Ook dit seizoen heeft onze redactie een keer per maand een speler(tje) aan het woord gelaten uit de ADO-jeugd, die het voetballen leerde ontdekken bij een van onze regionale clubs. In deze laatste editie van het lopende seizoen komen we uit bij Joey Brandt, woonachtig in de Leiderdorpse Leyhof. Brandt wordt gezien als een groot talent.

header ADO Den Haag

JOEY BRANDT HEEFT AMBITIES

Hij is pas elf lentes jong, maar heeft nu al in zijn achterhoofd om later profvoetballer te worden. De jonge verdediger is luid en duidelijk. Joey begon als jong broekie bij UVS waar hij voor het eerst de voetbalveters strikte. Een talent dat opviel en niet aan de spiedende ogen van de scouts van ADO Den Haag ontsnapte. ,,Ik vind het een hele eer dat ze mij gevraagd hebben om bij hen te komen spelen. Ik speel er nu al drie jaar en heb het erg naar mijn zin”,  klinkt het enthousiast. Zijn broertje Jeffy speelt bij RCL. Is hij niet jaloers dat hij niet door ADO is gevraagd? ,,Nee eigenlijk merk ik daar niets van”, klinkt het diplomatiek. Hoe is hij ontdekt? ,,UVS kreeg een brief van ADO en ze wilden mij graag op stage zien. Dus heb ik daar mijn best gedaan en heeft ADO mij de kans gegeven om me daar te ontwikkelen.”

ADO Den Haag Onder 11 / U11 Joey Brandt

Talent van

Van wie heeft hij eigenlijk het talent geërfd? ,,Mijn moeder heeft bij UVS gevoetbald en mijn opa Bert Jansen was ook een goede voetballer. Die heeft nog bij Sparta gespeeld. Misschien heb ik het daar wel van.” Hoe dan ook, Joey moet het zelf allemaal waar zien te maken. Maar hij is wel prima bezig en er lijkt muziek in te zitten. Drie keer trainen in de week is sowieso een must. Maar het bevalt hem goed. Met Lionel Messi en Wesley Sneijder als voorbeelden is het een drijfveer voor hem om later ook voor een groot publiek en een leuk salaris te voetballen. Het is een jongensdroom. Bij ADO Den Haag is hij gecharmeerd van Danny Bakker. Joey volgt de verrichtingen van het eerste uiteraard op de voet. Af en toe mag hij ook mee naar het stadion om een thuiswedstrijd van ADO 1 bij te wonen. Hoe is zijn team (onder de 11) eigenlijk geëindigd dit seizoen? ,,Ik weet het niet precies maar ik geloof dat we derde zijn geworden.” Toch knap tegen tegenstanders zoals PSV, Willem II en onder meer ook Roda JC.

Weet nog niet

Stel dat het hem niet gaat lukken om het niveau te bereiken wat hij ambieert. Joey die nog op de basisschool De Schakel in Leiderdorp gaat twijfelt even. Een lastige vraag. Wat zou hij dan willen worden? ,,Dan zou ik eigenlijk wel een DJ of zo willen worden”,  komt het er na enig nadenken uit. ,,Maar ik heb er alles voor over om later profvoetballer te worden”, benadrukt hij. ,,Dat is mijn grote liefde als hobby.” Voorlopig mag hij er weer een seizoen aanplakken bij ADO. Joey kwam weer door de selectieprocedure heen. Hij is er blij mee en anders zijn moeder Tamara wel. ,,Ik ben supertrots op die jongen en ook zijn opa Bert (foto onder) anders wel. Die gaat zo vaak mogelijk mee met Joey naar de wedstrijden. Hij is een trouw supporter van zijn kleinzoon.” Kortom, aan support binnen de familie geen gebrek. Succes jongeman!

Bert Jansen (Small)