Koetshuis Cup, poule B- Terwijl diverse inhaalwedstrijden opnieuw werden afgelast, planden Oegstgeest en Lugdunum een wedstrijd in voor het toernooi om de Koetshuis Cup. De ontmoeting tussen de koplopers uit respectievelijk 4A en 3A ging wel door en belangstellenden konden getuige zijn van een open strijd, waarin de kansen talrijk waren. Uiteindelijk toonde de ploeg van Huig Jan Heeringa zich het slagvaardigst: 2-1. Een verrassing dus in poule B, waar Lugdunum eerder Meerburg overtuigend aan de kant zette.

img_2297-small

De beginfase was in handen van Lugdunum. Met een steekpass bracht Jochie Sebrechts Ozan Isitir in stelling, maar de spits had zijn vizier nog niet goed afgesteld. De ploeg van Henk de Cler en Jan Wansink combineerde makkelijk, maar al snel liet Oegstgeest zien dat de wedstrijd ook door hen werd benut om zich eens goed te meten met een ploeg die uitkomt in een hogere klasse. Daardoor kwam er geleidelijk aan meer balans en Joep van Tulder kreeg van daaruit een eerste kans met het hoofd. Even later schoot Casper Koremans aan de overkant rakelings naast.

Lugdunum bleef gevaarlijk door ingevingen van Sebrechts, maar Lennard van Leeuwenburg bonkte op de Leidse deur met een hard schot waarop Kevin Wassenaar handelend moest optreden. Van Tulder kwam niet ver voor rust ook nog in de buurt van een treffer, maar halverwege was er nog steeds niet gescoord. Eigenlijk al nauwelijks voorstelbaar.

img_2302-small

De tweede helft was van het begin tot het einde levendig en de opwinding was niet van de lucht. De Cler begon zich stilaan te ergeren aan de gemiste kansen van zijn ploeg en het feit dat er nog al eens meer gepraat werd dan gevoetbald. ,,Ga weer eens voetballen en houd je niet bezig met randzaken”, luidde zijn boodschap dan ook.

Lugdunum dacht wel op voorsprong te komen met een inzet van Isitir, die al dan niet achter de doellijn was geweest. Ook werd er een strafschop geclaimd, maar de arbiter van dienst wees niet naar de stip. Ondertussen werd Oegstgeest ook weer regelmatig gevaarlijk met voetbal dat fris van de lever genoemd mocht worden.

img_2306-small

De kansen over en weer stapelden zich op en het was een raadsel dat de 0-0 maar niet van het scorebord kwam. Zo hadden Adil Harfaoui, weer Isitir, Bob den Hollander en Sebrechts ook zomaar kunnen scoren. De kopbal van Den Hollander op de lat op aangeven van Harfaoui had eigenlijk wel een treffer verdiend want die aanval was wonderschoon te noemen.

Den Hollander bewaarde zijn effectiviteit evenwel tot het slotkwartier, toen het licht al ontstoken was. Na goed voorbereidend werk vanaf rechts had de nummer tien nu een droge knal in huis en daarop was Wassenaar kansloos. Het was een raadsel dat de kikkers vervolgens niet onmiddellijk terug kwamen.  Rick van der Kaay redde zijn ploeg echter op miraculeuze wijze en dat deed de sluitpost later nog een paar keer.

img_2323-small

Tussen de kansen door van de groenwitten maakte Den Hollander en passsant zijn tweede doelpunt. Een goal om de vingers bij af te likken. Joep Zenden stuurde Van Tulder weg en de rechtsbuiten plaatste de bal vervolgens op het hoofd van de speler, die weer terug is van weggeweest. In de slotfase deed Tim de Cler nog iets terug, maar daar bleef het bij voor de Leidenaren.

img_2318-small

Heeringa: ,,Dit zijn belangrijke extra potjes voor ons. Hierin kunnen we onszelf testen en zien waar we voetballend staan. Bekend is dat we graag zo snel mogelijk terugkeren in de derde klasse en in dat kader zijn dit soort wedstrijden nuttig. Ik kan hier weer veel uithalen. We gaan ons nu opmaken voor de topper tegen Blauw Zwart.”

Ook oud-voorzitter Phil Verstraaten was van de partij. ,,Hoeveel teams gaan er eigenlijk door in deze poule? ,,Drie, was het antwoord. Okay, nou dan zie ik wel goed komen met Lugdunum. Dit was in elk geval erg leuk om naar te kijken. Veel kansen over en weer en er was sprake van een echte bekersfeer. Ik kan hier wel van genieten.”

Foto’s: met dank aan Leo van den Broeck