Koetshuis Cup, poule C- Met de aftrap van Tom Holswilder, initiatiefnemer, sponsor, naamgever en fan, ging dinsdagavond om precies acht uur het nieuwe seizoen van de Koetshuis Cup van start. Vorige week werden al wel twee duels gespeeld, maar toen was Holswilder niet in het land vandaar dat de aftrap zo een weekje later werd ingepland. Het fenomeen Koetshuis Cup  is nu al niet meer weg te denken uit het regionale voetbal en bewees ook deze avond weer zijn waarde.  Beide coaches zagen er een mooie gelegenheid in om wat basisspelers rust te geven en  talent en van een blessure terugkomende spelers een kans te geven.  Op zich klinkt dit niet aanlokkelijk, maar juist deze categorie voetballers wil zich bewijzen voor de ogen van de trainingsstaf. Toegegeven, het niveau van een ingespeeld basisteam wordt niet gehaald, maar de inzet en de wil om zich in de kijker te spelen vergoedt veel.

boshuizen-dosr_205_191016

Zeker in de eerste helft was de thuisploeg veel te sterk voor de ploeg uit Roelofarendsveen en al na een paar minuten spelen scoorde spits Brandon Westenburg voor de eerste maal. Keer op keer verschenen de voorwaartsen van FC Boshuizen dreigend voor het doel. Westenburg raakte nog een keer de paal, Lorenzo  Pengel kopte in handen van de keeper na een pracht van een voorzet van Tim Duramy, voordat Lorenzo de 2-0 maakte. In de counter was DOSR soms niet ongevaarlijk en zo belandde een bal buiten bereik van Mitchell Zandbergen op de paal. Toen Gregory Scheltens de 3-0 liet aantekenen was de match beslist.

boshuizen-dosr_255_191016

De uitstekend spelende Kauzi Nomen werd in de rust gewisseld, hij had zijn minuten gemaakt, en Mike Bekooij mocht weer wedstrijdritme opdoen. Aanvankelijk pakte de ploeg van Steef Roodakkers de draad weer op en belandde een ziedend schot van Scheltens op de kruising. FC Boshuizen probeerde steeds vaker met lange ballen Bekooij te bereiken en deze spelopvatting gaf DOSR meer kans op weerwerk. Het mooiste doelpunt van de avond kwam dan ook op naam van de bezoekers. Mauro Wesselman lobde een bal schitterend over de doelman van FC Boshuizen, waarna het leer via de onderkant van de lat tegen de touwen ging. De Leidenaren stelden rap orde op zaken: Bekooij en Pengel braken uit en de laatste mocht van Bekooij de bal intikken: 4-1. Even spartelde DOSR nog tegen via een doelpunt van Nino Wesselman (neefje van…). Het laatste wapenfeit kwam op naam van Duramy, die in de slotminuut de eindstand op 5-2 bepaalde.

boshuizen-dosr_225_191016

De pas 18-jarige Duramy was niet onder de indruk van de wedstrijd:,, Het was geen spannende wedstrijd, ik heb er niet van genoten. We waren een maatje te groot en hebben de punten gepakt. Daar gaat het om, want we willen wel weer ver komen. Het was natuurlijk wel leuk om de laatste te maken. Dat smaakt naar meer. Ik hoop uiteraard vast in de basis te komen staan.”  Met  een gedegen pot achter de rug lijkt deze oud-UVS-er een mooie voetbaltoekomst tegemoet te gaan. FC Boshuizen kon de eerste zege in poule C bijschrijven. Tweedeklasser DOSR heeft nog voldoende mogelijkheden om uitschakeling te voorkomen. Drie van de vijf ploegen plaatsen zich immers in de poules van vijf teams.

Boshuizen-DOSR 5-2 (3-0)   3.Westenburg 1-0, 27. Pengel 2-0, 40. Scheltens 3-0; 58. Mauro Wesselman 3-1; 67. Pengel 4-1; 76. Nino Wesselman 4-2; 89. Duramy 5-2.

boshuizen-dosr_279_191016

Foto’s: J.P. Kranenburg

 

 

Comments are closed.