Kinderen van vijf en zes jaar spelen Champions League

Wie bij Voetbalvereniging Meerburg denkt aan de zwart-witte tenues schrikt even. Op zondagochtend zijn de voetbalvelden namelijk bevolkt door heel jonge voetballertjes met shirts van AS Roma, Bayern München, Chelsea en nog elf andere internationale topteams. Overigens wel iets om uit je bed te komen hoor, die Champions League. Op zondagochtend is het genieten op de voetbalvelden van Meerburg.

Michiel Cuijpers, coördinator: ,,In de Champions League komen de jonge voetballers veel aan de bal, is de veldbezetting overzichtelijk en kunnen de spelers zich voetbaltechnisch snel ontwikkelen. En het is natuurlijk ook gewoon leuk! En ik ben ook blij dat we bij deze competitie ondersteund worden door Jeffrey en Tim. Eigenlijk zijn zij het voetbalgeweten van deze competitie! Ik zeg altijd maar ‘bij Meerburg kun je leren voetballen, maar je leert hier ook besturen en organiseren.”

Op dit moment spelen er veertien teams in de Champions League. In de loop van het jaar groeit dat aantal. Teams van vijf jochies -en een enkele keer een meisje- spelen iedere zondagochtend twee wedstrijdjes van twintig minuten tegen elkaar. Er is geen keeper, maar tussen de wedstrijden is er wel limonade. De kids spelen op een klein veld (1/8) met kleine doeltjes. Lekker overzichtelijk dus. In echte clubshirts van de Europese topclubs racen ze over de velden van Meerburg. Met meer en minder talent, maar allemaal met heel veel plezier!

Jeffrey van der Ven (16) en Tim Straathof (14): ,,Wij doen hier onze maatschappelijke stage. We maken de indeling van de teams, het wedstrijdschema, we assisteren bij de training op vrijdagmiddag en maken de veldjes klaar. Ook zetten we de limonade klaar en zorgen dat de shirtjes in de kleedkamers liggen. Het is heel leuk om te doen, het meest als ze lekker blij zijn. Daar worden wij ook vrolijk van. En als ze een keer niet zo blij zijn, is het zo weer over.”

De kinderen spelen op het hoofdveld onder begeleiding van de veld coördinatoren en van een teamleider, de vader/moeder/opa/oma. Op vrijdagmiddag wordt er getraind  onder leiding van Patrick Cornelisse. Hij wordt hierbij ondersteund door selectievoetballers uit de C-jeugd. Gedurende het seizoen worden er drie onderlinge toernooicompetities gespeeld. Aan het eind van elke competitie is er een prijsuitreiking met de cup met de grote oren!

Isa Witteman (5): ,,Ik zat eerst op ballet, maar dat vond ik niet meer leuk. Voetbal is veel leuker. Mijn broer zit ook op voetbal bij Meerburg, maar later wil ik op paardrijden.” Haar vader Roelof: ,Ik vind het wel grappig, dat grietje tussen de boys. En scoren he? Zo lang ze er plezier in heeft, sta ik hier op zondagmorgen langs de lijn!”

 

Mustapha Sawlajane (5): ,,Ik zit nog maar net op voetbal, maar ik vind het superleuk. Lekker spelen en het gaat best wel goed. M’n zus speelt bij de C.” Zijn vader Mohammed: “Ik ben hartstikke trots op hem. Hij heeft het zo naar z’n zin. En leuk dat ze die kinderen in die mooie shirts laten spelen.”

Meer weten? Bel of mail dan de contactpersoon Michiel Cuijpers/06-53879012 admin@vvmeerburg.nl. Meteen meespelen in de Champions League? Een inschrijfformulier vind je op de website www.vvmeerburg.nl

Foto’s: Arjen van der Wal

Tekst: Saskia Ridder