In de 4e klasse C stond op Sportpark Bateweg-Noord in Woubrugge afgelopen zaterdag een heuse streekderby op het programma. Slechts een kleine 10 kilometer liggen Woubrugge en SVOW van elkaar verwijderd, daarentegen was de afstand in de competitie maar liefst 25 punten tussen beide teams. Waarschijnlijk was dit ook de laatste derby tussen de twee ploegen met de blik op het mogelijk fuseren van SVOW en Alkmania.

Na een korte winterstop stonden de Woubruggenaren in januari al weer op het veld om te trainen en oefenwedstrijden te spelen. Zo werd er geoefend tegen onder andere Lugdunum (2-3) en Koudekerk (2-4).

Voor de mannen van scheidend Woubrugge trainer Arie van Duijn stonden hele andere belangen op het spel dan voor het onderin bivakkerende SVOW. Dit werd al gauw duidelijk in de eerste helft. Met het oog op de concurrenten moest ook deze wedstrijd gewonnen worden door Woubrugge, waar SVOW liever de schade beperkt wilde houden. ,,Vanaf het eerste moment waren wij de betere ploeg met de meeste wil om er wat van te maken. De eerste helft hadden we zowat 90% balbezit, denk ik ”, analyseerde Menno van der Ley. SVOW groef zich in waardoor Woubrugge er slechts mondjesmaat aan te pas kwam voorin. Een van die spaarzame momenten bracht de eerder genoemde van der Ley tot stand. Na een afgemeten steekpass bereikte hij Joris van der Hoorn die op zijn beurt de brilstand van het bord wist te halen.

Ondanks de achterstand bleef SVOW ook in de tweede helft met zijn alle achterin acteren. Woubrugge had het er zichtbaar moeilijk mee. ,,Het kwam niet ten goede aan de wedstrijd en al helemaal niet van ons spel”, zag van der Ley. Zelf gaf Woubrugge ook niks weg op één kans na. Tot grote opluchting voor Woubrugge werd deze op het laatste moment nog van de lijn gehaald. 1-0  leek de eindstand te worden tot in de laatste minuut de eerder scorende van der Hoorn de bal wist voor te geven aan spits Ties Meyer. Dezelfde Meyer liet zien waarom hij in de spits staat en maakte de 2-0.

Door deze overwinning blijven de Woubruggenaren aan kop in de 4e klasse C. Van de achtervolgers kwam door de weersomstandigheden enkel NSV’46 in actie die door haar nipte winst op Alphia de ploeg uit Woubrugge blijven volgen op slechts 1 punt. ,,Elke wedstrijd is een finale voor ons. Ik denk dat wij als ploeg de 3e klasse aankunnen maar we moeten niet vooruit lopen op de zaken. Het seizoen is nog lang maar ik heb er vertrouwen in”, blikt middenvelder van der Ley vooruit.

Woubrugge speelde dus weliswaar en moeizame wedstrijd, maar in tegenstelling tot duels in het recente verleden voorkwam de thuisploeg onnodige averij in de titelrace.

Dat Woubrugge trainer Arie van Duijn vertrekt staat vast. Van Duijn gaat mogelijk volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij hoofdklasser Quick Boys. De eerste gesprekken tussen van Duijn en technisch directeur Gert Aandewiel hebben plaatsgevonden en van Duijn heeft gesolliciteerd om de vertrekkende Ted Verdonkschot op te volgen. Van Duijn speelde jarenlang op het middenveld van Quick Boys en had al eerder tijdelijk de hoofdmacht van de Katwijkers onder zijn hoede. ,,Het zou een fantastische uitdaging zijn. Welke trainer wil er nu niet werken op Nieuw-Zuid. Nog altijd heb ik blauwwit bloed en ik zou er klaar voor zijn. Maar voorlopig is mijn hoofdoel om met Woubrugge de vierde klasse te verlaten. Dat lijkt me duidelijk.”

Opstelling Woubrugge: Tourné, Helmig, van der Geijn, ( van der Sar), Verhoef, van Luling, van der Ley, van der Weiden (Stouten), Boer, Meyer, van de Hoorn, Burgman ( van Heuveln).