Vierde klasse A (zaterdag)- Voordat VV Leiden het goed en wel in de gaten had, stond de ploeg van Maurice Jansen met 2-0 achter op bezoek bij Oosterheem. Binnen een ommezwaai bogen de bezoekers de score evenwel om naar 2-5 en was het op, over en uit met de Zoetermeerse koopman. Uiteindelijk rolde er een niet malse 3-11 score uit, waardoor VV Leiden Blauw Zwart op de ranglijst passeerde, dat in het stof beet bij Haagse Hout (2-1).

Jansen had het ondanks de veertien doelpunten aardig kunnen bijhouden en lepelde de doelpuntenmakers van zijn team moeiteloos op. Zo scoorde Bjorn Siera liefst vijf treffers en namen Rick Boot en Brahim Lakhal twee goals voor hun rekening. Ivo Nolet en Joeri Devilee konden zich ook eenmaal laten feliciteren.

,,Allemaal leuk en aardig, maar het wordt eens tijd dat we ook resultaten gaan boeken tegen de top vier. We doen wat we moeten doen tegen de onderste helft van de ranglijst, maar moeten nu ook gaan aantonen dat we opgewassen zijn tegen de top. Dan pas kunnen we nog aanspraak maken op de nacompetitie.”

Maurice Jansen: ,,Mooi resultaat, maar we moeten er ook staan tegen de toppers"
Maurice Jansen: ,,Mooi resultaat, maar we moeten er ook staan tegen de toppers”

De zienswijze was begrijpelijk, maar Jansen had op zich wel wat unieks meegemaakt in het treffen met de nummer acht. ,,Dat wel. We begonnen slapjes en daar maakten zij keurig gebruik van. Gelukkig herpakten we ons ook snel. Ik zag ons vijf keer scoren. Ik weet het niet precies, maar volgens mij hadden we er niet meer dan een minuut of zes voor nodig. Het was aftrappen, overnemen en scoren. Vlak na rust kreeg een speler van Oosterheem rood en was het natuurlijk helemaal gedaan. De uitslag liep lekker op, maar ik hecht er niet teveel waarde aan. Hoewel ik moet zeggen dat Oosterheem niet de zwakste broeder is in de vierde klasse. Thuis werd het maar 4-3.”

Vorige week vrat VV Leiden Football Factory al op met 8-3 en dus zag Jansen negentien goals in twee wedstrijden van zijn ploeg. ,,Dat maak je niet vaak mee, nee. Maar zoals gezegd zou ik ook resultaten willen zien tegen de toppers van deze klasse. Zo krijgen we Hazerswoudse Boys binnenkort en ook Haagse Hout, VVSB en Lugdunum staan nog op de rol. KSD/Marine is echter de eerstvolgende tegenstander en laten we eerst die maar winnen. Er zijn jongens weg vanwege een vakantie en onze eerste doelman heeft een hernia. Voor wat betreft dat weggaan…tja..daar maak ik me niet meer druk om. Dat is tegenwoordig van alle niveaus. Ik kom zelf uit het onderwijs en kan me er op zich ook wel wat bij voorstellen. Hopelijk lopen we geen averij op daardoor en kunnen we ons opmaken voor de beslissende maanden. Voorlopig staan we op een terechte plek, omdat we dus niet hebben kunnen winnen in de heenwedstrijden van de top vier.”