Vierde klasse C (zaterdag)- Een week terug scoorde Woubrugge drie keer, maar dat was niet genoeg om Sportief aan de zegekar te binden. Woubrugge verloor met 3-4 en dat deed veel pijn bij Erwin van der Zee en zijn manschappen. Afgelopen zaterdag kwam Woubrugge zelfs tot vijf treffers, maar dat leverde dit keer slechts één punt op. In Linschoten werd er na een ‘waterpolo eindstand’ getekend voor 5-5 tegen de plaatselijke trots.

Van der Zee was ook dit keer niet bepaald in zijn hum. Het scoren vergaat zijn ploeg vrij gemakkelijk, maar de doelpunten worden ook net zo eenvoudig geïncasseerd. Van der Zee wordt er nog net niet gek van, maar baalde wel van de openstaande sluizen in Linschoten.

De trainer: ,,Een bizarre uitslag ja, die 5-5. Normaal gesproken moet het natuurlijk genoeg zijn als je er vijf maakt, maar bij ons dus kennelijk niet. Vooral de manier waarop vind ik heel pijnlijk. We geven hen de kans om drie keer te scoren uit dode spelmomenten. Nog niet eens uit hoekschoppen, maar via vrije trappen vanaf de flanken. In de eerste reeks wedstrijden hadden we daar geen last van, maar opeens blijken die stilstaande momenten ons op te breken. Ik heb hun kleinste man twee keer zien scoren. Ik herinner me zelfs een kopgoal van hem. Dat kan en mag niet gebeuren. Dit is zorgelijk.”

Halverwege was het 1-1 in en bij de nummer zes van het klassement. Na een 1-0 achterstand scoorde Emiel Buntsma tegen. Na de pauze kwam de thuisploeg andermaal op voorsprong, waarna Woubrugge op stond. Eerst scoorde Joris van der Hoorn, daarna hielp de thuisploeg met een eigen treffer en bracht Thom Buntsma meer lucht: 2-4. Een zekere overwinning leek in de maak, maar niets bleek minder waar. Linschoten vocht zich terug en maakte handig gebruik van de wanorde bij de bezoekers. In de blessuretijd kon Van der Zee zien dat zijn ploeg nog ternauwernood op gelijke hoogte kwam: 5-5. Dennis Boer was de maker van een op zich fraaie treffer.

,,Voor de pauze hadden we al een marge moeten hebben van twee of drie goals. En na de rust moeten we uitlopen naar 2-5 en dan is het klaar. We raakten de paal, de lat en kwamen ook een paar keer oog in oog met hun keeper. Kansen te over dus, maar we maakten er alsnog te weinig. Daar ligt echter het probleem niet. Het had nooit zover mogen komen dat zij er vijf maken. Dat heeft niets te maken met verdedigend falen, maar is gewoonweg collectief onvermogen. Het heeft geen zin om spelers aan te wijzen. Bij dode spelmomenten is een verdediger, een middenvelder en/of aanvaller net zo verantwoordelijk voor zijn eigen tegenspeler. Daarin hebben we gefaald en dan krijg je dus zo’n krankzinnig verloop van de wedstrijd en dito uitslag. Daar ben ik best kwaad over, want zo hebben we in twee wedstrijden vijf punten verspeeld. Dat is dus net het verschil tussen nu tweede staan of vijfde.”

Van der Zee erkende dat zijn ploeg ver weg is van de titel, mede door het matige optreden van de laatste weken. ,,Van Nieuwkoop verloren we kansloos. Dat is heel simpel. Zij zijn veel verder dan wij op dit moment. Maar het kan niet zo zijn dat we onszelf zo tekort doen met het weggeven van doelpunten. Dat is doodzonde en daar zullen we het ook zeker over gaan hebben komende week. In de eerste maanden was dit geheel en al geen onderwerp. Nu zullen we opeens moeten gaan trainen op dode spelmomenten.”

De van DOSR overgekomen oefenmeester wil in elk geval niets weten van een dip van zijn ploeg. ,,Absoluut niet. We hebben in beide wedstrijden legio kansen gehad. En de tegenstanders eigenlijk niet eens zoveel kansen. Wanneer je ze echter onbedoeld gaan helpen, breng je jezelf in de problemen. Van een dip is geen sprake, vind ik. Van Sportief en Linschoten hadden we gewoonweg kunnen en  moeten winnen. Als we zelf geen kansen zouden hebben gecreëerd dan is het een ander verhaal. Hoe dan ook; we staan waar we staan en zullen volle bak moeten geven om uit te kunnen komen bij de top vier. Het zit nu heel dicht op elkaar. De titel is voor ons geen optie meer. Nieuwkoop is straks op zeker derdeklasser. Wij moeten ons weer herpakken. Moerkapelle is nu de eerstvolgende tegenstander. Een veel scorende tegenstander. We zijn gewaarschuwd derhalve. Het moet voor ons allemaal duidelijk zijn nu. Met veertien doelpunten tegen in de laatste drie duels doen we het niet goed met z’n allen.”

Bij Woubrugge is Jasper Mourits ondertussen afgehaakt vanwege het ontbreken van tijd en andere keuzes. Joris van der Hoorn gaat onder het mes en zal pas weer na de winterstop terugkeren. ,,Dat is in beide gevallen jammer, maar voor het overige hebben we ondertussen iedereen paraat dus we moeten tot aan de winterstop maar eens wat overwinningen gaan boeken”, aldus de aangeslagen maar strijdbare Van der Zee.

Opstelling Woubrugge: Tourné, T.van der Geyn, Verhoef, Verwoerd, Luling, Van der Ley, Van der Salm, T.Buntsma, E.Buntsma, Van der Hoorn, Boer.