HomeJeugdvoetbalWilhelmus D1 verstevigt koppositie (incl. foto's)

Wilhelmus D1 verstevigt koppositie (incl. foto’s)

-

Met de wetenschap dat UVS D2 verrassend van Rijnsburgse Boys D1 (2-0) had gewonnen, wisten Wilhelmus en RCL dat er vandaag een goede stap voorwaarts gemaakt kon worden. Ze waren elkaar op de verjaardag van Sinterklaas al tegen gekomen en toen ging Wilhelmus met een 0-1 winst naar huis. De teams konden met een bijna fitte selectie starten. Wilhelmus zag op het laatste moment hun rechtsback nog uitvallen. RCL had in de loop van de week wat zieke spelers maar iedereen was inmiddels weer aanwezig.

In een verrassend lekker voetbalweertje stonden de elftallen om 13.30 uur tegen over elkaar. Wilhelmus liet vanaf de aftrap zien dat ze wilden winnen. Ze gingen fel het duel in en zette veel druk naar voren. RCL had het hier moeilijk mee. De verdediging van de bezoekers stond continue onder druk en de Leiderdorpers waren niet machten om hier onderuit te voetballen. Dit was zeker te danken aan het sterke spel van Wilhelmus. SKYSCRAPER BANNER VS2
Het team heeft een sterk middenveld met veel beweging en diepgang. Dit leidde uiteindelijk in de vierde minuut tot de eerste kans. Alleen voor de keeper kon de middenvelder van Wilhelmus de bal nog over de uitkomende doelman tikken maar zag daarna zijn inzet worden weg gewerkt. Kort daarna was het de linksbuiten van de mannen uit Voorburg die na een strakke lage voorzet de bal te zacht intikte. RCL zette daar weinig tegenover. Wel hadden ze pech dat een zuivere terugspeelbal van de verdediging door Wilhelmus die werd opgepakt door de keeper, niet door de scheidsrechter werd bestraft.

RCL wist haar voorhoede niet te bereiken en kwam niet van eigen helft af. Na nog een mooi schot van de nummer 3 van Wilhelmus en dito redding van Bjorn Ijzendoorn werd het in de 23ste minuut dan toch 1-0 voor de thuisploeg. Een afgeslagen aanval van RCL wordt omgezet in een mooie driehoek van Wilhelmus gevolgd door een kaats en een bal een diep op Tim Gerla, de mid mid van Wilhelmus. Bjorn blijft wat lang staan en Tim schiet de bal goed in, 1-0.

Ondertussen speelt RCL meer in een 4-4-2 opstelling en is de rechtsachter gewisseld. Na een overtreding had Jay teveel last van zijn zij om nog verder te gaan. Hij werd vervangen door Wouter. Het wedstrijdbeeld veranderde echter niet. Na een mooie crosspass werd de rechtshalf van Wilhelmus, Sieb, goed vrijgespeeld. De hoge bal werd knap aangenomen en met een schitterende volley op randje zestien schoot hij de bal binnen, 2-0.  Enkele minuten voor rust was het dezelfde speler die de 3-0 inschoot en daarmee de ruststand bepaalde.

Wilhelmus D1 - RCL D1131_230116

De tweede helft gaf een ander beeld. De trainer van RCL had gewisseld en Quinlan op de nummer 10 gezet en dat kwam de balans in het elftal ten goede. Toch was het Wilhelmus dat snel in de tweede helft de kans kreeg om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De goede voorzet van Tim werd echter onvoldoende geraakt door de nummer 14 van de thuisploeg. Langzaam maar zeker kreeg RCL meer vat op de wedstrijd. Duel werden gewonnen en er kwam iets meer rust bij balbezit. Quinlan wist de ingevallen rechtsbuiten Adib te bereiken. Op randje zestien draaide hij goed weg van de tegenstander maar zag zijn schot in de benedenhoek gered worden. Bij de daaropvolgende corner werd echter hands gemaakt door een speler van Wilhelmus. Lucas van RCL had de mooie taak om de aansluitingstreffer te maken. Hij schoot de bal onhoudbaar in de linker benedenhoek, 3-1.

De tweede helft speelde zich vooral op de helft van Wilhelmus af. Naarmate de wedstrijd vorderde ging de thuisploeg ook andere middelen inzetten dan alleen voetbal. Jammer, want dit team heeft dat niet nodig. De scheidsrechter ontging dat de rechtsbuiten van RCL, Ricky, een klap ontving van de nummer 11 van Wilhelmus. De grens gaf aan dat dit al de tweede keer was. Aanvoerders en de trainer van Wilhelmus werden door de scheidsrechter aangesproken maar de linkshalf van de thuisploeg mocht op het veld blijven staan. Dit soort zaken horen niet op het voetbalveld thuis en zeker niet bij de D.

wilhelmus-RCL D1 8
De aanvoerders worden aangesproken door de scheidsrechter na de gemene overtreding op RCL

Inmiddels speelde RCL alles of niets in een 3-4-4 opstelling. De stugge verdediging van Wilhelmus kwam echter niet in grote problemen ondanks het sterkere spel van RCL. De spaarzame uitvallen van Wilhelmus leverde ook niks op waardoor de wedstrijd met een 3-1 overwinning voor Wilhelmus eindigde.