt zaterdag namelijk op bezoek op de Kikkerpolder. Puntverlies kan Lugdunum zich niet veroorloven, zeker gezien de andere van de drie – naast Lugdunum en VVSB – titelconcurrenten, Hazerswoudse Boys op de loer ligt en een op het oog makkelijke wedstrijd tegemoet treedt op eigen terrein tegen Wassenaar. Daarnaast lijkt de wedstrijd van zaterdag uit te gaan maken welke ploeg met de tweede periode aan de haal gaat. De eerste plek daarin wordt momenteel gedeeld door Lugdunum en VVSB met vier punten voorsprong op Leiden en nog twee duels te gaan. De belangen zullen ook bij De Cler en de zijnen zijn doorgedrongen; het is erop of eronder komende zaterdag. Eerder dit seizoen delfde Lugdunum in Noordwijkerhout het onderspit: 2-0. Opvallend is dat VVSB veruit het beste doelsaldo heeft. De Cler: ,,Zij hebben kennelijk wel de honger om een tegenstander verder te kijk te zetten bij een al grote voorsprong. Dat laten wij tot nu toe her en der na.”

Het zijn knotsgekke weken voor VV Leiden. Vorige week zaterdag liepen de Morsbewoners in de tweede helft uit naar een 8-3 zege op Football Factory. Afgelopen zaterdag incasseerde het opnieuw drie doelpunten tegen, maar was het aanvallend wederom uiterst productief. Oosterheem kreeg met liefst 3-11 klop op eigen veld. De derde overwinning op rij kan zaterdag geboekt worden voor eigen publiek tegen KSD-Marine. Gezien het eerdere resultaat in Den Haag (6-3) zal dat nog een lastige kluif zijn voor het elftal van Maurice Jansen. Mocht Leiden erin slagen de positieve lijn door te trekken tegen de bezoekende Mariniers dan nestelt het zich steviger in de subtop en laat het KSD voorlopig op een ruime afstand van acht punten. De Leidse ploeg is samen met VVSB de meest scorende ploeg tot nu toe.

Overwerk de laatste weken qua felicitaties voor VV Leiden. De ploeg .scoort als een tierelier
Overwerk de laatste weken qua felicitaties voor VV Leiden. De ploeg .scoort als een tierelier

LVV Football Factory kan voor de tweede week op rij een plekje klimmen op de ranglijst. Nadat het afgelopen weekend sv Wassenaar voor de tweede keer dit seizoen versloeg met 3-1 en daarmee het team uit de puissant rijke gemeente passeerde, kan het zaterdag andermaal goede zaken doen. Op het Leidse Universiteitsterrein kan Football Factory zaterdag stijgen naar de achtste plek. Dan moet er wel gewonnen worden van de gasten uit Oosterheem, die momenteel het rechterrijtje aanvoeren. Daarmee zou de ploeg van Pieter van Schie meteen ook revanche nemen op de club uit Zoetermeer, waar het eerder dit seizoen een flink pak slaag kreeg: 7-0.

In de kelder van 4A strijden Leidsche Boys en Warmunda zaterdag om de punten. De Warmonders staan er iets beter op met elf uit vijftien ten opzichte van de Boys met zeven uit veertien. Eén van de drie zeges dit seizoen boekte Warmunda dit seizoen op Leidsche Boys. Daarin haalde het zelfs de dubbele cijfers: 11-1. Genoeg motivatie voor het ontvangende Leidsche Boys dus om het een en ander recht te zetten zaterdag.

Het eveneens in de onderste regionen bivakkerende Boshuizen kon afgelopen zaterdag voor de tweede maal dit seizoen een zege noteren. Hekkensluiter Wilhelmus moest er met 6-3 aan geloven. De eerdere zege vierde de Leidenaren dit seizoen tegen Blauw-Zwart, de ploeg die zaterdag Boshuizen ontvangt. Kansen zijn er dus wel degelijk voor het geplaagde team van Charl Goozen, ondanks dat de Wassenaarders zich een stuk hoger op de ranglijst bevinden en achttien punten meer vergaarde dan de Kadeclub tot dusver.

4C:

Op het eigen Sportpark Bateweg Noord wacht Woubrugge een ware kraker in de strijd om het kampioenschap in 4C. Doordat het afgelopen zaterdag in Amstelveen weinig moeite kende met RODA 23 (2-7), heroverde de Woubruggenaren de koppositie. Om die mooie positie te waarborgen, weet de ploeg van Arie van Duijn zaterdag wat het te doen staat. Eén van de drie voornaamste concurrenten, naast Nieuwkoop en NSV’46, is zaterdag namelijk de opponent van Woubrugge. NiTa volgt Woubrugge als tweede op twee punten, maar speelde weliswaar een wedstrijd minder. De verdediging van Woubrugge kan maar alvast gewaarschuwd zijn: met 86 doelpunten scoren de bezoekers uit Nieuwer Ter Aa er dit seizoen lustig op los. Zeven van die doelpunten werden door Woubrugge geincasseerd in het eerste onderhoud tussen de ploegen (7-2). Ook wat dat betreft kunnen de mannen van Van Duijn azen op revanche voor de pak rammel.

NiTA walste thuis over Woubrugge heen. Valt het kwartje nu de andere kant op?
NiTA walste thuis over Woubrugge heen. Valt het kwartje nu de andere kant op?

Zondag

4A:

Sportpark de Vliet vormt zondag het toneel voor één van de zes Leidse derby’s dit seizoen. Het in de middenmoot residerende Leidsche Boys neemt het op tegen runner-up FC Rijnland. Door een benutte penalty van Ronald Bekooij namen de Boys afgelopen weekend een punt mee op bezoek bij Cabauw in Lopik (1-1). Dat terwijl Leidenamateurvoetbal.nl op camera vastlegde hoe Rijnland de derde zege op rij bijschreef tijdens het jubileumweekend tegen Ammerstol (2-1). Het met dat gegeven favoriet voor de zege zijnde Rijnland gaat bij Leidsche Boys voor de tiende zege van het seizoen. Eerder dit seizoen slaagde de ploeg, toen nog onder leiding van Ronald Mink, er niet in de ploeg van Richard de Graaf te kloppen (2-2). Dat gebeurde overigens nadat de bezoekers met 0-2 voor hadden gestaan. Zondag moet uitwijzen of Mink’s opvolger Henk Brandt het wel voor elkaar krijgt de stadsderby naar zijn hand te zetten.

Warmunda kan zijn borst goed natmaken. De manschappen van Stephan Spruijt staan namelijk voor een hels karwei komende zondag. Dan reizen de Warmonders af naar Bodegraven, waar de gelijknamige koploper de uitdager is. De Bodegravers zullen niet weer een fout maken tegen de ploeg van Spruijt, die Bodegraven eerder dit seizoen op 1-1 hield. Nadat het een week eerder een 0-3 voorsprong uit handen liet glippen bij Roodenburg (3-3), verloor Warmunda afgelopen zondag met 3-0 bij nummer twee ASW in Waddinxveen.

Na een nieuw door randzaken ontsierd echec, moest het roer om bij Roodenburg. Met een gerenoveerde selectie en trainersstaf werd de competitie hervat met een flinke nederlaag, maar de twee wedstrijden volgden boden weer aanknopingspunten voor de Leidenaren. Waar Warmunda werd verrast door een knap staaltje veerkracht, sleepte Roodenburg ook tegen het als zesde genoteerde Oosterheem een 3-3 remise uit het vuur. Komende zondag gaat de ploeg van Nouri Essaoui en Ramon Paardekooper op bezoek bij nummer tien Floreant en kan er mogelijk weer eens gewonnen worden. Eerder dit seizoen lukte dat niet tegen de Boskopers, toen werd het 1-3 op Sportpark Noord.