Binnenkort maakt de clubleiding van Quick Boys bekend wie de nieuwe hoofdtrainer wordt van de Katwijkse club en dus opvolger zal zijn van Ted Verdonkschot. In het kielzog van de nieuwe trainer zal in elk geval Arie van Duijn gaan werken voor de Katwijkse club. De huidige trainer van vierdeklasser Woubrugge heeft een voetbalverleden bij de amateurgrootmacht en zal vanaf volgend seizoen gaan werken met het beloftenteam.

Van Duijn is heel blij met de nieuwe uitdaging. ,,Zoals wellicht bekend had ik gesolliciteerd voor de trainersfunctie van het eerste elftal. Dat is niet gelukt, maar de uitdaging die mij nu wacht vind ik ook heel erg leuk. Het voelt als thuiskomen. Hoe zeer ik elders ook prettig heb gewerkt, Quick Boys is en blijft mijn club. Het cirkeltje is zo weer rond.”

Arie van Duijn archief

Van Duijn voerde de gesprekken met onder meer Gert Aandewiel, Technisch Manager bij Quick Boys. ,,Dat waren lange sessies en we voelden ons daar allebei prettig bij. Gert wilde dolgraag dat ik deze functie voor mijn rekening zou nemen. De nieuwe trainer gaat werken met drie assistenten, waarvan Sjaak Polak en mijn persoontje nu bekend zijn. Het is mijn taak om jongens van 18 á 19 jaar klaar te stomen voor de stap naar het eerste. Het niveau waarop gespeeld wordt is de eerste reserve klasse. Dat is een hele klus, maar ik heb verschrikkelijk veel zin om aan de slag te gaan. Ik denk wel dat het vier stappen meer zijn dan vroeger en in mijn tijd om je in de hoofdmacht te spelen. Er wordt heel veel van spelers gevraagd en geëist.”

Quick Boys wil de club meer en meer een Katwijks gezicht geven en daarmee de clubcultuur waarborgen. ,,In de voorbije jaren gingen spelers vaak naar clubs als Valken’68, FC Rijnvogels en Rijnsburgse Boys. We willen dat spelers nu meer kansen krijgen bij de club waar ze zijn opgegroeid. Ik ga niet zeggen dat er jaarlijks tig spelers zullen overstappen naar het eerste. Die druk is mij ook niet opgelegd. Maar het is zeker wel de bedoeling dat de beste spelers behouden blijven voor de club. De aanhang ziet niets liever dan eigen jongens die succesvol zijn. Ik voel me capabel om mijn steentje bij te dragen. Ik ken de club, ik ken de mensen en ik weet gezien het verleden wat er nodig is om hier in een eerste elftal te spelen. Dit is een nog grotere uitdaging dan Woubrugge naar de derde klasse te brengen. Ik ga er naar toe leven om terug te komen op de club waar het allemaal begonnen is. Maar eerst nog volle bak gaan voor het hoogst haalbare bij mijn huidige club. Ik ben een gelukkig man.”