Waar veel zondagvierdeklassers er in 2015 al twee speelronden op hebben zitten, wachten de meeste zaterdagclubs – na twee weekenden vol afgelastingen – nog altijd op de hervatting van de competitie. Met zowel in 4A als in 4C een LAV-titelkandidaat.

VIERDE KLASSE ZATERDAG

Zonder zelf in actie te komen, moest Lugdunum zijn met Hazerswoudse Boys gedeelde koppositie. Nummer drie VVSB speelde wel, haalde uit bij Wilhelmus (0-7) en wipte over de twee kemphanen heen, al staan die slechts op twee punten en speelden ze respectievelijk één en twee duels minder. Dit weekend ontvangt de ploeg van Henk de Cler middenmotor Oosterheem, waarvan in Zoetermeer al met 1-3 gewonnen werd. Een wedstrijd die ook van belang is voor de tweede periode, waarin Lugdunum met 15 uit 5 nog foutloos is en waarvoor het voorlopig dan ook de beste papieren heeft.

De nieuwe koploper gaat op bezoek bij VV Leiden. De ploeg van Maurice Jansen staat voorlopig op een teleurstellende zevende plaats en kan winst op de Noordwijkerhouters dan ook goed gebruiken. Dat dat geen gemakkelijke opgave is, bewees de met 1-0 verloren uitwedstrijd op de Boekhorst wel. Als Leiden nog iets van het seizoen wil maken, zal het echter snel punten moeten gaan pakken.

De derde topploeg in 4A, Hazerswoudse Boys, reist af naar het Leidse universiteitsterrein, waar Football Factory als gastheer zal fungeren. Het is de vraag hoe het internationale studentenkorps van Pieter van Schie de uitgebreide winterslaap verteerd heeft en natuurlijk ook of er nog talentvolle spelers uit exotische oorden zijn komen aanwaaien.

Ook Leidsche Boys kwam dit kalenderjaar nog niet binnen de krijtlijnen. Je zou, met enige ironie, dus kunnen zeggen dat het elftal van John Peper in 2015 nog ongeslagen is. En wie weet kunnen de Vlietbewoners die status nog wel minimaal een week behouden. Daarvoor moet op eigen bodem in ieder geval niet verloren worden van KSD-Marine. Dat zal nog niet meevallen, want eind september kregen de Boys op de militaire sportterreinen aan de Oude Waalsdorperweg met 5-1 op de broek.

Een andere laagvlieger, FC Boshuizen, ontvangt Haagse Hout, de huidige nummer 4, die zeker nog als outsider voor het kampioenschap beschouwd mag worden. Voor Charl van Goozen en consorten eindelijk een mogelijkheid om de wrange nasmaak van de 0-15 vernedering tegen VVSB weg te spoelen. Die wedstrijd was ruim twee maanden geleden de laatste die de geelblauwen speelden, dus qua ritme en fitheid is het maar de vraag hoe de Leidenaars erop staan. Haagse Hout, eerder dit seizoen thuis al met 2-0 te sterk, won twee weken terug nog afgetekend van Warmunda (5-1). De equipe van Jan Wansink legt zaterdag een bezoek af aan de Schulpwei in Wassenaar, waar Blauw zwart de tegenstander zal zijn. Die ploeg bracht de Warmonders in de vierde speelronde van dit seizoen – na twee gelijke spelen en een overwinning – de eerste nederlaag toe. Sindsdien behaalde Warmunda uit tien duels nog maar 6 punten, met een elfde plek als gevolg.

In 4C blijft de titelstrijd ongemeend spannend. Op basis van de ranglijst is Woubrugge als koploper de belangrijkste gegadigde, maar de drie N’s – NSV ’46, NiTA en Nieuwkoop – zitten nog altijd op het vinkentouw. Voor Arie van Duijn en zijn mannen is het dan ook zaak om te blijven winnen, net als dat ze de afgelopen drie wedstrijden deden. Dat mag tegen het laaggeklasseerde Aarlanderveen normaal gesproken geen probleem zijn. De lijstaanvoerder is echter gewaarschuwd, want uit werd de streekderby in een uiterst moeizame 2-3 zege omgezet.

VIERDE KLASSE ZONDAG

Het duel tussen Roodenburg en Altior eindigde in een ‘GWT’: gestaakt wegens tuchtzaak. Het duel ontspoorde in de tweede helft nadat de scheidsrechter twee Leidenaars, Mimoun Rahou en doelman Yahya Dkhissi, in korte tijd rood gaf wegens respectievelijk aanmerkingen op de leiding en het neerhalen van een doorgebroken speler. De spelers van Cees de Ronde konden hun frustraties daarover moeilijk verkroppen en de gemoederen liepen dusdanig hoop op dat de leidsman zich genoodzaakt zag het duel te staken. Overigens was de thuisploeg in de eerste helft oppermachtig geweest en pakte het ook een voorsprong, die het – op het moment van staken – echter alweer uit handen had gegeven (1-2). Altior kreeg bovendien een penalty, die het door het ontstane tumult niet meer genomen zou worden. Roodenburg gaat dit weekend op bezoek bij Bodegraven.

Ook de wedstrijd tussen Stolwijk en Leidsche Boys ‘eindigde’ in een code, namelijk BNO: bezoekend team niet opgekomen. Reden voor het in gebreke blijven was dat Richard de Graaf (!) slechts acht spelers ter beschikking had, waardoor hij zich genoodzaakt zag de tegenstander af te bellen. ,,We zullen punten in mindering krijgen’’, baalde aanvoerder Raymond van Es. ,,Dat is allemaal heel erg jammer. Door de verhoogde kans om te promoveren, zat een plek bij de eerste zes er nog in. Maar op deze manier gaan we het niet halen natuurlijk. Heel erg triest voor de welwillende spelers. Ook de komende weken blijft het lastig, want er zijn nog steeds langdurige blessures. Daar kwamen nu ook nog schorsingen bij en privéomstandigheden.’’

Warmunda speelde wel een wedstrijd en nog helemaal uit ook zelfs. Erg succesvol werd het bezoekje aan Moordrecht niet. Het elftal van Stephan Spruijt was vrij kansloos tegen de plaatselijke VV. Na een 3-0 ruststand beten de Warmonders in het tweede bedrijf wat feller van zich af, maar ook goals van Fred Pont en Steven Detaye konden de uiteindelijke 4-2 nederlaag niet voorkomen. Komende zondag vergaat het ze wellicht beter, als FC Rijnland sportpark Overbos aandoet. De ploeg van Henk Brandt bewaart geen beste herinneringen aan Warmunda, want de thuiswedstrijd eindigde op 21 september jl. in een 0-1 verliesbeurt, door een doelpunt van Falk van Griek. De Morsbewoners kwamen drie weken geleden voor het laatst in actie. Van koploper ASW werd toen nipt verloren (1-2).

Comments are closed.