HomeVoetbalnieuws-leidenZwammerdam verliest een minuut voor tijd en is uit gebekerd (2-3).

Zwammerdam verliest een minuut voor tijd en is uit gebekerd (2-3).

-

Districtsbeker- ,,Als je in de laatste minuut verliest is dat natuurlijk flink balen”, drukt de verliezende Zwammerdam verdediger Gerald van Asselt zich netjes maar teleurgesteld uit. ,,Wij hadden nog zo graag een rondje verder gewild maar dit was voor ons overigens ook al het beste wat wij tot nu toe in een bekertoernooi hebben bereikt.”  Maar het is over en uit voor de dorpsclub. De derdeklasser legde het tegen een andere derdeklasser uit Oude Tonge in de dying seconds af. DBGC was de gelukkigste.

Als de stand op de ranglijst van de beide teams in hun afdeling tegen het daglicht wordt gehouden, lijkt de uitslag enigszins logisch. Maar in een bekerduel tellen de papieren statistieken vaak niet. Van Asselt is eerlijk. ,,Zij waren conditioneel beter. De lange bal naar hun vleugelspitsen was een gevaarlijk wapen. Maar als je na een 0-2 achterstand tot 2-2 terugkomt hoop je nog via penalty’s het geluk af te dwingen en een rondje verder te komen. Helaas, het feestje ging niet door.”

Zwammerdam-DBGC 2

De eerste helft was de opponent uit Oude Tonge duidelijk beter en kwam op een 0-2 voorsprong. ,,Het eerste doelpunt was volgens mij aangeschoten hands maar de bal ging op de stip. Gelukkig kwamen wij voor de rust nog terug door een rake kopbal uit en vrije trap van Maarten van Riessen. Vlak na de rust kwamen we al op 2-2 door een doelpunt van Toine Kramer en toen werd het een gelijkopgaande wedstrijd die alle kanten uit kon.” Helaas voor Van Asselt liep het bij het scheiden van de markt verkeerd af en hij baalt wederom terecht na. De winnende treffer van de bezoekers was ook een soort lucky want de ingeschoten bal ging van de ene paal naar de andere en rolde toen binnen. Over en uit voor de Zwammerdamse groenhemden.

Realist Gerald van Asselt probeert het verlies van zich af te schudden maar blikt alweer vooruit naar aanstaande zaterdag als Oegstgeest op bezoek komt. De heenwedstrijd eindigde in een 3-3 remise. De bezoekers hebben de punten momenteel harder nodig dan de thuisclub die zich bij een positief resultaat redelijk veilig in de middenmoot weten. ,,We gaan nu weer voor de punten”, klinkt het vastberaden.