Wat er aan vooraf ging..

Als we de Twitterberichten en de site van LSVV’70 mogen geloven werd er slag na slag geslagen op de transfermarkt. De geldkraan ging wagenwijd open en de ene topper na de andere tekende voor de studentenvereniging. Toen er zaterdag jongstleden, in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de districtsbeker, een even verrassende als knappe zege bij SEV werd behaald kwam men superlatieven te kort. ‘De Kuip lonkt’, ,De kortste weg naar Europa is via de beker’ en meer van die ronkende teksten. UDO zou dan het volgende slachtoffer worden van de dadendrang van de ploeg van Freek Jansen en ongetwijfeld achteloos opzij gezet worden.

De zaterdag- en zondagtak van de club uit Oegstgeest werden verenigd in het overgangsjaar voor de fusie die hoogstwaarschijnlijk volgend jaar zijn beslag zal krijgen. De nieuwe trainer Nikivor van Rijn kreeg de enthousiaste, maar zeer jonge groep onder zijn hoede. Toen voor het begin van de wedstrijd de 31-jarige Özcan Bayram een kuitblessure opliep viel in een klap alle ervaring weg. Marnix Franken nam zijn plaats in en was direct met zijn 22 jaar de oudste speler van de thuisploeg. Tel daar nog eens bij op dat LSVV’70 een klasse hoger speelt en het kon niet anders of LSVV’70 zou over het arme UDO heen denderen.

De wedstrijd

Daar kunnen we relatief kort over zijn. LSVV speelde slordig, leed veel balverlies en verloor te veel duels. Zeker, er waren kansen voor Thomas Loos, Nils de Groot en Leo Casteel, maar of ze vonden de uitstekend keepende Huub van der Maat op hun weg of de bal verdween over of naast het doel. Het enige foutje van Van der Maat werd wel afgestraft. Rechtsbuiten Leo Casteel dook op de linkerflank op en Van der Maat kwam ver uit zijn doel om de bal te onderscheppen. Casteel tikte het leer langs de keeper en De Groot tikte de bal van dichtbij binnen. Aan de andere kant mag Laurens Franken zich verwijten dat hij een van de kansen niet benutte. UDO maakte het LSVV’70 op het schitterend gelegen sportpark zeer moeilijk door compact en fel te spelen en de duels niet te schuwen. Een dikke pluim voor de youngsters uit Oegstgeest.

De commentaren: LSVV’70 – Leo Casteel

Drie jaar geleden stopte Casteel met voetbal bij UDO om bewegingswetenschappen te gaan studeren. De studie is afgerond en Casteel staat tot zijn immens genoegen weer op het veld. ,,Een stugge en goede ploeg hoor dat UDO,” zo complimenteert hij de tegenstander van vandaag. ,,Het liep niet zoals we verwacht hadden. De overwinning is echter voor ons en wie weet halen we de volgende ronde. Laat die wedstrijden maar komen, ik heb lang genoeg niet gevoetbald.” Op de vraag of rechtsbuiten ook de plek was waar hij vroeger voetbalde antwoordt hij ontkennend:  ,,Ik speelde centraal op het middenveld, maar ik moet eerst maar eens bewijzen dat ik daar kan spelen, ik ben er zo lang uit geweest. Met alle versterkingen die LSVV’70 heeft acht ik een plek hoog in de middenmoot zeer wel mogelijk. Ook de lastige wedstrijden winnen zoals vandaag is dan een vereiste.”

UDO – Bert Juffermans

,,Een puntje hadden we vandaag moeten halen. Dit is zuur. We hebben een hele leuke selectie en kennen elkaar al via via of van de jeugdelftallen. Onze ploeg is dan wel jong, maar we hebben wel degelijk ambitie. Zo hoog mogelijk eindigen is het doel. Vandaag leverden we strijd en dat willen vechten voor het team zal nog beter gaan. Elkaar beter leren vinden op het veld  is nog zo’n aandachtspunt. Er staat een nieuwe trainer voor de groep en we moeten aan elkaar wennen en naar elkaar toegroeien. Ik geloof daar wel in.”

UDO – Nikivor van Rijn, trainer

,,We hebben het compact gehouden. Vergeleken met zaterdag stonden we, zeker verdedigend, veel beter. Ze hadden moeite de ruimte te vinden achter onze verdediging. De werklust komt dan nog eens als iets extra’s. Op de training werken we daaraan en het resultaat is op het veld al zichtbaar. De afspraken werden nagekomen en zo kunnen we het elke tegenstander lastig maken. Er komen nog jongens terug van vakantie of blessures dus we worden er nog sterker op. Als we in de competitie het veld opgaan met een instelling van vandaag kan ik niet anders dan tevreden zijn. Aan voorspellingen doen waag ik me niet. Vraag me dat nog eens na een wedstrijd of zeven of acht. Vandaag was het in ieder geval dik in orde.”

Conclusie

LSVV’70 is een ploeg met veel potentie, maar moet waken voor nonchalance en slordigheden. Ze halen vermoedelijk wel de volgende ronde. UDO heeft een zeer jonge ploeg, dinsdag tegen LSVV’70 gemiddeld amper twintig lentes jong. Zij kunnen door hun niet aflatende werklust en toch ook het voetballend vermogen in de ploeg nog leuke dingen gaan doen.

UDO-LSVV’70 0-1 (0-1).  43. De Groot 0-1. Scheidsrechter: Van der Luijt

Basisopstelling UDO: Van der Maat, Juffermans, Lichtenbeld, Marnix Franken, Isik, Van Moorsel, Van der Spek, Laurens Franken, Van der Zon, Bakker, Gras.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Van der Graaf, Filippo, Groenendijk, Mulder, Loos, Van Beuningen, Leugering, De Groot, Jansen, Casteel.