HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup, poule B: Lugdunum schminkt Meerburg af

Koetshuis Cup, poule B: Lugdunum schminkt Meerburg af

-

Koetshuis Cup, poule B- Lugdunum, de finalist van de eerste editie van de Koetshuis Cup, won dinsdagavond overtuigend van Meerburg. De nieuwbakken tweedeklasser van trainer Ron de Roode werd na rust gedeclasseerd door de groenwitte kikkerpolder bewoners.

Na een magere 1-0 ruststand werd het uiteindelijk een ruime 5-1 zege voor de ploeg van Lugdunun trainer Henk de Cler. Was er in de eerste helft nog sprake van een wedstrijd, na de pauze werd het slechts een formaliteit voor de ploeg van De Cler.  ,,In de eerste vijftien minuten liepen we nog even te zoeken maar daarna hebben we goed gevoetbald”, aldus een tevreden trainer. Beide ploegen, zeker niet op volle oorlogssterkte, schotelden de toeschouwers zeker in het eerste bedrijf een aantrekkelijk duel voor.

Meerburg met een goede mogelijkheid voor Mats van der Poel, en een afgekeurde treffer van Mido Alshamali , die een vrije trap van Mark van Diemen in buitenspel positie binnenschoot, had in de beginfase de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Daarna was het de thuisclub dat de kansen kreeg om de score open te breken. Sergio Vrede werd door een steekpass van  Adam Atif alleen voor Meerburg doelman Patrick Bom gezet. De Lugdunumer mikte op de paal. Toch was het Meerburger Alshamali die de gasten op 0-1 had moeten schieten. De Meerburger schoot naast het verlaten doel van Kevin Wassenaar, na defensief geblunder. Sandjai Gajadien had even later de pech dat zijn inzet ook de paal raakte. Op slag van rust kwamen de gastheren op voorsprong. Adif bood Mo Elhamami een niet te missen kans(1-0).

Na de benutte strafschop na rust van Tobias Schaafstra werd het duel vlak en eenzijdig. De vele wisselingen vooral aan Meerburg zijde deed het duel geen goed. De Rijndijkers kregen nog wat kansen, maar waren na de fraaie 3-0 van Cem Isitir uitgeteld. Even spartelde de ploeg van de Roode nog tegen. Yannick de Groot schoot na later bleek de eretreffer binnen. Ozan Isitir wilde niet onder doen bij zijn broer Cem en scoorde de 4-1. Adif bracht uiteindelijk de einstand op 5-1 in een wedstrijd die in het tweede bedrijf allang geen wedstrijd meer was. Trainer De Cler hield een positief gevoel over aan de fors uitgevallen zege. ,,We hadden het voor rust al moeten beslissen vooral in die fase hebben we uitstekend gespeeld. Bij de 3-0 verslapten we weer, en dat kostte ons direct een tegentreffer. Ik miste vandaag ook nog eens niet de minste spelers. Ook trainer De Roode kon als excuus aanvoeren dat vooral na rust een verre van compleet team binnen de lijnen stond.

Meerburg: Patrick Bom,  Joris Smit, Jeroen Verboon,  Mark van Diemen,  Yannick de Groot,  Boris Muller,  Justin de Jong,  Van der Meer,  Mats van der Poel,  Mido Alshamali, Ahmed Farhane.

Lugdunum: Kevin Wassenaar,  Tobias Schaafstra,  Cem Isitir,  Ozam Isitir,  Sandjai Gajadien,  Sergio Vrede,  Carlo Arnoldus,  Adam Adif,  Mo Elhamami,  Caper Koreman,  Henk Brandt.