Koetshuis Cup, poule D- Ter voorbereiding op de competitie organiseert FC Rijnland in augustus al jaren een toernooi. In de afgelopen editie sparden onder meer de zaterdagtak en de zondagtak van de groengelen tegen elkaar. Het werd toen 7-3 voor het team van Paul Pikaar. Tijdens de opening van de Koetshuis Cup in poule D rolde er bijna een zelfde uitslag uit (7-2).

Op het kunstgrasveld ging de formatie van Roberto Escudero, dat de laatste twee competitiewedstrijden won, beter van start. Al na een minuut werd Jan Willem Besselse getest en even later plaatste Dave Otter een bal tegen de lat. Het bleek een wake-up call voor de ‘uitspelende’ zondagtak. De ploeg van Pikaar wilde sowieso de slechte beurt van afgelopen zondag tegen KDO zo snel mogelijk weg spoelen.

Na tien minuten scoorde Danny Kromwijk met een fraaie ‘krul’ de openingstreffer. Even later toucheerde Rob Noort de lat en zo was er sprake van een levendige start, waarin de nauwkeurigheid wel te wensen over liet. Beide ploegen wilden echter graag en het tempo bleef er dan ook in. Halverwege de eerste helft werd het 0-2 na een prima aanval via de gehele voorhoede van de ‘zondag’. Martijn van Leeuwen stuurde Kromwijk diep. De rappe buitenspeler trok hard voor en Maik de Rooij zorgde voor de gedecideerde afronding. Het zaterdagelftal voetbalde best aardig mee, maar moest nog voor de pauze wel de 0-3 toestaan, waarbij dezelfde spelers aan de basis stonden. De Rooij zette zijn handtekening onder de tweede treffer.

Na de onderbreking werd het opeens een wedstrijd in de stand ook. Dit tot groot ongenoegen van Pikaar, die zijn ploeg ook afgelopen zondag slecht uit de kleedkamer zag komen na de onderbeking. KDO scoorde in het competitieduel tweemaal kort na rust, waarna de Leidenaren niet meer bij machte bleken om iets terug te doen. Ozan Demirbas en Robin Sap verkleinden de marge naar 2-3 dinsdagavond.

In die beginfase was de ‘thuisspelende club’ ook feller en beter. Dat duurde echter niet lang en geleidelijk aan liep Pikaars brigade alsnog weg naar een ruime zege. De Rooij maakte zijn derde treffer met een strak schot na een ‘cross’ van Koos de Haas. Daarna scoorde Van Leeuwen uit een strafschop, nadat hij zelf overduidelijk was gevloerd. De 2-6 kwam op naam van de ingevallen Jeffrey Pompe en De Haas zorgde voor de eindstand.

Escudero kon tevreden terugkijken op pakweg de eerste vijftig minuten en ziet met zijn team mogelijkheden om in de competitie verder op te schuiven. ,,Het wordt steeds meer een team. We gaan zelfs naar Barcelona in januari en het tekent de groeiende samenhang. Komende zaterdag spelen we nog de tijd uit tegen VVSB voor een eerder gestaakt duel. We hebben 24 minuten om een 0-2 achterstand weg te poetsen. Weliswaar met tien man, maar wellicht zit er nog een puntje in. VVSB is niet in goede doen.”

Pikaar was tevreden met de zeven goals, maar had wel de pest in over de twee tegengoals. ,,Het is zaak dat je leert van fouten, maar kennelijk lukte dat ons niet binnen twee dagen.” Zijn broer en voorzitter Wim nam het luchtig op. ,,De zondagtak speelde in elk geval 300% beter dan afgelopen zondag. Maar toen was het ook wel zeldzaam dramatisch slecht.”

Basisopstelling FC Rijnland (za): Philippo, Derksen, Kaya, De Roode, Verhage, Jama, Van Antwerpen, Moessi, Otter, Demirbas, Sap.

Basisopstelling FC Rijnland (zo): Besselse, Noort, Cerdijn, Heemskerk, Oomen, Koelink, Habraken, De Bolster, De Rooij, Van Leeuwen, Kromwijk.