Zoals elk seizoen ook nu weer volop aandacht voor het jeugdvoetbal. Even tussentijdse standen en aan het einde van het seizoen de eindconclusies. Vandaag is het tijd voor de C-jeugd, na de eerder geplaatste A-en B-jeugd. En er komt dus meer! Een elk seizoen volop gelezen item!

C-Junioren

Het gaat hier om de groep spelers onder de 15 jaar. De wedstrijden duren 2 x 35 minuten. In de C-groep wordt niet om periodetitels gespeeld, zoals in de A- en B-jeugd, en er is geen promotie/degradatie – play off. In deze leeftijdsgroep spelen slechts 5 clubs uit onze regio in de landelijke competitie, waarin in totaal ca 180  teams uitkomen.

LANDELIJK

Eredivisie

Dit seizoen is er voor het eerst ook in de C een eredivisie. Daarin is AFC uit Amsterdam de enige amateurclub. Landskampioen 2012 werd Ajax. In de finale van 2013 stonden  AZ (Noord) en Feyenoord (Zuid), kampioen werd AZ door  met 4-1 te winnen. In 2014 ging de finale tussen Ajax (kampioen Noord) en  Feyenoord (kampioen Zuid). Na verlenging won Ajax met 3-2. Het kampioenschap ging in 2015 naar Ajax, er wordt vanaf 2015  geen finale om het kampioenschap meer gespeeld. De beker 2015 werd in de C gewonnen door Ajax, dat in de finale met 2-1 won van Willem II en daarmee de “double” realiseerde.

Voor de C2-teams van de profclubs (bestaande uit eerstejaars C-spelers) wordt een aparte competitie georganiseerd. PSV werd in 2013 kampioen en volgde daarmee Ajax (2012) en  ADO Den Haag (2011) op. In 2014 werd Ajax kampioen bij de eerstejaars.   Feyenoord werd in 2015 kampioen, vóór ADO Den Haag (2e)  en Ajax (3e).

Eerste divisie

Er zijn dit seizoen 2 Eerste Divisies van ieder 12 clubs , hierbij zijn 10 amateurclubs, namelijk  Zeeburgia  en DWS uit Amsterdam,  Quick uit Den Haag, Be Quick uit Groningen, SML uit Arnhem  en verder Nuenen (Brabant), JVOZ (Zeeland), de amateurs van Feyenoord, Hoofddorp en…. Alphense Boys. De Boys nemen na 13 wedstrijden een prima 2e plaats in, maar wel met 11 punten achterstand op koploper ADO Den Haag. De beide kampioenen promoveren naar de eredivisie, de nummers 11 en 12 degraderen.

Tweede Divisie

Er zijn 4 afdelingen van 12 clubs. De enige club uit onze regio is hier het gepromoveerde UVS in afdeling B. UVS staat na 13 wedstrijden in de veilige middenmoot met 21 punten, goed voor de 6e plaats. De vier kampioenen promoveren naar de Eerste Divisie, de nummers 11 en 12 degraderen.

Derde Divisie

Er zijn 8 afdelingen van 12 clubs. In de Derde Divisie C spelen  Quick Boys, VVSB en het gepromoveerde Voorschoten’97. Na 14 wedstrijden is Quick Boys 2e, maar met 5 punten achterstand op koploper Smitshoek. VVSB (6e) staat in de middenmoot, Voorschoten’97 is 9e en moet zich zien te handhaven. De 8 kampioenen promoveren naar de Tweede Divisie. De nummers 11 en 12 degraderen naar de Hoofdklasse.

REGIONAAL

Hoofdklasse

In Hoofdklasse D  (12 clubs) spelen  FC Lisse , ARC,   Foreholte en de in 2015 gepromoveerde teams   Rijnsburgse Boys en Alphense Boys C2. HVV lijkt op het kampioenschap af te gaan met 13 overwinningen in 13 wedstrijden. FC Lisse staat 2e met slechts 6 verliespunten. ARC staat 6e en Alphense Boys C2 9e. De onderste plaatsen zijn halverwege de competitie voor Foreholte (11e ) en Rijnsburgse Boys (12e). De kampioen van de hoofdklasse promoveert naar de Derde Divisie. De nummers 11  en 12 degraderen naar de Eerste Klasse.

Eerste klasse 

In afdeling 09 (12 clubs) spelen het in 2015 gedegradeerde RCL en verder  SJC, Katwijk, Noordwijk , Meerburg,  Ter Leede, Blauw Zwart; en  ook FC Lisse C2 . Na 13 wedstrijden strijdt Meerburg (2e) om het kampioenschap met RKDEO en HBS, maar ook Noordwijk (4e)   doet nog volop mee. RCL, Blauw Zwart en Ter Leede staan in de middenmoot, de andere 3 regioploegen strijden tegen de degradatie. In afdeling 10 spelen het gepromoveerde Alphen en ARC C2.  Na 14 wedstrijden staat Alphen 2e met slechts één punt achterstand op Sportlust’46 uit Woerden. ARC C2 staat 10e en strijdt voor handhaving. De kampioenen promoveren  naar de Hoofdklasse, de nummers 11 en 12 degraderen naar de Tweede Klasse.

Tweede klasse

Tot  de herfstvakantie is in de Tweede klasse en lager om de beker gespeeld. De competitie begon daarna. De meeste afdelingen bestaan uit 10 clubs. In promotie-afdeling 07 staat DOSR na 10 wedstrijden bovenaan, UVS C2 is 2e. Op enige afstand volgen DOCOS en Warmunda. In de middenmoot staan WVC en ASC, de laatste 4 plaatsen worden ingenomen door Kickers’69, Quick Boys C2, Valken’68 en ROAC. In de Tweede klasse 10 (geen promotie-afdeling)  vinden we de gepromoveerde clubs Lugdunum en Kagia, en verder  Oegstgeest, UDO, FC Rijnvogels en Teylingen. In de Tweede klasse 12 (ook geen promotie-afdeling) spelen SJZ en Koudekerk. In alle afdelingen spelen ook een aantal  tweede en derde elftallen.  De kampioenen van de promotie-afdelingen  promoveren naar de Eerste klasse.

Derde klasse en lager

In de Derde klasse 02 spelen Woubrugge en MMO

In de Derde klasse 03 spelen TAVV, Bernardus en het gedegradeerde Hazerswoudse Boys

In de Derde klasse 10 speelt Roodenburg

In de Vierde klasse 01 speelt Alphia

In de Vierde klasse 09 speelt Van Nispen

In de Vijfde klasse 02 speelt Altior

In de Vijfde klasse 10 speelt Gol Sport

In de Zesde klasse 19 speelt v.v.Leiden

Géén C-junioren hebben: GHC, Boshuizen, Leidsche Boys, FC Rijnland, Football Factory en LSVV’70,