Vierde klasse C (zaterdag)- Voor het eerst sinds drie oktober hield Woubrugge de nul achterin. Toen werd het 0-3 tegen Kamerik, nu een zelfde eindstand uit tegen WVC. Hoeveel waarde hieraan gehecht moet worden is maar de vraag; uit elf wedstrijden had de fusieclub uit Roelofarendsveen slechts zes doelpunten weten te fabriceren. Mooie bijkomstigheid was natuurlijk wel het verlies van concurrent Gouda en het gelijke spel van dito Sportief.

Stan Verwoerd blikte realistisch en kritisch terug op de wedstrijd tegen de laagvlieger. ,,Je kunt bij dit soort wedstrijden eigenlijk alleen maar verliezen. Rode kaarten, blessures of een tegenvallend niveau van je eigen team door een gebrek aan concentratie kunnen tevredenheid na afloop in de weg staan. Nu ook. Emiel Buntsma liep tegen rood aan na een opmerking tegen de scheidsrechter. Formeel gezien zal de leidsman gelijk hebben, maar er was absoluut geen sprake van grof taalgebruik of belediging. Je kunt hoogstens spreken van wat geuite irritatie. Het is geloof ik de vijfde of zesde rode kaart. Zo zonde.”

Stan Verwoerd (Small)

Verwoerd (foto) verhaalt van de gemaakte afspraken vooraf: negentig minuten concentratie en een hoog tempo. Dat bleek niet haalbaar. ,,Je concentratie vasthouden bij zo weinig tegenstand bleek te veel gevraagd. In het veld merk je dat je de wedstrijd probleemloos gaat winnen en als je dan met de rust al met 2-0 voor staat wordt het team bijna automatisch slordig.”

De 1-0 was het resultaat van een goede actie van Dennis Uithol. Hij draaide zich knap vrij en schoot de bal in de verre hoek. De tweede mocht er ook zijn: Chris Verhoef stuurde Erwin van der Salm diep die oog in oog met de keeper zijn rust bewaarde en de bal onder de goalie schoof. Dennis Boer bepaalde de eindstand op 0-3 door in de rebound raak te schieten.

,,De nul houden is natuurlijk best wel eens lekker. In de laatste vier wedstrijden kregen we zestien goals tegen. Veel te veel natuurlijk. Pech, schorsingen, blessures waren oorzaken, maar in alle eerlijkheid: het heeft natuurlijk ook iets met kwaliteit te maken. Tegen Nieuwkoop bleek bijvoorbeeld dat zij een maatje te groot zijn. Zij worden in mijn ogen probleemloos kampioen. Voor ons rest een periodekampioenschap met de bijbehorende nacompetitie. Dat zou de vierde keer op rij zijn. Promotie hangt af hoeveel geluk je hebt met je tegenstander: is dat een nummer vier uit een andere vierde klasse of een op degraderen staande derdeklasser? We gaan in ieder geval wel voor een periode.”

Volgende week komt er weer een serieuze krachtmeting aan voor Woubrugge: Gouda komt op visite. ,,Dat wordt een ander verhaal dan WVC. Winnen we, dan kunnen we met een zeker gevoel van tevredenheid de winterstop in gaan.” Het lijkt een voorlopig cruciaal duel te worden voor de ploeg van trainer Erwin van der Zee.