Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Laten we er niet teveel woorden aan vuil maken. Dit soort wedstrijden hebben weinig om het lijf. Voor ons begint de competitie volgende week”, sprak trainer Maurice Jansen heldere taal. VV Leiden won met niet minder dan 10-1 van VUC en mag zich de eerste koploper noemen van de vierde klasse A. Voor wat het waard is.

Jansen toont altijd respect voor zijn tegenstanders, maar kon dit keer weinig met de zaterdagmiddag. ,,Dit was een tegenstander van niks. Flauw om te zeggen misschien, maar dit is voor mij nietszeggend. Het is ook lastig om de concentratie te behouden als het zo makkelijk gaat. Zo begonnen we goed, maar zakten richting de rust steeds verder weg. In de rust heb ik me dan ook laten gelden. Gelukkig hebben ze het vermogen gehad om door te gaan zodat de tweede helft niet al te gezapig verliep. We brachten ook wat andere spelers en daarmee ook wat meer elan. Maar nogmaals, wat moet je hier mee?”

Halverwege was het al 5-1 en VUC was toen al volledig van de mat gespeeld. ,,Ik ken deze club als een gerenommeerde club en daarom valt het me toch wel tegen dat ze dan zo’n zaterdagelftal op de been brengen. Dit vind ik een regelrechte aanfluiting eigenlijk.”

Aanfluiting of niet, de ploeg uit Den Haag moest dus tien keer aftrappen vanwege een Leidse goal en dus lijkt het wel goed te zitten met de effectiviteit bij de ploeg uit het Leidse Morskwartier. Jeroen van Egmond was met drie treffers het meest succesvol, op de voet gevolgd door Rick Boot en Erik Bakker met ieder twee doelpunten. Wesley Schreuder en Danny Sjaardema deden ook een duit in het zakje en een Hagenees stak ook nog een keer de helpende hand toe.

Jansen kijkt graag uit naar volgende week. Dan kan VV Leiden wel serieus aan de bak. In Leiden-Noord staat dan Roodenburg op het menu en die ploeg won met 2-5 van Oosterheem. Beide Leidse clubs willen een rol van betekenis gaan spelen en zullen wedstrijden als tegen VUC maar moeten zien als een opwarmer en een gelegenheid om aan het doelsaldo te werken. ,,Ze kwamen ook nog eens heel laat aan en dus begonnen we veel later. En echte lieverdjes waren het ook al niet. Ze pakten ook een rode kaart. We zetten er een streep onder en de foto van de stand plak ik aan de muur”, kon Jansen er ook nog wel enigszins de lol van inzien.

Opstelling VV Leiden: Van der Bor, Heppener, Dieke, Sjaardema, Schreuder, Van Egmond, Van Duivenbode, Devilee, Bakker, Boot, Donders.