Twee weken terug stonden ze ook al tegenover elkaar: de D1 van Rijnsburgse Boys en de leeftijdsgenoten van Wilhelmus. Op de Middelmors trokken de ‘uien’ aan het langste eind met 2-1. In Voorburg waren de rollen omgedraaid. De nummer 1 kreeg nu met 3-0 het nakijken. Toch hebben de Rijnsburgers alles nog in eigen hand. Het verschil bedraagt zeven punten, waarbij aangetekend dient te worden dat Wilhelmus twee duels minder speelde. Rijnsburgse Boys komt nog drie keer in actie. Worden die drie ontmoetingen tot een goed einde gebracht dan doen de resultaten van Wilhelmus er niet meer toe. In alle andere gevallen hebben de andere geelzwarten dus nog een kans op de titel, maar Isabelle Hoekstra weet het zeker: ,,Wij worden kampioen.”

Bij de D1 spelen twee jongedames, de andere belangrijke pion is Kathy de Jong, mee en dat doen zij niet onverdienstelijk. Sterker nog; ze bepalen mede het gezicht van de belangrijkste titelkandidaat. Isabelle heeft er al rond de dertig in liggen dit seizoen. ,,Ik weet het niet precies, maar aan dit aantal kom ik wel. Dan tel ik gemakshalve wel de bekerwedstrijden mee.”

Isabelle_rbb (Small)

Hoe dan ook; Isabelle doet het uitstekend en bezorgt menige tegenstander kopzorgen. Tegen Wilhelmus kreeg ze ook een kans. Bij een uitgespeelde counter schoof ze de bal voorlangs. Sam Kralt kwam het dichtst bij een treffer, maar de lat stond succes in de weg. Voor het overige gaf Rijnsburgse Boys dit keer niet thuis. De rappe rechtsbuiten had er wel een verklaring voor dat het mis liep. ,,We hebben ons teveel met randzaken bezig gehouden. We mopperden op de scheidsrechter, het veld was niet best en we voetbalden meer tegen onszelf. De echte scherpte ontbrak en na de 2-0 in de tweede helft gingen de koppies hangen en was het over met ons verzet. Daardoor scoorden ze ook nog snel de 3-0, terwijl we halverwege al met 1-0 achter stonden. In de eerste wedstrijd speelden we veel slimmer, want toen bleven we uit de duels. Fysiek is Wilhelmus en sterke ploeg en dan moet je niet mee gaan doen, want dan komt het niet goed.”

Trainer Arthur van Noort: ,,Tien minuten voor tijd zijn we met vier spitsen gaan spelen om nog wat te forceren. Het was toen nog 1-0. Door een persoonlijke fout werd het 2-0 en in de laatste minuut incasseerden we nog een strafschop. Wilhelmus won terecht, maar dat betekent niet dat we van ons stuk zijn gebracht. We geven de voorsprong niet meer weg, dat weet ik heel zeker.”

Ook Isabelle heeft er ook nog alle vertrouwen in. ,,Ik ben al over de nederlaag heen. Je kunt wel eens een mindere dag hebben. Misschien waren spelers wel wat zenuwachtig omdat het een topper was. Nee, ik had daar geen last van. We weten toch wat we kunnen? We staan er nog steeds heel goed voor en Wilhelmus moet die inhaalwedstrijden maar zien te winnen. Maar dan nog: wij krijgen nu VVSB thuis, ASC uit en dan gaan we nog naar Blauw Zwart. Dat gaat helemaal god komen. We zijn gewoon de beste.”

Isabelle speelt zelf een sterk seizoen en dat heeft haar zelfs bij Oranje Onder 14 gebracht. ,,Vanaf februari heb ik enkele selectieronden overleefd en het ziet er goed uit. Ik zit nu bij de laatste 22 en daaIsabelle_KNVB (Small)rvan gaan er nog wat afvallen. Ik ga niet zeggen of ik het wel of niet red, maar het gevoel is wel goed. Ik doe gewoon lekker mijn ding en zo kennen de trainers en de medespelers mij ook mij Rijnsburgse Boys. Ik speel al een jaar of drie met dit team en ik ben gewoon een van hen, net als Kathy. Ik weet niet beter om tussen jongens te spelen. Toen ik begon, waren er niet genoeg dames. Ik heb mijn plek gevonden en heb het erg naar mijn zin. En ik heb ook wel zin in een feestje. En die gaat er komen. Deze 3-0 zijn we al vergeten.”

 

Onze redactie bedankt Isabelle en wenst haar veel succes toe bij Rijnsburgse Boys en Oranje. En mocht het kampioenschap binnen zijn: stuur gerust foto’s en een leuk filmpje toe!