Nacompetitie- Woubrugge heeft ook de tweede wedstrijd in de nacompetitie verloren. Na de verliespartij van afgelopen woensdag tegen Maense (3-2) ging de ploeg van Arie van Duijn nu thuis onderuit tegen Rohda’76 (0-2). Daarmee is Woubrugge uitgeschakeld voor promotie.

 
De Katwijkse trainer had getracht zijn ploeg nog op de rails te krijgen na de nederlaag in Rotterdam, maar dat lukte enkel nog in de beginfase. ,,De onnodige nederlaag tegen Maense werkte door. Niet alleen verloren we daar, maar we raakten ook weer spelers kwijt. Zo kon Ruud van der Sar niet spelen en haakte ook Bob van der Geyn af en we waren al gehavend.”

 
Van Duijn vervolgend: In het eerste kwartier ging het nog vrij aardig en hadden we zeker nog de intentie om te winnen en het liefst met ruime cijfers. Natuurlijk wisten we dat het een lastig verhaal zou worden, maar bij winst zat er misschien nog een ongekende ontknoping in. Na de 0-1 (doelpunt viel in de achttiende minuut via Chris Nap, red.) wist ik dat het over was. Het pijpje raakte stilaan leeg.”

 
Het tweede doelpunt van de ploeg uit Bodegraven viel vijf minuten na rust via Jaap Veldhuijzen en daarmee was de tweestrijd volledig gelopen. Woubrugge liet na rust niet verder over zich heen lopen en kon gelijke tred houden, maar gevaarlijk werd het zelden voor Rohda’76, dat nu met Maense moet uitmaken welke ploeg er volgend seizoen in de derde klasse speelt. Michel Wolvers haalde het einde niet vanwege een rode kaart. Bij Woubrugge was de nood hoog en moest B-junior Thomas Ofthof zelfs zijn opwachting maken als invaller.

 
Van Duijn: ,,We hebben een prachtig seizoen gedraaid, maar het heeft allemaal net te lang geduurd. Met ons puntenaantal zouden we in de meeste klassen stijf bovenaan hebben gestaan en kampioen zijn geworden. Graag had ik hier met een prijs weggegaan. Dat was het doel van meet af aan. Dat is drie keer net niet gelukt en dat is zuur.”

 
Woubrugge heeft nog wel een kans om te promoveren via de achterdeur. Op 1 juni wordt bekend gemaakt of Woubrugge in het gelijk wordt gesteld in de zaak ‘NSV’46’. ,,Er is al heel veel over gezegd en geschreven. Het houdt mij momenteel niet bezig. Ik weet alleen dat het naïef was van onze concurrent, maar verder wil ik het er bij laten. Voor de club zou het mooi zijn als de uitspraak onze kant oprolt. Liever had ik echter nu met de bloemen gestaan. We wachten het af. Bizar allemaal.”

 
Opstelling Woubrugge: Tourné, Helmig, Wolvers, Verhoef, Van Luling, Van der Hoorn, Verwoerd, Van der Ley, Van Heuveln, T. van der Geyn, Meijer.