HomeJeugdvoetbalUDO D1 pakt de punten in de Bloemerd

UDO D1 pakt de punten in de Bloemerd

-

UDO stond a drie weken stil en is blij weer een wedstrijd te kunnen spelen. RCL is getergd om in 2016 eindelijk een wedstrijd winnend af te sluiten. De ploegen staan niet meer ver van elkaar vandaan in de competitieladder.

RCL is een jong talentvol team wat van te voren tot één van de kanshebber in de competitie werd ingeschat maar door een slechte serie na de winterstop dit niet meer kan waarmaken. UDO ging de wedstrijd in met een behouden tactiek. Trainer Witteman van UDO:”We wilden RCL laten komen om vooral meer ruimte te creëren voor onze wervelwind Beer Ankone. Daarnaast wilden we ook weer eens achterin de nul houden waardoor ons centrale duo dit keer slechts zeer sporadisch mocht inschuiven.”

Witteman over de eerste helft: “De eerste minuten leken we een moeilijke wedstrijd tegemoet te gaan. RCL pakte het initiatief en vooral via de behendige linksbuiten van RCL werd RCL gevaarlijk zonder tot echte grote kansen te komen. Na ca 10 minuten pakte UDO meer het initiatief. De snelle rechtsback van UDO Leon Joly kreeg steeds meer vat op de snelle linksbuiten en haalde daarmee de angel uit de RCL aanval, terwijl in de voorhoede UDO vooral via spits Beer Ankone UDO steeds gevaarlijker werd.”

Dit leidde tot uiteindelijk in 2 levensgrote kansen voor UDO. Eerst was het Beer die 2 verdedigers omspeelde maar net niet doeltreffend kon uithalen. Even later was het Beer die zichzelf vrij speelde en de bal loepzuiver meegaf op de diepgaande Willem Oosterhout die alleen voor de keeper de bal net naast het doel schoot. Hoewel RCL meer in balbezit was, kon RCL aanvallend onvoldoende een vuist maken. Na ca 15 minuten in de eerste helft moest aan de kant van UDO een wissel plaatsvinden. Sterke centrale verdediger Ruben Tijl moest zich laten vervangen en linksback Jort Faber werd naar het centrum gehaald. Tibbe Bottema nam de linksbackpostie in. Tibbe viel prima in en Jort groeide zelfs op deze nieuwe positie uit als de uitblinker (samen met Beer) van de wedstrijd.

Met een bloedeloze 0 – 0 werd de rust bereikt.

Na ca 10 minuten in de tweede helft kreeg Jasper Mulder de bal, hij speelde de bal door naar de meegekomen Willem Oosterhout die de bal weer meegaf op de precies op tijd startende spits Beer. Beer wist daar wel raad mee en schoof de bal koelbloedig langs de keeper van RCL 0 – 1. Gezien de 100% kansen die UDO al had gecreëerd een verdiende voorsprong. Na dit doelpunt volgde een rommelige periode. RCL drukte wel maar kon geen potten breken en UDO speelde te onrustig om gebruik te maken van de ruimte die RCL in overvloed bood. Toch kreeg UDO desondanks nog 2 grote kansen. Eerst was het Alex Korbee die Beer Ankone bediende waarna Beer onvoldoende kracht aan zijn schot mee kon geven en even later was de kans nog groter toen Beer werd gelanceerd door de ingevallen E junior Duuk Visser. Beer haalde krachtig uit maar de bal ging, terwijl iedereen die UDO een warm hart toedroeg het doelpunt al telde, net naast de verkeerde kant van de paal. De laatste 5 minuten, die door een zeer lange blessure periode zelfs 12 minuten werden, was het wel billenknijpen. RCL speelde alles of niets en wilde de gelijkmaker forceren. Dit leidde tot enkele hachelijke situaties voor het doel maar UDO. Het bleef echter 0-1.