HomeZaterdagVierde klasseVV Leiden verliest wederom nipt van een topploeg

VV Leiden verliest wederom nipt van een topploeg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Door thuis met het kleinst mogelijk verschil te verliezen van titelkandidaat en vriendenploeg VVSB, kon de ploeg van trainer Maurice Jansen zaterdagmiddag niet voldoen aan het vriendelijk verzoek van stadsgenoot Lugdunum om minimaal een punt te pakken van de Noordwijkerhouters.

Wederom ging het keurkorps van Jansen, zonder een aantal vaste krachten, met nipt verschil onderuit tegen een topploeg uit de 4e klasse A. De wedstrijd die geen winnaar verdiende, werd in een vroeg stadium beslist. Lucas de Jong schoot de eerste de beste en enige serieuze kans van de eerste helft van achter het standbeen fraai binnen: 0-1.
De gastheren die strijd als hoofdingrediënt op het menu hadden staan misten raffinement om de solide verdediging van de paars-gelen pijn te doen. ,,We speelden te vaak en op de verkeerde momenten de lange bal”,  analyseerde trainer Jansen de wedstrijd na afloop. We hadden vanmiddag van deze topploeg niet hoeven te verliezen zoals trouwens tegen alle topploegen waar we tegen hebben gespeeld. Ik ben blij met de strijd die mijn ploeg vanmiddag heeft geleverd en trots op de jongens.”

De weinige kansjes die de Leidse ploeg kreeg kwamen vooral uit dode spelmomenten. Zo kreeg Bjorn Siera een kopkans uit een hoekschop. Ook de Noordwijkerhouters konden met hun indrukwekkende scoringsdrift geen vuist maken, de ploeg die 76 maal het vijandig net wist te vinden werd vanmiddag voorbij gestreefd door Lugdunum met 84 doelpunten, dankzij een 17-0 (!) zege op Oosterheem.

In de eerste helft waren de Leidenaren zelfs beter dan de ploeg uit Noordwijkerhout.
Vlak voor rust kreeg Brahim Lakhal de kans om zijn ploeg langszij te schieten, maar de snelle Leidenaar strandde op doelman Frank Immerzeel die met de voet de gelijkmaker voorkwam.

De tweede helft, waarin de overtredingen en irritaties met de minuut toenam, ging de thuisclub nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Van de ontstane ruimtes die de Leidenaren weggaven,
kon door de bezoekers niet worden geprofiteerd. De Leidse doelman Sven Vinkeles moest binnen één minuut zijn talenten tonen op twee snoeiharde afstandsschoten. In de 86e minuut hadden de gastheren geen geluk met een vrije trap die met enig kunst -en vliegwerk werd gestopt door collega doelman Immerzeel.

In dezelfde minuut bleef de 0-2 uit na een razendsnelle omschakeling ,waar drie paars-gelen voor de Leidse doelman verschenen en opzichtig faalden. In de slotminuut misten de anders zo trefzekere voorwaartsen van de bezoekers andermaal een dot van een kans. De ploeg van Jansen verloor wederom, waar een gelijkspel recht had gedaan aan de verhoudingen op het veld.

Voor Emiel van Duivenbode en Bjorn Siera was de nederlaag teleurstellend. ,,Het moet dan maar in de derde periode gebeuren. Het was vandaag net als tegen de andere toppers net niet. We gaven niets weg, op dat ene moment na en dan scoren zij direct. Het blijft lastig om uit de vierde klasse te komen, maar we willen dolgraag terug naar de 3e klasse”, was het tweetal het geheel en al eens.

Basisopstelling VV Leiden: Sven Vinkeles, Bjorn Siera, Bas van de Berg, Wesley Schreuder, Jeroen Roberto van Egmond, Emiel van Duivenbode, Brahim Lakhal, Joeri Devilee, Michel van den Burg, Kevin te Hennepe, Ricky Boot.