Warmunda ging afgelopen zondag op bezoek bij koploper Bodegraven. De nummer voorlaatst verloor nipt met 1-0. ,,Maar we hadden sowieso een punt verdiend”, meent doelman Hans Ouwehand.

De 33-jarige goalie onderscheidde zich tegen de lijstaanvoerder met een aantal knappe reddingen. ,,Het ging wel lekker, ja. Een keer of vier redde ik in één tegen één-situaties en verder onderschepte ik een aantal hoge ballen. Ik zit nu weer op het niveau waarop ik vorig jaar keepte. Toen speelde ik in het tweede elftal, maar ik vond dat ik eigenlijk in het eerste thuishoorde. Alleen dacht de trainer er anders over. Dit seizoen heb ik in het begin een wedstrijd of drie in het eerste gekeept en vervolgens raakte ik geblesseerd. Eerst aan m’n linker- en daarna aan m’n rechterknie. En daar kwam dan ook nog eens bij dat ik het druk had op m’n werk. Ik ben banquet-manager en werk in opdracht van de Universiteit van Amsterdam.”

De goalie vervolgt: ,,Drie weken geleden heb ik voor het eerst weer meegedaan in het eerste. Dat was tegen Roodenburg. Daarvoor had ik weinig meer gespeeld. Tegen Bodegraven had ik een moeilijke wedstrijd verwacht, maar we speelden goed. Misschien hadden ze ons onderschat. Hoe dan ook: we verloren wel, al was dat niet terecht. We scoorden zelfs 1-0 en de scheidsrechter floot ook voor een doelpunt, maar daar kwam hij snel op terug. De bal ging via hun keeper het doel in en een speler van ons zou hem hebben gehinderd. En dat was niet het geval. Het was een speler van hun. Jammer, maar al met al was het toch wel een leuke wedstrijd met van onze kant veel strijd. Als we die strijdlust komende zondag ook tegen Ammerstolse sv kunnen opbrengen hoop ik dat we de drie punten kunnen binnenhalen.”