Districtsbeker- Tweedeklassers Valken’68, UVS en DoCoS kunnen zich volledig gaan richten op de competitie. De drie regioteams werden zonder uitzondering geëlimineerd door eersteklassers. Hieronder een kort verslag en de uitslagen in groep I.

Valken’68-DRL 1-1 (0-0). DRL w.n.s.

Assistent-trainer Jaco van Staalduinen had een optisch beter Valken’68 gezien, maar de Valkenburgers kregen het niet voor elkaar om de zondageersteklasser te vloeren. ,,We hadden diverse spelers vrijaf gegeven en wilden ook andere jongens zien. Volgende week spelen we tegen Te Werve en die wedstrijd is voor ons beduidend belangrijker. Daar gaat het om aanhaken of afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen. Er ging van twee kanten veel fout, maar Valken’68 had uiteindelijk kunnen winnen. We zitten er echter niet zwaar mee dat dit niet gelukt is.”

John van Rijn opende na de rust op fraaie wijze de score en de Valkenburgers leken De Rotterdamse Leeuw tam te krijgen. Niet ver voor tijd had Arjan Haasnoot hinder van de zon in een luchtduel en daardoor kon het alsnog gelijk worden. In de strafschoppenserie ging Erwin de Ridder als enige in de fout.

Laakkwartier- UVS 4-0 (3-0).

UVS was halverwege al min of meer kansloos tegen de hekkensluiter uit 1B op zondag. Toch kregen de Leidenaren na rust de kansen om weer terug te komen in de wedstrijd, maar de scherpte ontbrak. Trainer Jeroen Hoefnagel baalde niet erg van de nederlaag en had juist genoeg aanknopingspunten gezien. ,,Wanneer je er met 4-0 vanaf gaat, zijn dat duidelijke cijfers. Toch durf ik te stellen dat we gelijkwaardig waren. Enkel waren zij effectief en wij niet. Na de rust heb ik vijf of zes kansen geteld voor mijn ploeg en daar begint het mee. Dat heb ik in weken niet gezien en als we het voor elkaar krijgen om de komende weken te gaan scoren dan komt het goed met ons. De laatste tijd hebben we te behoudend gespeeld en we zien mogelijkheden wanneer we het wat aanvallender gaan invullen. Al met al een nuttige pot voor ons.”

Heinenoord-DoCoS 7-0 (4-0).

Vorig seizoen acteerde Heinenoord nog op hoofdklasseniveau, terwijl DoCoS op dat moment nog in de derde klasse speelde. Het verschil op het veld was dan ook waarneembaar, hoewel de Leidse ploeg het eerste halfuur ongeschonden doorkwam. Daarna liep de thuisploeg in rap tempo weg en zo konden de bekeraspiraties van de ploeg van Nico van der Salm de prullenmand in. Van der Salm: ,,Hier moeten we niet moeilijk over doen. We konden aardig mee, maar wanneer je in een poep en een scheet drie tegentreffers moet incasseren is het simpelweg gedaan. Ik was nog niets eens zo onder de indruk van deze tegenstander, hoewel ze in de competitie ook goed draaien. In de omschakeling hebben ze ons stuk gespeeld. Het was voor mij ook de gelegenheid om andere spelers te zien. Voor ons zijn de komende twee wedstrijden tegen VDL en SC Monster van groter belang.”

Andere uitslagen regionale clubs: VVSB 2-Westlandia 2-0 (P.van der Slot, Schell), Alphense Boys-Noordwijk 2-2, Noordwijk w.n.s (Fecunda,Ouwendijk/ Spil, Borsboom), Quick Boys 2-Xerxes/DZB 2-1 (Kuijvenhoven, Prosman), ARC-SHO 4-0 (Samsom, Buijnink, Windhorst 2), SJC-Spijkenisse 3-1 (Verweij, Goosen, Van Dijk), SC Feyenoord-Ter Leede 1-4 (Siali, Arroyo, Bok, Duthler).

Begeleidende foto: met dank aan Saam de Mooij