Vierde klasse A (zondag)- Een doelpuntloze wedstrijd in de vierde klasse zal wel een hoog geeuw-gehalte hebben gehad is een niet onlogische gedachte. Warmunda en Altior maakten er echter een alleraardigste pot van op een kille tweede paasdag. Beide ploegen konden frank en vrij voetballen en deden dat ook.

 

De thuisploeg beleeft een overgangsjaar. Volgend seizoen zullen de zaterdag- en zondagtak samengevoegd worden en samen met wat nieuwkomers moet er dan een team op de been worden gebracht dat potten kan breken. Nu staat de zondagselectie op een voorlaatste plek.
Altior is een goede middenmoter, maar zicht op een periodekampioenschap of nacompetitie is er niet. Een reden, zo lijkt het, om de resterende wedstrijden zonder stress of met benauwende opdrachten te benaderen. Dat deden de bezoekers dan ook en omdat Warmunda dat ook deed ontspon zich een strijd waarbij beide ploegen voluit op de aanval speelden.

 
Zowel in de eerste als de tweede helft konden beide ploegen aanspraak maken op doelpunten, maar de kansen werden niet benut. Warmunda-trainer Stefan Spruijt daarover: ,,We hebben te weinig scorend vermogen. Het is ook spijtig dat spelers met regelmaat verstek moeten laten gaan vanwege werk of zo. Dat gaat ook logischerwijze voor natuurlijk. Vandaag moesten we Falk van Grieken om die reden in de tweede helft missen. Jammer, hij speelde een goede wedstrijd.”

 
Genoemde Van Grieken was ook het slachtoffer van ‘het weekend van de polletjes’. Nationaal en internationaal, van het hoogste tot het laagste niveau blijven polletjes de duels beïnvloeden. De arme Van Grieken kreeg vlakbij de tweede paal het leer over de grond aangespeeld en het kon niet anders of hij zou de bal over de lijn tikken. Een pol gras bedierf echter zijn middag, de bal stuiterde over zijn voet en verdween over de achterlijn.

 
Ook de ploeg uit Langeraar kon terugkijken op een paar grote kansen. Zo profiteerde Mike Otto van een defensieve fout van Warmunda, maar hij faalde oog in oog met keeper Hans Ouwehand. Toon van der Hoorn kon zich minder verwijten. Terwijl vrijwel iedereen wachtte op het fluitje van de scheidsrechter vanwege een overtreding, ging hij goed door en schoot vanaf de zijkant hard in. Ouwehand bewees weer een uitstekende sluitpost te zijn en ranselde de bal uit het doel.

 
De laatste twintig minuten moest Warmunda steeds meer terrein inleveren. Waar het eerst een gelijkopgaande strijd was werden de bezoekers sterker en sterker. Spruijt: ,,Conditioneel zaten we erdoor. Niet zo gek; tijdens de training leg je de basis voor je wedstrijdconditie. Krijg je niet de kans alle trainingen bij te wonen, dan wordt het een lastig verhaal. Spelers liepen op hun tandvlees.”

 
Altior voerde de druk op en Warmunda wankelde, maar viel niet om. De 0-0 was een feit na het laatste fluitsignaal, een stand waar beide partijen vrede mee konden hebben. De toeschouwers hadden een kostelijke match gezien vol inzet en passie. Het fysieke werd niet geschuwd zonder dat echter grenzen bewust werden overschreden. Zeker, de vierde klasse is geen toneel van oogstrelende techniek of fabuleuze aanvalsopzetten. Er werd door beide ploegen echter wel degelijk bij tijd en wijlen aardig gecombineerd voor zover de toestand van het veld dat toeliet.

 
Warmunda kon het meest tevreden zijn met deze voetbalmiddag gezien het veroverde punt en het vertoonde spel dat beter was dan men de laatste wedstrijden gewend was.
Keeper Hans Ouwehand was een van die tevreden spelers. ,,Leuke pot vandaag met heel veel strijd. Altior schuwt fysiek voetbal niet en waarom zouden ze ook? Zoals zo vaak dit seizoen waren we niet de mindere. Dit keer echter trokken we uiteindelijk eens niet aan het kortste einde. Ik denk nog met afgrijzen terug een de heenwedstrijd: we staan met 0-2 voor om vervolgens met 3-2 te verliezen. Het ongenaakbare Bodegraven kreeg ons er maar met 1-0 onder en zo was er meer. Het is mij een raadsel waarom we nu zo laag staan. Misschien dat we ook de oorzaak moeten zoeken bij het feit dat we wekelijks moeten kijken over wie we kunnen beschikken. Dat is echt onvoorspelbaar.”

 
Ouwehand maakte vandaag een uitstekende indruk. Hij heeft een bovengemiddelde timing wat betreft het uitkomen van zijn doel terwijl hij ook op de lijn zijn mannetje staat. ,,Het ging wel lekker ja. Ik hield wel mijn hart vast bij lage ballen over de grond. Wat een veld! Falk was het slachtoffer daarvan, maar dat had mij ook kunnen overkomen. Met die 0-0 ben ik dan ook best tevreden.”

 

Warmunda – Altior: 0-0
Warmunda: Ouwehand, Van de Wetering, Arnst, Groenewoud (80. Kest), Witteman, Pont, Smith, Smit, Van der Mey, Van Grieken (46. Van Eijk), de Taeye.
Altior: Van Tol, Van der Pijl, Sjors van der Hoorn, Ubink, Toon van der Hoorn, Oostdam (42. Bader), Otto, De Boer, Boere, Van Rijn, Sassen.
Scheidsrechter: Oliviera. Toeschouwers: 50