Vierde klasse A (zondag)- Het was een wedstrijd vol belangen voor zowel Warmunda als Leidsche Boys, maar dat leken beide ploegen vooral in de eerste helft te vergeten. In de tweede helft brandde de wedstrijd pas los, maar zeker niet via goed spel. Marko Spasic zette Leidsche Boys halverwege de tweede helft op voorsprong, waarna Dennis Kramer luttele minuten later de gelijkmaker liet noteren. Op de 1-1 eindstand was qua spelbeeld niks af te dingen, al hadden beide ploegen vooraf misschien op meer gehoopt.

Met name Warmunda had goede zaken kunnen doen zondagmiddag met het oog op de ranglijst. De formatie van Alan Campfens leidde na drie overwinningen op rij de grote middenmoot in de vierde klasse. Bij een overwinning op Leidsche Boys had het de tweede plaats steviger in handen gekregen. Voor de bezoekers was het de tweede puntendeling op rij. Bij een overwinning was Leidsche Boys zelf opgeklommen naar de tweede plaats achter het ongenaakbare Kickers’69, dat nog ongeslagen is. De ploeg uit Leimuiden kwam dit weekend overigens zelf niet in actie.

Dat beide ploegen zo hoog staan op de ranglijst was allerminst te merken. Je zou kunnen zeggen dat de aanvallers onmachtig waren of de verdediging oppermachtig. Feit blijft echter dat de spelers bar weinig lieten zien voor het vijandelijke doel in de eerste helft. Het zal ook niet voor niets zijn geweest dat het merendeel van de supporters na rust in de kantine achterbleef, waar de klassieker op televisie te zien was. Gelukkig kregen de spelers in De Kuip een kwartier om uit te rusten, waardoor de Warmunda supporters hun opwachting weer langs het veld konden maken. Net op tijd om hun club, volledig tegen de verhoudingen in, op achterstand te zien komen. Na een snelle counter schoot eerst spits Robin Holverda nog op de paal, waarna invaller Marko Spasic de korte hoek achter keeper Arthur van Dam vond.

Hierdoor kwam de wedstrijd eindelijk los en niet veel later leek ook de thuisploeg te scoren. Bij dit doelpunt werd echter met de hand het laatste zetje gegeven, waardoor de gelijkmaker nog even uitbleef. Toch konden de fans even later alsnog juichen; Dennis Kramer schoot de 1-1 tegen de touwen. Na een lage corner en een vernuftig overstapje kon de invaller de bal van dichtbij binnenlopen.  Hierna waren er nog enkele kansen aan beide kanten, met name Warmunda-middenvelder Sjoerd Winkelman was dichtbij de winnende treffer. Na een harde voorzet van uitblinker Vasco Esman kwam Winkelman een teenlengte tekort om de drie punten veilig te stellen. Uiteindelijk hielden beide ploegen elkaar zodoende in evenwicht.

Leidsche Boys houdt door de puntendeling de vijfde plek vast, terwijl Warmunda twee plekken moet toegeven en nu op een vierde plek staat. Het gat tussen de nummer twee en tien is nog steeds maar zes punten, dus werkelijk alles is nog mogelijk in deze afdeling. Mede hierdoor en door het vertoonde spel konden beide clubs wel leven met één punt.

Warmunda: Van Dam, Zierikzee, Solleveld, Van Winsen( 75. Pont), Arnst (55. Kramer), Kest, Esman, Winkelman, Smit, Kourami, Dijkstra (80. Thornton).

Leidsche Boys: Van der Meer, Peper, Van Es, De Kooker, Redel, Velthuis, De Wolf (72. Mkaddem), Haarlem, Jordens (30.Spasic), Holverda, Besselse.

Hierbij de podcasts met Sjoerd Winkelman namens Warmunda en Raymond van Es als spreker namens de Leidenaren.