Na een tweetal gesprekken met ADO Den Haag en een presentatie van de inhoud van de samenwerkingsovereenkomst op 6 september in de kantine van UVS heeft het bestuur besloten de samenwerking met ADO Den Haag aan te gaan.

Het ‘Convenant Partner in Talentontwikkeling’ zoals de overeenkomst officieel heet, is afgesloten voor het seizoen 2016-2017. Na afloop van dit eerste jaar evalueren beide partijen het partnerschap en kunnen de afspraken worden bijgesteld en verlengd. De ondertekening van het convenant heeft op 28 september in Den Haag plaatsgevonden.

20160928_202748-small

ADO Den Haag heeft de visie op de jeugdopleiding en de visie op samenwerking met amateurclubs in de regio drastisch gewijzigd. Er wordt met 10 tot 12 verenigingen samengewerkt i.p.v. de 34 verenigingen waarmee daarvoor werd samengewerkt. Door deze wijziging kan de samenwerking beter worden ingevuld.

In het kort houdt het partnerschap het volgende in:

– Voetbaltechnisch

– Verbeteren kader onderbouw

– Verbeteren trainers partner clubs

– Inzicht geven in visie van opleiden en trainingsmethoden van ADO Den Haag

Dit is gericht op gehele onderbouw van UVS en omvat o.a. de aanstelling talentontwikkeling coach, het geven de module pupillenvoetbal voor 10 trainers E/F jeugd per seizoen en het organiseren van thematrainingen en workshops

– Videoanalyse

Video-analyse van trainingen en wedstrijden is een mogelijkheid om spelers te laten zien wat er goed en wat er niet goed gaat. ADO Den Haag kan UVS daarin begeleiden.

– Scouting

Vanuit de scouting van ADO Den Haag zijn er, in goed overleg met alle betrokkenen, mogelijkheden voor de uitzonderlijke talenten die bij UVS voetballen om stage te lopen bij ADO Den Haag.

– Overige aspecten

– ADO Den Haag stelt aan UVS een smartboard en beamer ter beschikking.

– ADO Den Haag stelt  kaarten voor de leden van de jeugd van UVS  voor een thuiswedstrijd van ADO Den Haag BVO 1 beschikbaar.

– ADO Den Haag organiseert een Partnerclubs toernooi op De Aftrap

– Een team van UVS kan optreden als ballenjongens bij een thuiswedstrijd van ADO Den Haag BVO 1