woensdag, april 17, 2024
HomeZaterdagVierde klassevv Leiden blijft in het kielzog van toppers in 4A

vv Leiden blijft in het kielzog van toppers in 4A

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na de pijnlijke nederlaag op het eigen sportpark tegen het sterk spelende FC Boshuizen was het voor de club uit de Morsch van groot belang om de wedstrijd tegen Oosterheem te winnen. Vooral om in de race te blijven om de bovenste vier plekken.

Maurice Janssen kon nagenoeg over een fitte selectie beschikken. Vorige week was het grote probleem, het creëren van kansen en gevaarlijk worden voor de goal. Hierdoor kreeg Ivo Nolet nu de voorkeur in de spits boven Rick Boot en Brahim Lakhal had weer eens een basisplaats ten koste van de vorige week teleurstellend spelende Roman Donders.

vv Leiden begon scherp aan de wedstrijd en had eigenlijk vrij weinig te duchten van de club uit Zoetermeer. Na 21 minuten spelen bewees Nolet het gelijk van de trainer. Na een goede aanname op de rand van het zestienmetergebied kon er kort gedraaid worden en werd de bal met het ‘chocoladebeen’ droog in de verre hoek geschoten. Hierdoor kon Leiden met een 1-0 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld eigenlijk niet. Het was vooral erg slordig aan beide kanten. Door het slechte weer en het niet al te goede voetbal was het voor de toeschouwers een niet erg plezierige middag. De twee lichtpuntjes in de tweede helft kwamen wederom van de voet van Nolet, die met drie goals de grote man was aan Leidse kant. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 3-1. De thuisploeg bleef zo enigszins in het spoor van de ploegen die vooralsnog de dienst uitmaken in 4A.

Opstelling vv Leiden: Vinkeles, Van Schie (80. Heppener), Fokkema(60. Sjaardema), B.Middelkoop, Schreuder, Van Egmond, Van der Meel, R.Middelkoop (75. Boot), Devilee, Nolet, Lakhal.

Auteur: Erik Bakker