Hoeveel serieuze kandidaten voor de titel zijn er in 4A op zaterdag? Twee, drie of misschien zelfs vier? En hoeveel zijn het er daadwerkelijk in 4C? Woubrugge is in elk geval een van hen. Dan op zondag…komen de regionale clubs nog in de buurt van een prijs? Vragen zat, antwoorden volgen. Eerst maar een rondje langs de velden voor de komende speelronde.

Zaterdag

4A:

Doordat concurrent VVSB afgelopen zaterdag als een van de weinige ploegen in actie kwam, kijkt Lugdunum momenteel tegen een achterstand van drie punten aan ten opzichte van de Noordwijkerhouters. Wel heeft Lugdunum een wedstrijd minder in de benen dan de paarsgelen. Een andere directe concurrent, Hazerswoudse Boys, staat net als Lugdunum op 31 punten, maar heeft weer een duel minder gespeeld dan Lugdunum. De ploeg van Henk de Cler weet in ieder geval wat er te doen staat in de strijd om de titel. Komende zaterdag moet er gewonnen worden van SV Wassenaar, dat zich op de negende plek in de competitie bevindt. Eerder versloegen de Kikkers Wassenaar op eigen terrein met 2-0. De laatste thuiswedstrijd van Wassenaar leverde een gelijkspel op tegen ‘vijand’ Blauw Zwart. Dat was nog in 2014. Recenter, in het inhaalweekeinde na de winterstop, zegevierde Lugdunum , met 1-0, over stadgenoot VV Leiden. J.l. zaterdag oefende Lugdunum tegen derdeklasser DoCoS. Het werd na een 0-3 tussenstand nog 2-3 via Ozan Isitir en Peter du Prie. Over sv Wassenaar nog; daar legde Dinesh Manniesing per direct zijn functie neer op dinsdagavond 27 januari vanwege een verschil in visie met de club en het ontbreken van vertrouwen.

VV Leiden kan Lugdunum een belangrijke dienst bewijzen. De Morschbewoners reizen zaterdag af naar Hazerswoude-Rijndijk waar een confrontatie met Hazerswoudse Boys op de planning staat. Het laatste serieuze duel van de thuisploeg dateert alweer van ruim anderhalve maand geleden. Wellicht dat VV Leiden, dat onlangs dus nog de degens kruiste met Lugdunum (1-0 verlies), kan profiteren van het ontbrekende wedstrijdritme bij de titelpretendent. Op voorhand zal Leiden, zeker gezien het resultaat in de voorgaande confrontatie (1-4), een positief resultaat niet in de schoot geworpen krijgen. Vorig seizoen keerden de roodwitten met een 5-2 nederlaag huiswaarts.

Na een redelijk succesvol laatste deel van de eerste seizoenshelft hoopt LVV Football Factory zaterdag de competitie weer te hervatten. Ook de wedstrijd van het Leidse vreemdelingenlegioen werd afgelopen zaterdag door de weersomstandigheden een halt toegeroepen. De studentenvereniging zal weer staan te trappelen om het veld op te mogen. Komende zaterdag zou dat zijn tegen VVSB. Een lastige kluif voor het elftal van Pieter van Schie, in het heenduel op eigen bodem namen de Noordwijkerhouters dankzij een 1-4 zege de drie punten mee terug naar de duinstreek. In de laatste editie bij de Sint Bavo werd het slechts 2-1.

Warmunda hoopt zaterdag de vierde zege van het seizoen bij te kunnen schrijven. Daarvoor lijkt het de uitgelezen kans te hebben. De Warmonders ontvangen namelijk rode lantaarndrager Wilhelmus. De Voorburgers kennen een dramatisch seizoen en vergaarden slechts twee punten tot dusver. Gemiddeld incasseerde Wilhelmus vierenhalf doelpunt per wedstrijd. In dat perspectief zette de laagvlieger nog een redelijke prestatie neer door in de eerdere confrontatie ‘slechts’ met 1-3 te bezwijken voor Warmunda. Opvallend genoeg heeft laagvlieger Warmunda, dat j.l. zaterdag ruim verloor bij Haagse Hout, nog wel een van de grootste zeges van het seizoen achter de naam staan. Leidsche Boys werd maanden terug met 11-1 dronken gespeeld.

FC Boshuizen kan zaterdag de competitie hervatten met een uitwedstrijd bij middenmoter KSD-Marine. Zelf bivakkeert Boshuizen net als vorig seizoen in de onderste regionen van de competitie. De jonge ploeg van Charl Goozen kan zaterdag mogelijk een succesvolle draai geven aan het seizoen. Punten meenemen van Sportpark Militaire Sportterreinen zal echter een fikse opgave worden. De Hagenaren leden pas twee keer puntverlies op eigen terrein dit seizoen. De laatste en enige zege dateert van 11 oktober 2014 voor de voorheen benoemde ‘kanaries’.

Tot slot Leidsche Boys dat zaterdag oog in oog staat met Haagse Hout. De Leidenaren sprokkelden in de eerste seizoenshelft slechts vier punten bijeen. Hoopgevend was wel het 2-2 gelijkspel tegen middenmoter Oosterheem, waarmee het team van Johan Peper het eerste deel van de competitie wel afsloot. Voor de Boys hopelijk een aanzet tot betere tijden. Aan de Vliet eindigde de komende tweestrijd eerder in een 2-6 zege voor de potentiele kampioenskandidaat.

4C:

Arie van Duijn heeft een duidelijk doel voor ogen met Woubrugge en dat is promotie afdwingen naar de derde klasse. Voorlopig is de Katwijker, die mogelijk ook op persoonlijk vlak een flinke promotie maakt (Van Duijn is een gegadigde voor de trainerspositie van Quick Boys en heeft nog een ijzer in het vuur), goed op weg met zijn ploeg. De Woubruggenaren gaan aan de leiding in 4C, maar moet scherp blijven, daar de naaste concurrenten eveneens weinig punten laten liggen. Komende zaterdag lijkt Woubrugge alleen van zichzelf te kunnen verliezen. Dan wacht namelijk de ontmoeting met het armetierige KDO in de Kwakel. De hekkensluiter van 4C wist in twaalf wedstrijden nog geen enkel punt te bemachtigen. Op eigen veld versloeg Woubrugge KDO eerder met maar liefst 9-0. Wanneer KDO de muren optrekt zoals SVOW deed in het voorbije weekend kan het echter wel eens lastiger worden voor de titelkandidaat. Toch bezweek Sport Vereniging Oude Wetering met 2-0.

Zondag

4A:

Na vier wedstrijden op rij ongeslagen te zijn, ging Rijnland in de voorlaatste speelronde strijdend ten onder tegen koploper ASW uit Waddinxveen. Om uitzicht te houden op de derde plek, die recht geeft op directe promotie naar de derde klasse, moeten de Leidenaren zondag afrekenen met Oosterheem. Het gat met de huidige nummer drie, Hillegersberg, bedraagt momenteel negen punten. In Oosterheem treft Rijnland een geduchte concurrent. De Zoetermeerders volgen Rijnland in de ranglijst op twee punten met een wedstrijd minder gespeeld. In de voorgaande confrontatie delfde de ploeg van Henk Brandt nipt het onderspit: 3-2.

Voor Leidsche Boys wacht zondag een lastige uitwedstrijd bij runner-up Stolwijk. De Leidenaren kampen al tijden met een smalle selectie en treedt regelmatig aan met spelers uit de lagere elftallen. Toch wisten de Boys negentien punten bij elkaar te rapen in vijftien wedstrijden. Daardoor weet het equipe van Richard de Graaf zich genesteld in de middenmoot. Om daar steviger in te belanden en wie weet nog een succesvolle tweede periode te doorstaan, zou een overwinning bij Stolwijk een machtige strohalm kunnen vormen.

Ondanks een weinig succesvolle hervatting van het seizoen, heerst er vertrouwen bij Warmunda op betere tijden. ,,Ik heb er toch het volste vertrouwen in dat wij nog punten gaan pakken dit seizoen’’, aldus doelman Michael Christen na afloop van de nipte nederlaag van afgelopen zondag bij Leidsche Boys (2-1). Het team van scheidend trainer Stephan Spruijt kan direct daad bij het woord voegen als het zondag op bezoek gaat bij mede-laagvlieger Moordrecht. Net als Warmunda behaalden de Moordrechters veertien punten tot dusver.

Twee meer dan hekkensluiter Roodenburg, dat weliswaar twee punten in mindering heeft gekregen van de KNVB. Qua zeges en gelijke spelen staan de Leidenaren wel op gelijke hoogte als Moordrecht en Warmunda. Op Sportpark Noord staat zondag een ontmoeting met Altior op de agenda. Bij een overwinning is -gezien de confrontatie tussen Warmunda en Moordrecht- de kans om de rode lantaarn over te dragen groot. Een mooie motivatie voor de ploeg van Kees de Roode om voor eigen publiek een goede prestatie neer te zetten. Met Altior als gastheer kregen de Roodenburgers eerder geen poot aan de grond: 3-0.