Slechts 1 wedstrijd vond doorgang in de promotieklasse van de D pupillen. In Hazerswoude werd afgetrapt door de plaatselijke tegen Rijnsburgse Boys. De thuisploeg had in het achterhoofd de klassieke oprolpartij van de uitwedstrijd (1-0 achter na 15 seconden, 3-0 achter binnen 4 minuten). De jongens en meiden uit Rijnsburg wilden de zure nederlaag van vorige week wegpoetsen (2-0 tegen UVS).

Vanaf de aftrap lieten de Boys uit Hazerswoude zien ditmaal voor een beter resultaat te gaan dan in de uitwedstrijd. Wat bleek, de partijen gingen gelijk op en er werden aan beide kanten kansen gecreëerd. Het was Hazerswoudse Boys dat de kansen als eerste wist om te zetten in een doelpunt. Jeroen Groenendijk, de spits van de thuisploeg met de trukendoos, wist na een mooie actie van Sam van der Meer aan zijn verdedigers te ontsnappen en zette de 1-0 op de borden.

Het was aan de Boys uit Rijnsburg te zien, dat ze niet gewend waren om achter te staan. Met ongetwijfeld de nederlaag van vorige week in het achterhoofd verhoogden ze de druk. De ruimte die ontstond werd door Hazerswoudse Boys echter goed benut. Niet ver voor de rust wist Daan van der Heide soepeltjes met een snelle ‘uitverdedigactie’ Jeroen te bereiken, die heel knap Jasper Stolwijk wist te vinden, 2-0.

Nu was het duidelijk dat Rijnsburg aan de bak moest en de coach riep zijn spelers op gewoon te blijven voetballen en aan de organisatie te denken. De trainers van Hazerswoude vuurden hun spelers aan. Dit was een heel andere wedstrijd dan de eerste wedstrijd tussen beide teams. Alles was nog mogelijk.

In de tweede helft trok er een enorme hoosbui over en het waren de bezoekers die er het beste uitkwamen. Hazerswoude miste een aantal kansen en Rijnsburgse Boys wist snel de aansluitingstreffer te maken 2-1. De Rijnsburgse jongens waren zichtbaar opgelucht. Het duel was fel maar te allen tijde bleven beide partijen correct en sportief voetballen. Vooral de sportieve clashes tussen Justin van Vliet en aanvoerder Chiel van Rijnsburgse Boys waren mooi om te zien.

De Rijnsburgers drongen verder aan en bij 2-2 was de ban gebroken. De opluchting bij de Rijnsburgse supporters en trainersstaf was groot. Hazerswoude was moegestreden. Het had al heel veel moeten geven en in korte tijd werd het 2-6.

Trainer John Schouten van de thuisploeg: ,,De jongens konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben de koploper (op verliespunten, red.) in de hoek geduwd en tot een overdrive gedwongen. De Rijnsburgse Boys bleven voetballend denken en kwamen met gewoon met heel mooi spel uit hun penarie. Schitterend om te zien.”

De Boys uit Rijnsburg waren duidelijk blij met de gewonnen wedstrijd. Na vorige week waren ze nu wel in staat om zich terug te knokken en toch te winnen.

De trainers van de thuisploeg waren met recht trots op hun jongens. John Schouten en Arjan Bisschop: ,,De jongens hebben geknokt voor wat ze waard waren en hebben nog lol gehad ook. Hopelijk worden we de komende wedstrijden zodanig beloond, dat er ook punten kunnen worden bijgeschreven.”

Tegen VVSB mogen de Boys het over twee weken weer proberen. Een zogenaamde zespunten wedstrijd. Rijnsburg mag al eerder aan de bak. Op 6 februari ontmoeten ze dan voor de tweede keer dit seizoen RCL (na een 2-1 winst in het bekertoernooi).