Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge is terug op kop na een ruime zege op Roda’23 (2-7). Daarbij dient wel te worden vermeld dat NiTA, de nummer 1 voor dit weekend, niet in actie kwam vanwege een afgelasting. Woubrugge herstelde zich zo van de halve uitglijder tegen Aarlanderveen (0-0) van twee weken terug, net als Roda’23 een laagvlieger.

De vooraf op de 2e plaats van de 4e klasse C bivakkerende voetballers van Woubrugge moesten naar Amstelveen om het daar tegen de nummer 11 van die klasse op te nemen. Het Amstelveense Roda’23 speelt op kunstgras op een vrij nieuwe en leuke accommodatie. Helaas doen ze het deze competitie  niet zo best met nog maar 9 punten uit 15 wedstrijden en 17 doelpunten voor en al 70 tegen.

Omdat de thuiswedstrijd eenvoudig met 5-0 gewonnen werd, waren de mannen van scheidend trainer Arie van Duijn overtuigd dat ook deze keer wederom een goed resultaat behaald zou gaan worden. Maar om dat tactisch goed aan te pakken was afgesproken dat er behoudend begonnen moest worden en er niet te veel pressie in het spel moest zijn. Dit om de tegenstander uit de tent te lokken en hun het idee te geven dat er iets te behalen zou zijn. Dat plan werkte naar behoren. Wel duurde het vrij lang voor er doelpunten vielen. Maar toen dat eerste schaap over de dam was kwamen er snel meer.

Eerst was het middenvelder Jimmy van der Weiden die dat genoegen mocht smaken, waarna Chris Verhoef, Joris van der Hoorn en Ties Meijer dat voorbeeld volgden. Omdat het allemaal wel wat makkelijk ging verslapte de concentratie wat bij de bezoekers waardoor de gastheren vlak voor rust de stand op 1-4 konden brengen. Daar was trainer Arie van Duijn niet blij mee. In de rust liet hij volgens Ties Meijer zijn frustratie kennen over dat tegendoelpunt. ,, Als je zo goed en makkelijk speelt mag dat niet gebeuren. Ik eis dat jullie op de ingeslagen weg doorgaan en geen tegengoals toestaan. Waar zijn we nu mee bezig ?”.

Die tweede helft daarentegen begon voor Woubrugge wat stroef. Roda was wat sterker, kwam wat beter in het spel en kreeg daardoor wat meer zelfvertrouwen. Daardoor duurde het vrij lang voordat de bezoekers weer in hun ritme kwamen en er weer doelpunten vielen. Dennis Boer tekende voor de 1-5, waarna de Roda-keeper eigenhandig de score op 1-6 bracht door de bal in zijn eigen doel te werken. Wel werd het nog even 2-6 waarop Ties Meijer met zijn tweede doelpunt van deze wedstrijd de eindstand op 2-7 bracht.

De aanvaller: ,,Het was een ontspannen wedstrijd met vrij goed spel van ons. De trainer was achteraf best tevreden over het spel en de 7 doelpunten, maar volgende week gaat het erom. Dan spelen we voor de 1e plek tegen koploper NiTA. Dat wordt zwaar want de vorige wedstrijd tegen hen verloren we daar met 7-2. Ook is het de vraag of verdediger Martijn van Luling er  dan bij is. Hij viel uit met een enkelblessure. Verder missen we ook nog Thom Buntsma en Michel Wolvers door blessures. Maar laten we eerst maar van deze overwinning genieten.”