Vierde klasse C(zaterdag)- Woubrugge heeft naar verwachting zonder problemen de koppositie kunnen vasthouden. Legmeervogels werd met 0-7 van het kastje naar de muur gespeeld. Qua puntenverlies legt Woubrugge het nog wel af ten opzichte van NiTA en NSV’46, maar Woubrugge blijft geloven in en goede afloop ofwel een stap naar de derde klasse. NSV’46 won overigens met 1-2 bij Nieuwkoop, waardoor er nu nog slechts drie kanshebbers over lijken te zijn voor de titel.

Na het laatste fluitsignaal felciteerde trainer Arie van Duijn zijn spelers met de eenvoudige overwinning. Het antwoord van Chris Verhoef was veelzeggend. ,,Ach, dit soort wedstrijden moeten we simpelweg winnen. De tegenstand stelde weinig voor.”

Woubrugge was van meet af aan de bovenliggende partij en de Katwijkse oefenmeester zag dat zijn ploeg vrijwel onophoudelijk balbezit had. De kansen regen zich aaneen en de ploeg uit Uithoorn had geen enkel verweer. Halverwege was het al 0-3 door doelpunten van Ties Meijer, Joris van der Hoorn en Dennis Boer.

Na de rust kwam er nog een kwartet doelpunten bij. Van Duijn: ,,Het aardige was dat het net als voor rust weer vier andere spelers waren die scoorden. Dat waren achtereenvolgens Bob van der Geyn, Menno van der Leij, Jimmy van der Weijden en Ruud van de Sar. De dubbele cijfers zaten er ook in, maar we waren lang niet altijd even scherp. Maar ik klaag daar niet over, want we hebben er tot nu toe bijna zeventig gemaakt en dat is natuurlijk niet verkeerd.”

,,Je weet dat je dit soort wedstrijden gewoon moet winnen. Het is enkel lastig om de juiste beleving en motivatie te hebben. De drive was er op zich wel, maar niet altijd voor 100%. Dat is jammer, maar snap ik wel. Met KDO krijgen we volgende week weer een dergelijke tegenstander en dan komt DOSR naar ons toe. In die wedstrijden mogen we geen fouten maken en hopen dat de concurrenten wel wat laten liggen. Vervolgens gaan we de finale in en gaan we zien wie de sterkste is. De ploeg staat er goed voor, maar de verschillen zijn nihil te noemen. Ik heb er net als de jongens heel veel trek in, temeer omdat er veel meer voetbal zit in de topploegen van deze afdeling. Dat zijn de leukere wedstrijden. Het zou mij niet verbazen als het rekenwerk gaat worden in de finalemaanden.”

De stand bovenin is nu als volgt: 1 Woubrugge 18-44, 2 NiTA 17-42, 3 NSV’46 16-41, 4 Nieuwkoop 18-39.