In het kader van de samenwerking met ADO Den Haag plaatst onze redactie eenmaal per maand een interview met een jeugdspeler van ADO Den Haag, die zijn opleiding heeft genoten bij een van onze regionale clubs. Dit keer gaat het om een heuse doelpuntenmaker. De 17-jarige Oualid Maatoug speelt dit seizoen voor het eerst in het groengele tenue van de B1 van ADO Den Haag. De kleuren zijn hem niet vreemd want tot aan vorig seizoen droeg hij deze als speler van Voorschoten ’97. Het verschil zit hem echter hier in dat hij nu vier keer per week moet trainen en soms verre uitwedstrijden, zoals naar FC Twente, PEC Zwolle, Heerenveen en Roda JC, moet spelen. ,,Ach het hoort er nu eenmaal bij”, klinkt het realistisch. Je moet er wat voor over hebben als je de ambitie om profvoetballer te worden waar wil maken. Juist bij verre uitwedstrijden ben ik extra gemotiveerd om te winnen want de verre terugreis moet wel leuk worden.”

ADO1

Via FC Boshuizen en Voorschoten’97

Op 7-jarige leeftijd strikte Oualid de veters aan de kade bij FC Boshuizen. Na twee seizoenen verkaste hij naar Voorschoten ’97 nadat hij zij kunsten als goalgetter in de jeugd van de geelblauwen al had getoond. Op sportpark Adegeest doorliep hij de selecties van de jeugdteams en ook daar toonde hij zich een doeltreffende spits. Het was de spiedende ogen van de Haagse scouts niet ontgaan. ,,Eind april van vorig jaar werd ik gebeld of ik bij ADO wilde komen spelen. Ik had er al op gehoopt dat ik benaderd zou worden en eigenlijk was het dus niet helemaal een verrassing”, biecht Oualid eerlijk op. ,,Ik heb de kans met beide handen aangegrepen en geen moment getwijfeld.”

ADO2

Goede sfeer

De sfeer bij ADO bevalt hem uitstekend. Gelukkig maar want vier keer trainen en de studie op het Adelbert College in Wassenaar vergt het een en ander van hem. Waar hij voor studeert is nog in het onzekere maar voorlopig richt hij al zijn pijlen op een carrière als profvoetballer. Dat het talent voor de voetbalsport heeft gekozen is niet wereldvreemd. Vader Maatoug balde bij LFC en Roodenburg en zijn broertje voetbalt bij Voorschoten ’97. Dat de onderlinge sfeer in het team, dat door de ex-Ajacieden Richard Knopper en Martijn Reuser wordt getraind, goed is is wellicht mede te danken aan de prestaties want het team gaat aan de leiding. Mede dankzij de acht treffers die hij in het vijandelijke mandje deponeerde.

ADO3

Uitstapje

Oualid leeft toe naar het toernooi in Frankrijk waar hij in mei clubs als Leicester City en het Schotse Kilmarnock als tegenstanders tegenover zich weet. Weer eens iets anders dan een ‘verre’ uitwedstrijd in eigen land. De verrichtingen van ADO 1 volgt hij op de voet via de sportuitzendingen op de TV. Het spel van Ludcinio Marengo bekoort hem wel. Ooit hoopt de talentvolle schutter ook in de hoofdmacht van de Hagenezen te acteren. Het is in ieder geval zijn ambitie waarvoor hij alles op alles wil zetten.

Stans van zaken in B1-competitie: 1. ADO Den Haag 14-32, 2. PEC Zwolle 13-29, 3. Almere City 13-22, 4. FC Emmen 13-22, 5. FC Groningen 14-19, 6. NEC/FC Oss 13-18, 7. sc Heerenveen 13-15, 8. FC Twente 13-10, 9. Brabant United 13-10, 10. Roda JC 13-9.

Restprogramma ADO Den Haag: ADO-Roda JC (16/04), ADO-PEC Zwolle (23/04), Almere City-ADO (30/04), ADO-NEC/Oss (07/05).

header ADO Den Haag