Vierde klasse C (zaterdag)- Slechts één nederlaag had NSV’46 in de competitie geleden. Dat was uitgerekend tegen het bezoekende Woubrugge. Een reden voor revanche, maar er stond meer op het spel. NSV nam de bovenste positie in met drie punten voorsprong op Woubrugge. Een overwinning zou een reuzenstap richting kampioenschap betekenen. De bezoekers hadden ook een reden om gemotiveerd aan de aftrap te staan. Een zege zou de club op gelijke hoogte met de ploeg uit Noorden brengen en wie weet zou dat tot een kampioenschap leiden.
Het talrijke publiek, uit beide dorpen, kwam niet voor niets. Strijd, emoties binnen en buiten de lijnen en (soms) goed voetbal; het was allemaal te zien op sportpark De Koet.
Kansen waren er voor beide partijen in de eerste helft. Al in de tweede minuut moest keeper Sven Tourné ingrijpen op een puntertje van NSV spits Michael van Koert. Het was een knappe reactie en er zouden er nog vele volgen. De doelman groeide in de loop van de middag uit tot man of the match aan Woubrugse zijde. Na een wat aarzelend begin begonnen de mannen van Arie van Duijn het initiatief over te nemen. Menno van der Ley ging alleen op de keeper af. Hij zocht een hoek uit, maar de ervaren Marc Plaisier liet zich niet verrassen.

Halverwege de eerste helft combineerde Woubrugge zich heel knap richting het doel van de tegenpartij. Opnieuw was het echter Plaisier die de pret voor Woubrugge bedierf. Het doelpunt dat uiteindelijk viel was er een juweeltje. Bob van de Geijn gaf de bal hard en hoog voor. Ruud van der Sar torende hoog boven zijn verdediger uit en kopte hard en diagonaal in: 0-1.

Nog een paar keer werd het doel van Plaisier belaagd zonder dat dat echter een doelpunt opleverde. Het was echter absoluut geen eenrichtingsverkeer. De mannen uit Noorden lieten bij vlagen zien waarom zij bovenaan stonden. Immer stond daar Tourné die van geen wijken wist. Zijn beste actie toonde hij vlak voor rust. Van dichtbij schoot Van Koert op het doel. Een fenomenale reactie hield de thuisploeg van een doelpunt af.
Inmiddels gingen de spanning en de daarmee gepaard gaande emoties een aanzienlijke rol spelen. De bank van NSV liet hun mening met regelmaat luid horen en ook sommige toeschouwers pookten het vuurtje op. In het veld werd de sfeer grimmiger mede omdat spelers de grenzen opzochten en scheidsrechterlijke beslissingen niet altijd begrepen werden.

Woubrugge spelverdeler Marco Heuveln stak na afloop zijn mening niet onder stoelen of banken: ,,Eerst wordt er overduidelijk nagetrapt, dan wordt er een doorgebroken speler neergelegd. Die worden slechts bestraft met geel, terwijl rood toch echt op zijn plaats was geweest.” Daar had Van Heuveln zeker een punt. Het feit dat Woubrugge slechts een punt aan de ontmoeting overhield wijt hij echter niet aan de scheidsrechter: ,,We speelden niet goed genoeg. Te veel ballen gingen vanuit onze defensie rechtstreeks naar de spitsen. Ook hebben we de snelheid van Joris van de Hoorn niet genoeg benut. En dan kom je nog eens tegen tien man te staan. Het had gekund vandaag.”
Ook de tweede helft liet een wat beter Woubrugge zien. Kansen waren er, maar die werden niet benut. NSV liet zich niet onbetuigd en kwam zelfs op gelijke hoogte. De manier waarop was uiterst sneu voor Woubrugge. Een corner belandde ergens in het drukbevolkte strafschopgebied waarna de bal in een kluts in het doel verdween. Naar later bleek was het uiteindelijk de knie van Woubruggenaar Ties Meijer die de gelijkmaker opleverde. Even leek NSV door te gaan drukken.

Het was toch Woubrugge dat de draad snel oppakte en zich richting een voorsprong leek te gaan voetballen. Eenmaal in overtalsituatie zakte de ploeg weg. De goede combinaties verdwenen, terwijl de thuisploeg het initiatief nam, aangemoedigd door het grootste deel van het talrijke publiek. Riante kansen waren er zeker. Tourné capituleerde niet, tot bijna wanhoop van de NSV voorwaartsen. Bijna was het dan toch Woubrugge die met de volle buit naar huis zou gaan. Joris van der Hoorn miste een uitstekende kans tot verdriet van Van Heuveln. ,,Jammer, jammer, jammer. Dan hadden we in punten gelijk gestaan, nu blijven we er drie achter. We zijn afhankelijk van verliespunten van NSV, er van uitgaande, dat wij de laatste wedstrijden winnen. Aan onze werklust zal het niet liggen, die was ook vandaag top. Toch baal ik van de in mijn ogen verloren gegane zege.”

De voorbij lopende trainer Arie van Duijn steekt van Heuveln nog even een hart onder de riem. ,,Prima wedstrijd vandaag toch? Joh, we zitten in ieder geval in de nacompetitie. Dat is iets om naar uit te kijken. Bovendien: er zijn nog twee wedstrijden te gaan.” Er zijn inderdaad nog mogelijkheden, maar de kansen zijn voor Woubrugge niet groter geworden. Van Heuveln wil toch nog even het laatste woord hebben: ,,Noem je Sven (Tourné) ook? Wat een klasbak.” Een kort en krachtig slot van de enerverende middag in Noorden.
NSV’46-Woubrugge 1-1, 25. Van der Sar 0-1, 60. Meijer (eigen doel) 1-1.
NSV: Plaisier, Van Veen (55. Rietveld), Van Tol, Van Diepen, Tuithof, Fransen, Egberts (46. Jelle de Jong), Van Koert, Van Lith, Lars de Jong (Boers).
Woubrugge: Tourné, Van der Ley, Verhoef, Van de Geijn (Burgman), Wolvers, Heuveln, Verwoerd, Van der Sar, Van der Hoorn, Van de Geijn, Meijer (75. Van der Weiden). Scheidsrechter: Kortekaas. Toeschouwers: 225.