Vierde klasse C (zaterdag)- Trainer Arie van Duijn: ,,We pakken drie punten. Dat is mooi, want we kunnen ons geen puntenverlies permitteren. Maar voor het overige; inpakken en wegwezen. Ik vond het helemaal niets zo op tweede paasdag. Van een tegenstander als KDO moet Woubrugge met dubbele cijfers kunnen winnen. De 0-2 is heel mager qua uitslag.”

Zoals te verwachten viel beperkte KDO, dat afgelopen zaterdag nog gelijk speelde tegen DOSR (1-1), zich tot verdedigen en moest Woubrugge het in aanvallende zin maar uitzoeken. ,,Dan ben je er als ploeg bij gebaat om snel te scoren, maar we speelden hoofdzakelijk tegen onszelf. Het liep niet lekker, hoewel we zat kleine en grote kansen kregen. KDO was een negatieve ploeg om tegen te spelen. Ze vertraagden de gehele wedstrijd en hun grensrechter was laten we zeggen niet echt eerlijk bezig. De scheidsrechter ging daar helaas in mee.”

De 0-1 kwam er wel, want na een halfuur mocht Chris Verhoef aanleggen voor een strafschop. ,,Die was terecht. Daarvoor had de bal ook al op de stip gemoeten. Helaas gingen we niet rustiger spelen door de voorsprong. Het bleef pover voor de rust.”

Van Duijn hield zijn manschappen voor om vooral kalm te blijven en geen gekke dingen te doen. Geen blessures oplopen of kaarten pakken dus. ,,We hebben iedereen nodig in de finale van de competitie dus dan moet je hier geen schade oplopen.” Na de 0-2 van Ruud van der Sar, uit een hoekschop die in eerste instantie werd afgeslagen, was het boek dicht voor de weerloze thuisploeg.

Maar helaas kwam de andere wens niet uit voor de Katwijkse oefenmeester. ,,Van der Sar pakte een gele kaart en hem zullen we moeten missen volgende week tegen Hertha en dat is balen. Hij is een bepalende speler en hij is van toegevoegde waarde. Dus wat dat betreft vond ik deze dag nog minder leuk. Je kunt eigenlijk alleen maar verliezen tegen een dergelijke tegenstander. Maar goed, we hebben gewonnen en dat telt. De komende weken worden alles beslissend. Het hoeft niet  mooi meer. Het gaat om de punten. NSV’46 won vandaag met 0-1 bij Aarlanderveen, terwijl NSV 1 kans heeft gehad, zo heb ik begrepen. Dus geen enkele wedstrijd is makkelijk meer, maar dat geldt dus niet alleen voor ons.”

Basisopstelling Woubrugge: Tourné, B. van der Geyn, Van der Ley, Verhoef, T. van der Geyn, Burgman, Van Heuveln, Verwoerd, Van der Hoorn, Van der Sar, Meijer.