Koetshuis Cup, poule D- Nee, hoogstaand en sprankelend was het zeker niet wat Football Factory en ASC lieten zien. De excuses lagen echter voor het oprapen. Football Factory had te kampen met een legioen aan geblesseerden, terwijl de Oegstgeestenaren ook al gehandicapt aantraden. Het veld werd ook steeds moeilijker bespeelbaar door een dunne laag rijp die zich allengs vormde. Voor de thuisploeg stond er niets meer op het spel, omdat de uitschakeling al min of meer een feit was. ASC zou bij winst in deze en  verdere wedstrijden wel een ronde verder kunnen komen. Omdat de ploeg duidelijk de bovenliggende partij was hoefde geen van beide teams echt tot het uiterste te gaan. Was het dan een verloren avond voor spelers en kijkers? Dat zeker niet. Voor de vele invallers was het leuk zich moesten meten met spelers die normaal gesproken op een hoger niveau acteren. Het is dan zeker voor een trainer verheugend om te zien dat zij dan boven zichzelf kunnen uitstijgen en voetballend overeind blijven.

Zeker in de eerste helft kon de thuisploeg goed meekomen. ASC had weliswaar het beste van het spel, maar weggespeeld werd Football Factory niet. Een paar aanvallen waren van de ploeg van Carlos Pinas niet van gevaar ontbloot. Zo ging een kopbal slechts rakelings langs het doel van Tim van der Nat. De bezoekers testten de kwaliteiten van collega keeper Zampierin vaker, maar wisten hem slecht een maal te passeren via een lepe lob van de normaal in het tweede acterende Fenno van den Hoek. De doelpuntenmaker: ,,De eerste aanname was niet echt goed, maar ik kon de bal corrigeren. De keeper kwam uit en ik kon de bal vervolgens over hem heen lobben.”

Het was een raai doelpunt dat helaas niet via een camera voor het nageslacht werd bewaard. Van den Hoek nog eens: ,,We sloegen op zoek naar diepte het middenveld in de eerste helft nog wel eens over en leden zodoende te vaak balverlies. Via de flanken stichtten we wel gevaar, maar dat had echt beter gekund. In de tweede helft pakten we de zaken beter aan en had Football Factory weinig in te brengen. We hebben denk ik niets weggegeven.”

Centrumverdediger Marco Hockx is ondanks de nederlaag niet ontevreden: ,,Van de spelers die in aanmerking komen voor een plek bij het eerste waren er twaalf geblesseerd. Twaalf! Echt bizar.” Met een lach, ,,Sommige jongens die vandaag mee deden spelen normaal gesproken in de reserve zesde klas. Met dat in het achterhoofd vind ik het knap gedaan van ons. We zijn absoluut niet van de mat gespeeld.”

Van den Hoek erkent dat. ,,Het was zeker geen twee vingers in de neus vandaag. Daarvoor ging er toch te veel mis en bood Football Factory goed weerwerk. Voor mij persoonlijk was dit ook weer leuk. Ik speel eigenlijk in het tweede en kan na wat blessures pas sinds kort weer volle bak gaan. Tijdens de wedstrijden om de Koetshuis Cup kan ik weer eens lekker ballen in het eerste en dat is gewoon leuk.” Ook Hockx had zich wel geamuseerd, maar is wel blij dat de winterstop aan is aangebroken: ,,Er werd bij vlagen door ons goed gevoetbald en dat met al die invallers!. In de competitie heeft het ons al eens opgebroken, dus een aantal weken rust komt ons nu goed uit. In de tweede helft van het seizoen staat iedereen er hopelijk weer. We begonnen goed met zes punten uit vier wedstrijden en ik denk dat we met een complete selectie die lijn kunnen voortzetten. Nu even geen voetbal.”

Het slotwoord is voor Van den Hoek: ,,Het tweede doelpunt hing al een tijdje in de lucht. Dat het pas vlak voor tijd Jerome Rousseau was die scoorde vond ik hem gegund, want hij speelde echt een puike pot. De zege was absoluut verdiend, echt in de problemen zijn we niet geweest. De winterstop begint en ik vind het ook wel goed zo. De omstandigheden worden minder, dus een pauze van een paar weken is geen drama. Er zijn meer zaken dan voetbal.”

ASC moet het nog opnemen tegen UVS en FC Rijnland (za). De laatste wedstrijd zou wel eens beslissend kunnen zijn voor de vraag wie van de twee ploegen doorgaat naar de volgende ronde. Verliezer of winnaar: niemand zal er rouwig om zijn als de omstandigheden minder ijzig zullen zijn.

Basisopstelling Football Factory: Zampierin, Van den Akker, Hooghiemstra, Hockx, V.Corte Real, Derks, De Jong, Aner, Corte Real, Cavalousky, Doeschate.

Basisopstelling ASC: Van der Nat, Van Bergen, Kroft, Hofstee, Wijnen, Hogervorst, Goebel, Van den Hoek, Rutten, Rousseau, Poort.