Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Als wij drie kwartier of een uur zouden spelen, stonden we nu in de middenmoot”, beelde trainer Johan Peper zich in. Het klopt dat Leidsche Boys vaak best een tijd mee kan, maar het gros van de wedstrijden gaat uiteindelijk verloren. Dit keer hield de Vlietploeg het zeventig minuten vol, maar ging het daarna fors mis tegen titelkandidaat Haagse Hout (5-1).

Peper noemde het een ‘feest’ en ‘weelde’ dat zijn ploeg lange tijd een 0-1 voorsprong mocht koesteren tegen de nummer vier. ,,Die gasten hebben zich het snot voor de ogen gelopen en we konden de tegenstander aardig van ons af houden. Wel stonden we veelal onder druk, maar we hielden stand. Haagse Hout speelde meten met vier aanvallers en achterin 1 op 1. Heel af en toe konden we eruit komen.”

Na een halfuur lukt dat ook en Azis Adoug zorgde er met en fraaie beweging en dito afwerking voor dat de thuisploeg in verlegenheid werd gebracht. Peper: ,,Dat was ook een tikkie op de kaak en we konden daar moed uit putten. Ook na rust bleven ze komen, maar de tijd liep door in ons voordeel. Azis kreeg nog twee grote kansen, maar hij toonde zich een beetje teveel spits. Hij koos voor zichzelf, waar afspelen een betere optie zou zijn geweest. Maar dat hoort ook wel bij een spits en in dit soort wedstrijden krijg je niet veel kansen. Bij 0-2 had het wellicht anders gelopen.”

Twintig minuten voor tijd werd een vrije trap tot doelpunt geprolongeerd en daarmee was de ban gebroken. Binnen een mum van tijd werd het 2-1 en lag Leidsche Boys tegen het canvas. ,,Alle krachten hadden we verspeeld en in de slotfase komen we gewoon kwaliteit tekort. Daar moeten we ook niet moeilijk over doen. We moeten nu eenmaal roeien met de riemen die we hebben. Ik had er nu twaalf ter beschikking en dan heb je dus niet veel mogelijkheden om te wisselen of een tactische zet te plaatsen. Je bent zo goed als je bank is, zeg maar. Vergeet ook niet dat Kay Oudenaarden er niet bij was, onze beste speler. En we hadden twee geschorste spelers dus dan worden we kwetsbaar. Dus al met al ben ik tevreden met hoe we ons hebben geweerd. Meer zat er nu niet in en dat is het beeld van veel wedstrijden van ons. We kunnen best een tijd mee, maar vaak bezwijken we alsnog.”

Door de nederlaag en de zege van Wilhelmus op Warmunda staat de brigade van Peper nu laatste. ,,De komende twee wedstrijden krijgen we de kans om daar weer weg te komen. We krijgen nu namelijk FC Boshuizen en Wilhelmus. Dat zijn tegenstanders waartegen we het wel langer moeten kunnen volhouden. Verder mag ook wel eens gezegd worden dat we vaak complimenten krijgen van tegenstanders. We verliezen veel, maar dat leidt niet tot frustraties en schoppartijen. Dat zie je wel eens anders. Okay, het seizoen is niet makkelijk vanwege de beperkte mogelijkheden. Maar we maken het netjes af en ook als ik voor drie man training moet geven dan sta ik er.”

Peper zwaait aan het einde van het seizoen af en heeft nog geen andere club. ,,Ik blijf graag aan het werk als trainer. Maar veel clubs waren al bezet toen ik hoorde dat het zou stoppen bij Leidsche Boys. Ik sta voor veel open in elk geval. Eerste, tweede elftallen, maar jeugd kan natuurlijk ook. Heb ik ook al de nodige ervaring mee.”