dinsdag, mei 17, 2022
HomeJeugdvoetbalUVS C2 lijdt gevoelige nederlaag tegen ASC C1

UVS C2 lijdt gevoelige nederlaag tegen ASC C1

-

In de strijd om het kampioenschap heeft UVS C2 belangrijke punten laten liggen bij ASC C1. Eerder dit seizoen verloren de Leidenaren twee keer van de ploeg uit Oegstgeest. Ook de uitwedstrijd ging verloren (3-1).

ASC C1 kan zo langzamerhand een ‘angstgegner’ van UVS C2 worden genoemd. Voorafgaand aan de wedstrijd was UVS al niet gerust op een goede afloop. Aanvankelijk leek een slecht resultaat voor de blauw-witten niet in het verschiet te liggen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Leiden. Fabian Platteel ging alleen op de keeper af, maar wist hem niet te passeren. Even later was de keeper van ASC net op tijd om een gevaarlijke steekpass te onderscheppen.

Gezien het spelbeeld kwam ASC onverwacht op voorsprong. Tijmen Tans, de linksback van de Oegstgeestenaren, stoomde goed op over de linkervleugel en kon profiteren van een fout in de verdediging van UVS. Zijn voorzet belandde bij Henrik Boer, die de bal slim langs de keeper schoof.

UVS kwam al snel op gelijke hoogte. Eerst wist Siemon Versteegen, de keeper van ASC, een mooie lob van Mohammed Haroui nét boven zich weg te tikken. Maar daarna belandde een laag schot van Sjors Hermsen achter hem.

De tweede helft was het juist ASC dat meer balbezit had en meer aanvallen wist op te zetten. De rood-zwarten creëerden enkele schotkansen, terwijl serieuze doelpogingen van UVS uitbleven. ASC kwam een kwartier voor tijd op voorsprong na een pass op Max Hofman. Hij controleerde de bal knap en verraste daarmee de keeper van UVS.

De derde treffer van ASC kwam tot stand uit een vrije trap. De pass leek ongevaarlijk, maar de bal stuiterde door de verdediging naar ASC-er Olaf Sijbesma. Hij wist wel raad met dit buitenkansje.

Echte-Voetballers

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read